|

Vacature niet meer actief

Afdelingsleider bovenbouw 0,8 - 1 FTE (regulier)

Vacature afdelingsleider bovenbouw, 0,8- 1,0 FTE (regulier) 
Ben jij onze ondernemende en betrokken afdelingsleider met een groot hart & passie voor onze vmbo-leerlingen? Ben jij veranderkundig sterk onderlegd en zie je volop kansen en mogelijkheden? Ben jij nieuwsgierig, open, gedreven en wil jij samen met docenten en leerlingen onze ambities verder vormgeven? Ga dan aan de slag op het Maarten van Rossem in Arnhem! 

WAT GA JE DOEN? 
Leiding geven aan een afdeling en school in transitie. Er zijn de afgelopen tijd mooie stappen gezet om de kwaliteit te verbeteren. Deze ontwikkelingen moeten worden voortgezet, maar tegelijkertijd werk je mee aan noodzakelijke, onderwijskundige en organisatorische uitdagingen. Ook bouw je verder aan een goede stevige basis. Samen met het MT zet je de nieuw ingezette koers voort voor een toekomstbestendige school. Kortom, wij zijn op zoek naar een afdelingsleider die een uitdaging niet uit de weg gaat. Dit doe je niet alleen, maar samen met het team en MT. Samen met het team speel je een belangrijke rol in het creëren van een kansrijke toekomst van onze leerlingen! 

De talenten van de teamleden weet je maximaal te benutten. Je geeft vertrouwen en stuurt aan op verbinding en samenwerking, maar ook op het nemen van verantwoordelijkheid, het nakomen van afspraken en het behalen van resultaten. Je bent een people manager en snapt als geen ander wat onze vmbo-leerlingen, maar ook docenten nodig hebben. Vanuit een open, transparante, nieuwsgierige en betrokken basishouding  communiceer je met jouw collega’s. 

DE MISSIE VAN ONZE DOCENTEN! 
Tijdens een van de stagebezoeken kwam ik een meisje tegen dat ooit vmbo-bb had gedaan op het Maarten van Rossem. Zij was net met een hbo-opleiding gestart. Dat vond ik een mooi moment; het pubermeisje van toen had zich ontwikkeld tot zelfbewuste vrouw, die wist wat ze wilde. Terwijl het ons op het Maarten van Rossem altijd moeite kostte om haar mee te krijgen. Uiteindelijk doe je het daarvoor.  
Ruud Toepoel, docent Economie & ondernemen. 
 
OVER ONS 
Het Maarten van Rossem is een school die volop in ontwikkeling is. Iedere dag werken wij met ons team hard om van betekenis te zijn voor onze leerlingen. Dit doen we door goed onderwijs en begeleiding te verzorgen op een plek waar het leuk leren is en de praktijk centraal staat. Waar veel culturen samenkomen en we vertrouwen hebben in elkaar en ieders talenten. Als wij ons ontwikkelen, doen onze leerlingen dat ook!  

Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare vmbo-school voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, maar bieden ook vakken op de theoretische leerweg aan. Met ongeveer 350 leerlingen werken onze docenten iedere dag met veel toewijding en passie aan de toekomst van onze leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden? Diversiteit, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding! 

Wie ben jij? 
Onze nieuwe afdelingsleider komt bij voorkeur uit het vmbo, kent de eigenheid van het onderwijs en heeft daar een heldere visie op. 

 • Je bent een ambitieuze en coachend leider (met minimaal 5 jaar relevante en aantoonbare ervaring in een leidinggevende positie binnen het vmbo) en wilt sámen met het team werken aan onze doelstellingen; 
 • Je bent energiek en daadkrachtig; 
 • Je stuurt aan op basis van verbinding, visie, vertrouwen en resultaat; 
 • Je staat stevig in je schoenen, spreekt aan op gedrag en beschikt over natuurlijke leiderschap; 
 • Je bent oprecht geïnteresseerd in de ander en helpt anderen zichzelf te ontwikkelen; 
 • Je bent zichtbaar voor het team en de leerlingen en beschikt over empathisch vermogen; 
 • Je werkt gefocust en planmatig; 
 • Je denkt en werkt strategisch; 
 • Je bent in staat teams te ontwikkelen richting taakvolwassenheid en werkt aan het vergroten van eigenaarschap in de organisatie;  
 • Jij hebt hoge verwachtingen en kunt jouw collega’s op een positieve manier prikkelen en uitdagen. 

Verder vinden wij belangrijk 

 • Je hebt ervaring met cultuurveranderingen en vindt het oprecht een uitdaging om hiermee aan de slag te gaan; 
 • Je hebt oog voor de nieuwe ontwikkelingen rondom het vmbo- onderwijs van de toekomst en geeft invulling aan jouw rol vanuit de maatschappelijke opdracht van Quadraam; 
 • Je beschikt over de kennis van de diverse vmbo-profielen en keuzevakken; 
 • Je wilt je voor langere tijd aan de school verbinden; 
 • Van alle leidinggevenden bij Quadraam wordt verwacht dat zij omgevingsgericht zijn en samenwerking zoeken met de andere scholen van Quadraam. Verder geven zij het goede voorbeeld in het werken aan de eigen professionele ontwikkeling; 
 • Tot slot kun je reflecteren op je eigen handelen, je ook kwetsbaar opstellen en sta je open voor feedback. 

WAT BIEDEN WIJ JOU? 
Wij bieden jou per 1 maart 2021 een inspirerende en uitdagende werkomgeving, waarin je volop de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je werk zo vorm te geven dat het bijdraagt aan de leerlingen en onze school. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO VO. 

 • Je start met een jaarcontract en gaat aan de slag voor 0,8 FTE (een grotere aanstelling is bespreekbaar). Bevalt het van beide kanten goed? Dan kan je contract na 1 jaar worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. 
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.659,- en maximaal € 5.699,- (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. 
 • Een vaste onkostenvergoeding van € 50,- per maand. 
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8%. 
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc. 
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO. 
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.  
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere docenten. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze collega’s innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden. 
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk. 

LATEN WE KENNISMAKEN! 
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? Verras ons met jouw sollicitatie voor 7 januari 2021. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV en/of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal. Worden wij enthousiast? Dan ontvang je een aanvullende video opdracht. Zijn we nog steeds enthousiast dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek op woensdag 13 januari 2021. Het gesprek voor de tweede ronde staat gepland voor maandag 18 januari 2021. Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. 
 
Meer informatie over Quadraam en het Maarten van Rossem lees je op www.quadraam.nl  en www.maartenvanrossem.nl. En bekijk hier onze school en leerlingen online!
Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem dan  contact op met onze directeur, Marieke Peppelman of Irene van Leersum, afdelingsleider onderbouw. Marieke en Irene zijn bereikbaar op 026 320 2860 of per e-mail: m.peppelman@quadraam.nl of i.vanleersum@maartenvanrossem.nl. 
 
Heb je gesolliciteerd en wil je een kijkje nemen in onze school, of kennis maken met een potentiële collega? Neem dan contact op met Lonneke Jansen via telefoonnummer 026- 320 2860. Als wij mogelijkheden zien naar aanleiding van jouw sollicitatie zullen wij een afspraak voor je organiseren!.

Alleen sollicitaties via onze werkenbijquadraam website nemen wij in behandeling. 
 
PAS JIJ BIJ QUADRAAM? 
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl. 
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan! 
 
Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet. 

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Maarten van Rossem

Groningensingel 1235
6835 HZ Arnhem Netherlands 4

Groningensingel 1235 6835 HZ Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'