|

Vacature niet meer actief

Docent Onderwijskunde (regulier- INTERNE VACATURE)

Ben jij een ervaren werkplekbegeleider of schoolopleider die het team van Qoers wil komen versterken? Ben jij enthousiasmerend en een inspirator voor onze eerstejaar studenten? Heb je onderwijskundige kennis en vind je het leuk om studenten te helpen bij het beantwoorden van de vraag “wil ik docent worden?” Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?
Voor het programma onderwijskunde is Qoers op zoek naar twee docenten om het team aan te vullen. Samen met je collega’s, drie docenten van Quadraam en twee van de HAN-ILS, ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het programma onderwijskunde. Onderwijskunde is een onderdeel ‘Oriëntatie op het beroep’ van de eerstejaars studenten van de HAN-ILS.  Gedurende de stageperiode (begin november tot begin april) zijn er twee groepen studenten die bij Quadraam stagelopen en op donderdagochtend in totaal zestien bijeenkomsten onderwijskunde bijwonen. Samen met je collega’s verzorg je deze bijeenkomsten én onderhoud je contact met de scholen waar de studenten stage lopen. Bij de ontwikkeling van het programma en het curriculum hou je rekening met de visie en de specifieke context van Qoers én de Quadraam scholen. Bij ‘oriëntatie op het beroep’ wordt veel aandacht besteed aan de vier bekwaamheidseisen en staat de vraag centraal:  Wil ik docent worden?

Waarom werk ik als docent onderwijskunde?
‘Het is ontzettend leuk om studenten te begeleiden bij hun eerste stappen als docent in het voortgezet onderwijs. Het is heel uitdagend om samen met collega’s de studenten te ondersteunen bij het leren observeren, het reflecteren en het ontwikkelen van een onderzoekende houding. Het is altijd weer een mooi proces waarin deze vaak jonge mensen ontdekken of docent zijn bij hun past’. Nico Taminiau, docent onderwijskunde en  onderzoekscoördinator bij Quadraam

Wat is de Qoers?
Qoers is het samenwerkingsverband van Quadraam en vier partner lerarenopleidingen. Onze partners zijn ILS-HAN, Radboud Docenten Academie, Instituut Archimedes (HU) en Hogeschool Iselinge. Jaarlijks draagt Qoers bij aan de opleiding van ongeveer 350 aankomende leraren. Het opleiden is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de 14 scholen van Quadraam en onze partners. Hierbij nemen wij als Opleidingsschool 40% van de opleiding van nieuwe docenten voor onze rekening. Qoers coördineert, bewaakt en organiseert de opleiding van nieuwe docenten namens de scholen van Quadraam. Studenten en starters leren in de school van en met ervaren docenten. Uitgangspunten hierbij zijn het bieden van maatwerk en het stimuleren van een herkenbare onderzoekende- en innovatieve houding.

Wij bieden!
Als docent onderwijskunde krijg je de kans om aan de slag te gaan bij het opleidingsteam ‘oriëntatie op het beroep’. Je doet volop ervaring op en speelt een zeer belangrijke rol als ambassadeur voor toekomstige docenten!
Je krijgt 82 taakuren om deze rol goed te kunnen vervullen.

Wie ben jij?
Je bent werkzaam als docent op een van de scholen van Quadraam en bent toe aan een nieuwe uitdaging. Je wil heel graag een rol spelen bij het opleiden en ontwikkelen van studenten in de eerste fase van hun opleiding. Bij voorkeur beschik je over onderwijskundige kennis en ben je als opleider betrokken bij Qoers. Het is van belang dat je beschikbaar kunt zijn op donderdagochtend. Voor deze taak staat 82 klokuren.

Wat vragen wij verder?
Je bent enthousiast en weet mensen mee te nemen. Je weet een veilige sfeer te creëren waarin mensen zich kwetsbaar durven op te stellen en kunnen excelleren. Je bent een teamplayer die het fijn vindt om met anderen samen te werken. Je bent in staat om vanuit een gedeelde visie oriëntatie op het beroep inhoud te geven. Je bent in staat om de kwaliteit van begeleiden en opleiden te monitoren en je stuurt op verbetering.

Laten we kennismaken
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? Klik op de button 'solliciteer nu!' en verras ons met jouw sollicitatie vóór 10 december 2020. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV en/of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal. Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Deze zal kort daarna plaatsvinden.

Meer informatie over Quadraam en Qoers lees je op www.quadraam.nl en www.quriuz.nl
Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Nico Taminiau, docent onderwijskunde of Frank Crooijmans, regievoerder van Qoers, Nico Taminiau is te bereiken via n.taminiau@olympuscollege.nl. Frank Crooijmans via f.crooijmans@quadraam.nl.

Let op: Dit is een interne vacature. Alleen collega’s werkzaam bij Quadraam kunnen reageren. Andere reacties nemen wij niet in behandeling.

Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet via werkenbijquadraam.nl/ Solliciteer nu!

 

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'