|

Vacature niet meer actief

Orthopedagoog 0,2 fte

ORTHOPEDAGOOG 0,2 FTE
Ben jij een vakkundig en gedreven orthopedagoog? Lijkt het jou leuk om te komen werken op het Montessori College in Arnhem? Sta jij stevig in je schoenen en heb je affiniteit met onze leerlingen? Lees dan snel verder.

WAT GA JE DOEN?
Je verricht de reguliere orthopedagogische werkzaamheden (met uitzondering van diagnostisch onderzoek). Hierbij ligt de grootste uitdaging in de begeleiding van groepsprocessen, individuele leerlingen, coaching van het team en het beleidsmatig meedenken om het pedagogisch klimaat binnen school te verbeteren.


Werkzaamheden die tot je takenpakket behoren zijn onder andere:
 • onderwijsbehoefte van leerlingen of klas in kaart brengen door gedrag binnen de school te observeren. Op basis daarvan geef je handelingsgerichte adviezen aan het team;
 • opstellen van het klassenplan in samenwerking met docent/mentor;
 • opstellen van OPP en contact met ouders/verzorgers;
 • ondersteuning bieden bij de aanvraag voor TLV VSO;
 • het geven van (individuele of in kleine groepjes) training aan leerlingen (bijvoorbeeld sociale vaardigheid, leren-leren);
 • contacten met externe partners, zoals VSO, GGD, wijkteams, Zorgadviesteam.
Daarnaast draag je jouw expertise over aan de docenten/mentoren van het team.
Je maakt als orthopedagoog onderdeel uit van het ondersteuningsteam binnen Montessori College Arnhem. Vanuit deze rol geef je het (zorg)beleid vorm, samen met de desbetreffende collega’s. Tevens werk je nauw samen met de collega’s van de Quadraam brede afdeling Quadraam Diagnostiek & Advies (Q D&A).

Waarom werk ik op het Montessori Arnhem?
‘Ik mag hier, meer dan op andere scholen, experimenteren met de vakinhoud en de lesmethode!’
‘Voor mij is het samenwerken in een cluster, op een gezellige en warme school een groot pluspunt’
‘De samenwerking en een enthousiast team om mij heen’
 
OVER ONS
Het Montessori College Arnhem is een kleinschalige school, vlakbij het centraal station van Arnhem. De school is goed bereikbaar met OV, fiets en auto. Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met ruim 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare school voor tweefasen-vwo, havo en mavo. Wel hebben we een andere aanpak en kijk op leren. Persoonlijk leiderschap staat bij ons centraal: leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. Wij begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’. Wat ons verder kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw vak binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij ook belangrijk. Wanneer je bij ons begint, krijg je een training over het Montessori-onderwijs en word je begeleid door één van onze coaches. Zo zorgen wij voor een goede start!
 
WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 januari 2021 (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze locatie vlakbij het centraal station in Arnhem. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
 • Een jaarcontract voor 0,2 fte. Bevalt het van beide kanten uit goed en hebben we volgend jaar voldoende ruimte en formatie? Dan is een verlenging zeker bespreekbaar!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent een inschaling in schaal 10 of 11. Je salaris bedraagt dan minimaal 2.592,- euro en maximaal 5.012,- euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (CAO VO).
 • Veel vrij tijdens de schoolvakanties.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com etc. Deze betalen we naar rato direct uit, naast je salaris.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP, waarbij Quadraam 70% van de kosten voor haar rekening neemt.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken. Ook hebben wij Q-Highschool waar docenten mee kunnen werken aan innovatieve projecten.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Onze brede Montessori doelen: maatschappelijke betrokkenheid, creativiteit en persoonlijk leiderschap passen bij jou. Je herkent jezelf in de woorden: ‘leer mij het zelf te doen’ lef, samenwerken en groei. Verder ben je een gediplomeerd orthopedagoog. Daarnaast heb je ervaring in een soortgelijke functie binnen het onderwijs. Je houdt van uitdagingen, bent flexibel en beschikt over een flinke dosis enthousiasme. Je bent communicatief vaardig, proactief en gaat zelfstandig te werk.
 
LATEN WE KENNISMAKEN!
Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag voor 7 december aanstaande jouw CV en een aansprekende motivatie over wie jij bent én waarom jij de persoon bent die wij zoeken.
Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze afdelingsleider, Edit Djini. Edit is te bereiken op 026-3209830 of per mail: e.djini@montessoriarnhem.nl. Zijn wij na het zien van jouw motivatie en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Deze zal kort na 7 december plaatsvinden.
 
MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!
 
Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet. 

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'