|

Vacature niet meer actief

Directeur Onderwijs en Onderzoek bij Quadraam

Directeur Onderwijs & Onderzoek

Het College van Bestuur van Quadraam is op zoek naar een inspirerende en deskundige directeur.

Onder Quadraam, de Gelderse Onderwijsgroep, vallen 14 middelbare scholen in de regio Arnhem, de Liemers en de Overbetuwe. Iedere dag werken ruim 1.500 bevlogen professionals op 14 middelbare scholen aan de toekomst van de 13.000 leerlingen. Met een professionele organisatie en goed werkgeverschap speelt Quadraam een vernieuwende rol en is zij een aansprekende maatschappelijke partner. Gezamenlijk wordt betekenis gegeven aan een veranderende nieuwe wereld! Zo verschillend als de scholen zijn, zo scherp hebben zij ook hun gezamenlijke opdracht: samenwerken is belangrijk, maar ook plezier, teamspirit, open cultuur, ontwikkeling, vertrouwen en werken vanuit kansen. De docenten, medewerkers en MT- en directieleden krijgen volop ruimte en vertrouwen om hun vak op de beste manier vorm te geven.

De ambitie
De wereld verandert en de scholen van Quadraam veranderen mee. Quadraam stimuleert en draagt volop bij door ontwikkelingen te ondersteunen op het gebied van onderwijs- en onderzoek. Om de leerlingen optimaal voor te bereiden op hun keuzes voor de toekomst, is het belangrijk dat het onderwijs met de tijd mee gaat. Quadraam biedt daarom volop ruimte voor innovatie. Onderwijsvernieuwing is binnen Quadraam een breed begrip: van de slimme inzet van nieuwe technologie tot de inzet van soms vergeten klassieke middelen om de verbeelding van de leerling te prikkelen. Soms starten initiatieven op het gebied van onderwijsvernieuwing op één Quadraamschool, er wordt dan bekeken of de uitrol naar de andere scholen waardevol is. In andere gevallen werken Quadraamscholen meteen vanaf het begin samen.

Binnen het collectief van scholen wordt een kritische en onderzoekende houding van de leerlingen en de collega’s verwacht. Alles vanuit de ambitie om modern en professioneel onderwijs te bieden. Bij al deze ontwikkelingen kunnen de scholen ondersteuning en een vernieuwende blik gebruiken. Quadraam is een lerende gemeenschap die alle kennis en kunde die er is met elkaar wil verbinden. Daarom wordt binnen Quadraam een nieuw onderdeel, de afdeling Onderwijs & Onderzoek, ingericht. Het doel? Inspireren, kennis delen én laten zien dat onderzoek werkt. De scholen, collega’s en leerlingen handvatten geven om zelf onderzoek te doen. Kortom, vanuit Onderwijs & Onderzoek is de ambitie scholen te ondersteunen, verbinden en voorzien van kennis en innovaties.

Structuur en bestuur
Binnen Quadraam is de afdeling Onderwijs & Onderzoek (O&O) een nieuw te vormen onderdeel van het Centraal Bureau Quadraam (CBQ). Het CBQ is de bovenschoolse organisatie waarin de afdeling O&O samen met de afdelingen Communicatie, HR & Organisatieontwikkeling en de afdeling Bedrijfsvoering bijdraagt aan de continuïteit en kwaliteit van de bedrijfsvoering van Quadraam en haar scholen. De nieuwe afdeling Onderwijs & Onderzoek wordt gevormd door samenvoeging van verschillende teams, waaronder Quriuz en de Q-Highschool, Kwaliteit, Informatiemanagement (deels), Diagnostiek & Advies. De nieuwe directeur wordt (mede)verantwoordelijk voor het vormgeven van de strategische koers en resultaten van de strategie van Quadraam.

Quadraam wordt aangestuurd door een tweehoofdig College van Bestuur. Het College van Bestuur is eindverantwoordelijk voor alle prestaties van zowel de overkoepelende stichting als de aangesloten scholen. De scholen hebben alle een eigen profiel. Directeuren en rectoren geven integraal leiding aan de scholen. Ondersteuning vindt plaats vanuit een centraal ondersteunend bureau. De kern van het onderwijs zijn de docenten. Afdelingsleiders en conrectoren ondersteunen de directeuren en rectoren op portefeuilles. En het bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid voor de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs.
 
Directeur Onderwijs & Onderzoek

Persoonlijkheidsprofiel
 • je bent een snelle denker en proactief. Je bent enorm nieuwsgierig en wat je niet weet zoek je uit en maak je je snel eigen. Netwerken en weten waar je welke kennis haalt gaat je makkelijk af.
 • je bent een aanjager en ambassadeur. Je ziet wat werkt en bent in staat ‘sneeuwbaleffecten’ te creëren.
 • je hebt een duidelijke visie op onderwijskundige ontwikkelingen en innovaties.
 • je snapt dat de wereld en samenleving snel veranderen en wat dit betekent voor ons speelveld.
 • je hebt – bij voorkeur – aantoonbare ervaring met onderzoek, onderwijskundige ontwikkelingen en subsidies.
 • je kunt gefocust, planmatig en strategisch denken en werken. Je ziet de grote lijnen en houdt overzicht over jouw portefeuille en eindverantwoordelijkheden.
 • je bent een sterke, maar ook ‘prikkelende’ gesprekspartner voor je eigen team, je collega-directeuren van de diensten en de scholen en het College van Bestuur (CvB). Je hebt zelfvertrouwen, lef en ‘dwarsdenken’ gaat je prima af.
 • Je hebt leidinggevende ervaring en werkt graag binnen een ontwikkelende en lerende leiderschapscultuur.
 • je kunt reflecteren op je eigen handelen, je ook kwetsbaar opstellen en je staat open voor feedback.
 • je bent omgevingsgericht en zoekt veel samenwerkingen op. Ook geef je graag het goede voorbeeld.
 • Je vindt het leuk om te pionieren binnen je eigen baan en zo mede vorm te geven aan je eigen opdracht en rol binnen de organisatie.
 • en, ben jij – net als wij – verliefd op het onderwijs, heb je flair en humor? Dan heb je zeker een streepje voor.

Functie-eisen
Voor de functie gelden de volgende functie-eisen:
 • academisch geschoold en werk- en denkniveau;
 • ervaring met het domein onderwijs en onderzoek;
 • ervaring op management- of directieniveau.
Arbeidsvoorwaarden
Quadraam biedt een prachtige functie, in een dynamische omgeving met volop kansen. Je krijgt de verantwoordelijkheid om, samen met bestuur en directieleden, de strategische agenda van Quadraam te realiseren. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO. Het salaris bedraagt maximaal
€ 6.604,- (schaal 14 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring. Bij aanstelling wordt een dienstverband voor één jaar aangegaan met de intentie deze om te zetten naar een vast dienstverband. Naast het salaris ontvang je een vaste onkostenvergoeding van € 100,- per maand, 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering van 8%. Quadraam biedt een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, een laptop en telefoon. De pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP is goed en aantrekkelijk, waarbij Quadraam 70% van de kosten voor haar rekening neemt.

Ten slotte biedt het bestuur je ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk en je eigen functie te creëren.

Procedure
De begeleiding van de werving- en selectieprocedure is in handen van Wesselo & Partners, in de persoon van Jos Engel, partner. De consultant zal gesprekken voeren met in potentie voor de functie geschikte kandidaten. Vervolgens zullen de curricula vitae van geschikte kandidaten aan de opdrachtgever worden gepresenteerd. Op basis hiervan worden kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen voor de selectiegesprekken.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de procedure.

Solliciteren
Wanneer je belangstelling voor deze functie hebt, nodigen wij je uit te solliciteren via deze website www.wesselopartners.nl.

Sollicitaties via werkenbijquadraam.nl worden niet in behandeling genomen.

Wesselo & Partners | Selection as art
Jos Engel
Pythagoraslaan 101
3584 BB  UTRECHT

telefoon:       030 275 84 43
internet:        www.wesselopartners.nl


 

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'