|

Vacature niet meer actief

Docent Klassieke Talen (in opleiding)

Functie naam
Duik in de rijkdom van het verleden en breng de oude werelden tot leven met Klassieke Talen! Ontdek de geheimen van Latijn en Grieks, en laat je leerlingen inspireren door de rijke woordenschat en verhalen van weleer. Welkom op het Stedelijk Gymnasium Arnhem!

Jouw baan
Als je komt werken op het Stedelijk Gymnasium Arnhem kom je op dé school terecht waar oud en nieuw samengaan en waar we oog hebben voor elkaar. Je laat leerlingen onderdompelen in de klassieke oudheid. Vanaf het eerste leerjaar krijgen leerlingen de twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert leerlingen grammatica, woordenschat en vertaling van klassieke teksten. Naast de taal leer je jouw leerlingen over de cultuur, geschiedenis, literatuur en filosofie van de Griekse en Romeinse beschavingen. Je kunt dieper ingaan op mythologie, religie, politiek en kunst. Verder duik je ook graag de literatuur in. Samen met jouw leerlingen lees je klassieke werken en bekende teksten, zoals de ‘Ilias en de Odyssee’ van Homerus. Je begeleidt leerlingen bij het analyseren van deze werken. Zoals hierboven besproken treft oud en nieuw elkaar op onze school. Als docent Klassieke Talen trek je verbindingen tussen de klassieke oudheid en de moderne tijd. Je laat leerlingen fysiek zien welke invloed de klassieke wereld heeft op de moderne samenleving. Er is voldoende afwisseling in jouw baan. Je verzorgt namelijk lessen aan zowel de onder- als de bovenbouw van onze school. Verder organiseer je excursies naar musea of historische locaties.

Jij bent
Jij bent vanzelfsprekend een docent met sterke en grondige taalkennis. Hierdoor weet je klassieke teksten en grammatica op een goede pedagogische en didactische manier uit te leggen en te vertalen naar jouw leerlingen. Je hebt een goed begrip voor de Griekse en Romeinse cultuur die jouw leerlingen helpt bij het plaatsen van de taal in context en bij het maken van verbindingen met moderne thema’s. Je hebt een duidelijke en gestructureerde manier van lesgeven en weet een positief leerklimaat te creëren. Je motiveert leerlingen en moedigt samenwerkingen en interessante leerdiscussies aan. Hierdoor worden onze leerlingen kritische wereldburgers en leren ze analytisch te denken. Jij begeleidt onze leerlingen in deze ontwikkeling. Je toetst hen door middel van opdrachten en examens. Een goede begeleiding is hierin cruciaal, want jij wil niets liever dan een levenslange interesse in Klassieke Talen voor jouw leerlingen!

Over ons
Het Stedelijk Gymnasium Arnhem (SGA) is een openbaar categoriaal gymnasium: onze school kent naast het gymnasium geen ander schooltype en heeft geen brugklas. Leerlingen blijven de eerste drie leerjaren in principe bij elkaar in de klas. We zijn ook een regionale school: leerlingen zijn afkomstig van meer dan honderd verschillende basisscholen uit de wijde omgeving van Arnhem.

Leerlingen kunnen zich laten verrassen door nieuwe uitvindingen en laten zich onderdompelen in de klassieke oudheid. Op het Stedelijk Gymnasium Arnhem kan het allemaal. Er lopen leergierige leerlingen rond die veel capaciteiten in huis hebben. Docenten kunnen hier hun kennis en passie kwijt. Leerlingen willen graag leren en laten zich graag door jou inspireren.

Collega’s werken graag bij ons. Er is weinig verloop en er heerst een goede sfeer. Wil je een indruk krijgen van onze school? Volg ons op Instagram, Youtube, Facebook en TikTok en bezoek onze site: https://www.gymnasiumarnhem.nl/. Maak ook gerust een afspraak met onze teamleider voor een rondleiding.

Een leuk weetje over deze school: Wist je dat het Stedelijk Gymnasium Arnhem het oudste gymnasium van Arnhem is? Daarmee is het één van de oudste onderwijsinstelling van Nederland.

“Ik ben naar het Stedelijk Gymnasium Arnhem gegaan vanwege Latijn en Grieks” - Leerling Stedelijk Gymnasium Arnhem

“Docenten zijn heel erg behulpzaam en je kunt er met vragen altijd terecht” – Leerling Stedelijk Gymnasium Arnhem

“Het vak Klassieke Talen heeft zeer mooie verhalen en de cultuur is erg leuk – Leerling Stedelijk Gymnasium Arnhem

Wij bieden
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,4-0.6 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, competenties, verantwoordelijkheid en je huidige inschaling.
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen
Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Bij voorkeur breng je een eerstegraads bevoegdheid mee en relevante ervaring in de onder- en bovenbouw. Ben je echter nog in opleiding ook dan komen we graag met je in contact. Wij zullen zorgen voor de juiste begeleiding en ondersteuning die je als docent in opleiding nodig hebt.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen? Neem dan contact op met Hielke Wijnia (conrector). Je kunt hem bereiken door te mailen naar h.wijnia@gymnasiumarnhem.nl of te bellen naar 026-320 98 40.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 30 juni a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek. De gesprekken vinden plaats in de week van 1 tot en met 5 juli.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Stedelijk Gymnasium Arnhem

Thorbeckestraat 17
6828 TS Arnhem Netherlands 4

Thorbeckestraat 17 6828 TS Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!