|

Vacature niet meer actief

Teamleider Olympus College Arnhem (INTERN)

VACATURE TEAMLEIDER (INTERN)
Een brede school, een kansenschool voor zowel leerlingen als personeel. Kom werken op het Olympus College!

HET OLYMPUS COLLEGE 
Het Olympus College is een interconfessionele school met de afdelingen Mavo, Havo, VWO en een brugjaar Jan Ligthart. We hebben 158 medewerkers en 1.286 leerlingen.
Onze kernwaarden zijn gebaseerd op de ontwikkeling van de leerling en medewerker. Deze kernwaarden zijn:
 • Autonomie (regie nemen, leiderschap, lef)
 • Relatie (waarderen, teamspeler, feedback, coachen)
 • Competentie (zich ontwikkelen)
Het Olympus College neemt volgend jaar afscheid van 3 MT leden die met pensioen gaan, waaronder de rector en 2 opleidingsdirecteuren. Dit is onder andere aanleiding geweest om naar de organisatiestructuur te kijken van het Olympus College. Besloten is om de strategische managementlaag te laten afslanken naar in totaal 3 MT leden en uitbreiding te zoeken in de operationele managementlaag in de vorm van teamleiders. Voornamelijk om de afstand tussen management en docenten te verkleinen. Op deze wijze worden ook de teams kleiner waardoor er meer ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Concreet betekent dit dat het Olympus College verder gaat met een rector en 2 conrectoren. Onder de 2 conrectoren zullen 6 of 7 teamleiders aangesteld worden, waar we de volgende teams onderscheiden: brugjaar Jan Ligthart, onderbouw mavo, havo, vwo en bovenbouw mavo, havo, vwo. In dit team van teamleiders streven we naar een divers team met een goede mix van competenties waardoor de teamleiders complementair aan elkaar zullen zijn.

WAT VERWACHTEN WE VAN EEN TEAMLEIDER?

Inhoudelijk
Als teamleider (voor circa 0,5 fte) geef je leiding aan een team van circa 20 medewerkers. De samenstelling van de teams wordt op een later moment bepaald. Samen met de conrector ben je verantwoordelijk voor de inrichting, ontwikkeling en uitvoering van het onderwijs in jouw afdeling en de docenten die werken in jouw team. Concreet betekent dit dat jij je bezig houdt met de vertaling van de centrale beleidsplannen naar een (meerjaren) onderwijsprogramma voor de afdeling en de bijbehorende uitvoeringsplannen waarin de benodigde aanpak, werkwijze en werkverdeling binnen de afdeling beschreven staan.
Je draagt zorg voor de totstandkoming/uitvoering van PTA’s en de leerlingondersteuning en stemt daarbij af met andere (delen van) afdelingen. Je stelt verbeterplannen op waar nodig en adviseert de directie over (aanpassing van) het onderwijsbeleid. Je bent aanspreekpunt voor leerlingen en hun ouders als het zaken betreft die de verantwoordelijkheid van de coördinator overstijgt. Naast je leidinggevende taken en werkzaamheden sta je ook zelf nog een aantal uren per week voor de klas. Naast deze inhoudelijke taak ben je verantwoordelijk voor de personele zorg van je team. Je hebt oog voor wat er speelt bij je teamleden en voert gesprekken over ontwikkeling. Je houdt met je teamleden de gesprekken in het kader van de gesprekscyclus (inclusief de ontwikkel- en beoordelingsgesprekken), bezoekt lessen van je teamgenoten en geeft hen de benodigde feedback.
Als teamleider sta je naast en tussen de docenten, waarbij je docenten in hun kracht weet te zetten. Je bent een verbinder. Een taak die jij serieus neemt omdat je weet dat samenwerken de sleutel tot succes is. Het organiseren van deze onderlinge samenwerking tussen mensen in jouw eigen team, maar ook met andere teams, is daarbij cruciaal zodat initiatief op de werkvloer kan ontstaan. Ideeën die daar ontstaan weet jij te integreren en in te bedden bij de jaardoelen die aansluiten bij de strategie van de school en vice versa.

Leiderschap
Onze slogan is: Het Olympus College: voor mensen met energie! We bieden eigentijds onderwijs dat aansluit op een samenleving die continue in beweging is. Letterlijk en figuurlijk. We bieden twee profielen aan: Creatief en Sport. Dit vraagt ook van onze medewerkers dat ze in beweging zijn en mee kunnen gaan in de veranderende wereld. Van onze teamleiders verwachten we dat je een motiverende leider met energie bent! Je kunt schakelen tussen de belangen van de school, het team, die van de individuele teamleden en de leerlingen. Je bent een verbinder; je weet een goede verbinding tussen collega’s en collega’s en leerlingen te bewerkstelligen. Je staat open voor verschillende ideeën en meningen, weegt belangen en stemt af met de verantwoordelijke conrector. Je weet samenwerking tot stand te brengen en werkt samen in het belang van de school en haar leerlingen.  

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU? 
 • Afgeronde hbo/wo opleiding en bevoegd om les te geven.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de doelgroep waarmee je gaat werken.
 • Je bent een energieke persoon en weet anderen te motiveren en te bewegen om gezamenlijk het beste onderwijs voor onze leerlingen neer te zetten.  
 • Je bent in staat om taken en verantwoordelijkheden te verdelen en om samenwerking tot stand te brengen. Je werkt vanuit verbinding en je werkt samen met anderen om gezamenlijk tot het best mogelijke resultaat te komen.
 • Je bent competent in eigen reflectie en ontwikkeling en je bent bereid om scholing of een opleiding te volgen. Reflectie en ontwikkeling weet je ook te stimuleren bij jouw teamleden.
 • Je hebt brede kennis van en inzicht in het onderwijs en maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Je bent omgevingsgericht en zoekt de samenwerking op met de andere teamleiders binnen je eigen school en daarbuiten.
 • Je minimale aanstellingsomvang is 0.7 fte, waarvan circa 0.5 fte voor teamleider; de overige omvang is voor het verzorgen van lessen.
AANSTELLING
Het betreft een functie in schaal 12. Je wordt benoemd in een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren kom je in aanmerking voor een vaste aanstelling.

SOLLICITEREN 
Deze vacature wordt in eerste instantie intern, binnen Quadraam, uitgezet. Je kunt je motivatiebrief, cv en eventuele aanbevelingsbrief uploaden in Emply via onze werkenbij-website, tot uiterlijk 10 februari. Motiveer daarbij voor welke team je als teamleider solliciteert. De sollicitatiegesprekken worden gehouden op 25 en 26 februari en 4 en 5 maart.

De sollicitatiecommissie (BAC) zal bestaan uit:
 • Rector (Maarten van de Louw)
 • Conrector (Anouk Derksen of André Peter IJzerman)
 • Henk Stemerdink
 • PMR-lid (wisselend)
 • OOP-er (Emelie Masselink)
 • Docent (wisselend)
 • HR&O Netwerkpartner (Marieke Hofstede)
Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. 

Let op: we begrijpen dat dit een zeer interessante vacature is, maar werk je niet bij Quadraam, dan heeft solliciteren geen zin omdat het een interne vacature betreft.
 

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus College

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'