|

Vacature niet meer actief

Vacature verzuim specialist, 0,7 FTE (intern)

Vacature verzuim specialist, 0,7 FTE (intern)
Werk jij op het Westeraam of één van de scholen van Quadraam? Wil jij werken op een school, die volop groeit en waar medewerkers écht trots zijn?​ We zoeken een ondernemende, nieuwsgierige collega met lef, die mee wil werken aan het onderwijs van morgen!​ Meer weten? Lees snel verder.

WAT GA JE DOEN?
Je houdt je bezig met de implementatie, afhandeling en naleving van het verzuimbeleid van Het Westeraam. Het gaat om administratieve bureauwerkzaamheden en een voor leerlingen zichtbare rol in de school in alle activiteiten die er rondom verzuim gevoerd dienen te worden. Denk dan bijvoorbeeld aan het signaleren en rapporteren van verzuim, het registreren en afhandelen van verzuim in Magister (leerlingvolgsysteem), het samen met het docententeam ontwikkelen van acties om verzuim terug te dringen, contact met leerplicht en niet onbelangrijk, het voeren van gesprekken met leerlingen als ze verzuimen. We digitaliseren onze verzuimadministratie steeds verder, dus ervaring hiermee vinden we fijn.
Werkzaamheden lopen gedurende de dag in elkaar over. Een leuke en afwisselende baan dus. Als verzuim specialist maak je onderdeel uit van het ondersteuningsteam en werk je samen met de mentoren, leerlingbegeleiders, en de leerlingenadministratie. We geloven erin dat mentoren zoveel mogelijk van de begeleiding van onze leerlingen voor hun rekening nemen. Soms is het helpend als er specialisten aanhaken. Die zijn te vinden in het ondersteuningsteam. We zijn nu op zoek naar een specialist op het gebied van verzuim, die niet alleen een belangrijke rol speelt in het terugdringen van verzuim maar ook in verzuimpreventie en beleid.

JIJ BENT:
 • communicatief sterk en toegankelijk;
 • bestand tegen weerstand;
 • zeer consequent en voegt de daad bij het woord;
 • iemand die leerlingen aanspreekt op gedrag;
 • pro-actief;
 • accuraat;
 • administratief en ICT vaardig;
En je bent dol op pubers!

OVER ONS
Het Westeraam is een jonge en sterk groeiende school in Elst (Gelderland). Wij vinden het belangrijk dat leerlingen de kennis en vaardigheden aanleren, waar ze in de toekomst veel aan hebben. Wij kénnen en zíen onze leerlingen en hebben oog voor wie zij zijn of willen zijn. We leren ze stapje voor stapje verantwoordelijkheid te nemen voor hun leerproces en bereiden hen voor op de toekomst. Dit doen we door buitenschools leren, maatwerk in onderwijs en persoonlijke ontwikkeling.​ We staan open voor ontwikkeling en vernieuwing, hoe uitdagend ook.

Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij werken samen met Lyceum Elst (mavo, havo en vwo). Beide scholen staan op hetzelfde terrein. Wij zijn een VMBO school voor de basisberoeps, kaderberoeps en gemengde leerweg. Met ongeveer 520 leerlingen werken onze docenten iedere dag met veel toewijding en enthousiasme aan de toekomst van onze leerlingen. Wat ons kenmerkt? Dat is onze samenwerking in een enthousiast en fijn team. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Natuurlijk wel binnen de schoolbrede kaders. Onze kernwaarden? Samen ontwikkelen, vertrouwen en verbinding!

Wat mij trots maakt is dat ik mijn leerlingen zie opbloeien en ze van hun leerprobleem een vaardigheid zie maken! Evelien Helmers, remedial teacher op Het Westeraam, lid van het ondersteuningsteam

WIJ BIEDEN JOU!
Wij bieden jou zo snel mogelijk (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
 • Je ontvangt een contract voor 0.7 FTE. Bevalt het van beide kanten uit goed en hebben we volgend schooljaar voldoende ruimte en formatie? Dan kan jouw contract zeker verlengd worden.
 • Je wordt ingeschaald in schaal 7. Je salaris bedraagt dan minimaal € 2.045,- en maximaal € 3.068,- per maand (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere docenten.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
WAT BRENG JE VERDER MEE?
Om deze functie goed te kunnen vervullen heb je een MBO achtergrond en bij voorkeur ervaring als verzuim specialist. Je hebt ervaring met Magister, leert snel en bent ICT vaardig. Je bent beschikbaar van maandag t/m vrijdag.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je meedoen en onderdeel uitmaken van ons team? ​Verras ons met jouw sollicitatie voor 6 oktober. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal.​ Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Deze zal zo snel mogelijk na het sluiten van de vacature plaatsvinden.

Meer informatie over Quadraam en Het Westeraam lees je op www.quadraam.nl en www.westeraam.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Dianne Sterk, ondersteuningscoördinator. Dianne is te bereiken per mail: d.sterk@hetwesteraam.nl

Alleen sollicitaties via onze website: www.werkenbijquadraam.nl worden in behandeling genomen.

KWALITEIT STAAT VOOROP
Solliciteren zonder geboortedatum juichen wij toe! Leeftijd vinden wij niet belangrijk, wat je komt brengen, daar gaat het om. Daarom vragen wij bij het solliciteren nooit om jouw leeftijd en hoef je deze ook niet toe te voegen aan je CV (mag uiteraard wel).

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!