|

Vacature niet meer actief

Coach bij de Q-Highschool (project Boost Yourself!)

De Q-highschool is op zoek naar enthousiaste wegwijzers!
Voor een spectaculair project dat medio september 2020 van start gaat, is de Q-highschool (onderdeel van Quadraam, de Gelderse Onderwijsgroep) op zoek naar mensen die op projectbasis de rol als Coach willen vervullen!

Zogenaamde leerachterstand
De uitspraak: Leerlingen hebben een flinke leerachterstand opgelopen! is de laatste tijd vaak voorbijgekomen in nieuwsberichten. Er is in Corona-tijd inderdaad een enorm beroep gedaan op plannend vermogen, zelfstandigheid en het concentratievermogen van leerlingen. Binnen de Q-highschool geloven we echter niet in achterstanden. Wij geloven wel in een voorsprong nemen! Daarom willen we de leerlingen van Quadraamscholen een energieke boost geven door een avontuurlijk leertraject aan te bieden. Daarin staat de vraag centraal. Hoe pak jij (weer) de regie over jouw eigen leren en leven?

Regie (terug)pakken!
De Q-highschool heeft het initiatief genomen om in samenwerking met verschillende Quadraamscholen de leerlingen de mogelijkheid te geven, deel te nemen aan het avontuurlijke traject Boost Yourself!
Het Boosttraject is bedoeld voor leerlingen die (sinds de Coronatijd) hebben gemerkt/laten zien dat zij niet lekker verder kunnen met hun schoolcarriere om welke reden dan ook. Zij hebben drempels ervaren op gebieden als: focus en aandacht, planning en organisatie of zij hebben moeilijkheden ervaren in hun thuissituatie en/of in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Samen met leerlingen van verschillende leerniveaus en leeftijden maar wel met dezelfde leerbehoefte gaan deze leerlingen gedurende een intensief traject van acht weken (72 uur) de uitdaging aan om de regie over zichzelf en hun eigen leren (terug) te krijgen!

Wie ben jij?
Als coach heb jij een zeer belangrijke rol. Je bent in staat om leerlingen verder te helpen, kijkt graag met hen vooruit en durft individueel maar ook in groepsverband het gesprek aan te gaan. Leerlingen laten zich tijdens het Boosttraject zien op een manier waaraan ze niet gewend zijn. Er zal gevoelige en persoonlijke informatie gedeeld worden. Het is noodzakelijk om hier uiterst professioneel mee omgaan. Het traject moet nog verder worden ontwikkeld. Als coach krijg je dus te maken met situaties die nog niet uitgewerkt zijn. Jij bent van nature dus erg ondernemend, flexibel en wat je niet weet zoek je uit. Jij gaat graag uitdagingen aan en houdt van avontuur!
 • Je beoordeelt met de wegwijzer de complexiteit van de problemen, de haalbaarheid van de oplossingen en de onderliggende (zorg)vraag
 • Je weet de leerling op een speelse wijze te doorgronden
 • Je durft lastige zaken op een veilige en respectvolle manier ter sprake te brengen
 • Je weet vanuit het programma (de inhoud) een koppeling te maken naar de persoonlijke leerbehoefte van iedere leerling
 • Je weet vanuit het programma (de inhoud) de leerling te begeleiden bij veranderingen in hun gedrag
 • Je geeft de leerling tips om thuis en op school verder te kunnen ontwikkelen
 • Je bent opgeleid als leerlingencoach en/of je hebt door ervaring deze competenties verworven
 • Je hebt een breed handelingsrepertoire als coach en kunt zowel individuen als groepen begeleiden
 • Je verwijst leerlingen zo nodig door naar de juiste zorgprofessionals 
Wat vragen wij?
 • Je bent bereid om buiten schooltijden te werken:
 • Je bent per traject 1 weekend beschikbaar om de intensieve start van de groep te begeleiden.
 • Je bent per traject minimaal 1 middag per week (van 14.00 tot 18.30 uur) beschikbaar voor de avontuurlijke meetings. Het dagdeel wordt in overleg bepaald.
 • De startbijeenkomst en avontuurlijke meetings vinden bij voorkeur fysiek plaats. Voorbereidingen en tussentijdse evaluaties kunnen online plaatsvinden via Office Teams.
Opleidingsprofiel:
Bij voorkeur ben je een gecertificeerd jongerencoach. Je hebt een HBO-opleiding gevolgd zoals: Toegepaste Psychologie, Coaching, Kinderpsychologie, (Ortho)pedagogiek, Gedragsbeinvloeding en Begeleiding

Wij bieden jou!
Meewerken aan een traject van 14 september t/m 13 januari 2021 (72 uur). Zowel een tijdelijk dienstverband, detachering vanuit een ander dienstverband (bijv. vanuit een school) of inzet op factuurbasis is mogelijk. Het salaris of je uurtarief is afhankelijk van je ervaring en opleiding (schaal 8-10).

Heb je vragen, wil je wat overleggen of heb je toffe ideeen voor het project?
Ook al is het vakantie, je kunt gewoon contact zoeken! Stuur een Whatsappbericht naar 06- 2271 60 56 aan Ilse van den Hoven- Blokland (Content Marketeer & Public relations Q-highschool) om een belafspraak met haar te maken!

Solliciteren?
Ben je geinteresseerd? Verras ons met jouw sollicitatie voor 18 augustus 2020. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV en/of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal via www.werkenbijquadraam.nl! Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. In de week van 24 augustus 2020 ontvang je een reactie op jouw sollicitatie en hoor je van ons hoe de verdere procedure zal verlopen. Afhankelijk van de aanmelding van de leerlingen gaan de trajecten gefaseerd van start. Uitgangspunt is om het eerste traject vanaf 18 september te laten plaatsvinden.
 
Bijzonderheden: je kunt er als coach of wegwijzer voor kiezen om bij 1 of meer trajecten betrokken te zijn. Geef bij je sollicitatie aan of je interesse hebt in 1 of meerdere trajecten.

Achtergrondinformatie: 

Het Boosttraject bestaat uit
 • Een kick-off van 12 uur (waarschijnlijk op vrijdagavond en zaterdag) gericht op het inzicht krijgen in de eigen leerbehoefte, het leren kennen van de groepsgenoten en het bepalen van een gezamenlijk einddoel.
 • Zes avontuurlijke wekelijkse meetings in de namiddag van ongeveer 3 uur, waarin leerlingen werken aan hun eigen leerdoelen en het gezamenlijke einddoel. Ervaren, beleven en onderzoeken speelt hierin een grote rol.
 • Een eindmeeting waarin de leerlingen laten zien wat ze hebben bereikt.
 • Na het traject worden zij verder individueel begeleid binnen hun eigen school.
Het gehele traject vindt buiten schooltijd plaats en wordt begeleid door een coach en een wegwijzer. Er zijn drie soorten trajecten waaruit leerlingen (in overleg met hun ouders en begeleiders) kunnen kiezen:
-        Focus en aandacht
-        Planning en organisatie
-        Omgaan met mensen en mijn omgeving
 
Afhankelijk van de leerbehoefte zal het programma op details en inhoud verschillen. Bij het verder komen in of oplossen van de persoonlijke leervraag van de leerling, is de inzet van experts uit de buitenwereld noodzakelijk.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

HRM Q Highschool team (CBQ)

Saturnus 6922
Duiven Netherlands 3

Saturnus 6922 Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'