|

Vacature niet meer actief

Jongerencoach via maatschappelijke organisatie (subsidie gemeente)

Vacature jongerencoach

Als jij goed bent in je vak en een passie hebt voor onze vmbo leerlingen dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het Maarten van Rossem (Arnhem-Zuid) zijn wij op zoek naar een ervaren, gedreven jongerencoach die graag via een maatschappelijke organisatie bij ons aan de slag gaat.

Wat ga je doen?
Onze school kenmerkt zich door leerlingen voor wie niet alles vanzelf gaat. Een aantal van onze leerlingen lopen risico uit te vallen wegens hoog percentage verzuim. Veelal zijn dit leerlingen die zich in een achterstandssituatie begeven door de achtergrond van zijn/haar ouders, het opleidingsniveau van ouders en/of andersoortige problemen die zich voort doen in thuissituaties.

De schoolcultuur is een andere is dan de straatcultuur en de soms traditionele thuiscultuur van onze leerling. Daarom zijn wij op zoek naar de jongerencoach die hier tussen een brug kan slaan en hierin een belangrijke schakel is. Hij of zij is een vertrouwd gezicht binnen de school, bouwt een band op met de leerlingen en vraagt altijd even naar de thuissituatie.

Wij zorgen voor een goede en veilige ruimte op school waar jij kan afspreken met onze leerling. Daarnaast zal de jongerencoach de jongeren in de wijk, bij de ouders en in de peer-group op straat ontmoeten.
Je vormt een onderdeel van het ondersteuningsteam van het Maarten van Rossem waartussen intensief overleg plaats vindt tav de aanpak van onze leerlingen. Dit gebeurt wekelijks in het Intern Zorg Team waar de jij bij aansluit.

Kortom; word jij hier enthousiast van? Dan hebben wij de juiste uitdaging voor je en komen wij heel graag via een maatschappelijke organisatie met je in contact!

 DE MISSIE VAN ONZE SCHOOL
Tijdens een van de stagebezoeken kwam ik een meisje tegen dat ooit vmbo-bb had gedaan op het Maarten van Rossem. Zij was net met een hbo-opleiding gestart. Dat vond ik een mooi moment; het pubermeisje van toen had zich ontwikkeld tot zelfbewuste vrouw, die wist wat ze wilde. Terwijl het ons op het Maarten van Rossem altijd moeite kostte om haar mee te krijgen. Uiteindelijk doe je het daar voor. Ruud Toepoel, docent Economie & ondernemen.

OVER ONS
Het Maarten van Rossem is een school die volop in ontwikkeling is. Iedere dag werken wij met ons team hard om van betekenis te zijn voor onze leerlingen. Door goed onderwijs en begeleiding te verzorgen. Op een plek waar het leuk leren is en de praktijk centraal staat. Waar veel culturen samenkomen en we vertrouwen hebben in elkaar en de talenten. Als wij ons ontwikkelen, doen onze leerlingen dat ook! Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare VMBO school voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, maar bieden ook vakken op de theoretische leerweg aan. Met ongeveer 400 leerlingen werken onze docenten iedere dag met veel toewijding en passie aan de toekomst van onze leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden? Diversiteit, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding!
 
WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou zo snel mogelijk (Startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving, waarin je volop de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je werk zo vorm te geven dat het bijdraagt aan de leerlingen en onze school.
  • Je ontvangt een detacheringscontract voor dit schooljaar van 18 uur per week. Bevalt het van beide kanten uit goed en ontvangen we volgend jaar weer subsidie? Dan kan jouw detacheringscontract mogelijk verlengd worden.
  • Salaris, inschaling en arbeidsvoorwaarden is in afstemming met de maatschappelijke organisatie die jou detacheert.
 WAT VRAGEN WIJ?
Om deze functie succesvol in te vullen, ben je geschoold op HBO niveau (bv SPH of soortgelijk) en heb je relevante werkervaring als jongerenwerken/coaching.
  • Jij bent bekend met de verschillende culturen (zowel straat als thuis) waarin onze leerlingen opgroeien;
  • Jij bent in staat om te variëren in jouw communicatiestijl;
  • Jij bent creatief en vind het leuk om naar oplossingen te zoeken die misschien niet zo voor de hand liggen;
  • Jij kent de weg naar maatschappelijke zorg/hulporganisaties en kunt hier snel mee schakelen.
Verder vinden wij het heel belangrijk dat je mee wilt bouwen aan onze school, ondernemend bent en graag en zelfstandig werkt. Je houdt van een uitdaging!
 
LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? Verras ons met jouw sollicitatie voor 23 februari '21. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV en/of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal. Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je via de maatschappelijke organisatie uit voor een eerste gesprek.

Meer informatie over Quadraam en het Maarten van Rossem lees je op www.quadraam.nl  en www.maartenvanrossem.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Lies Bakker.Lies is te bereiken via 026 320 2860

Let op: Alleen maatschappelijke organisaties in de regio Arnhem, zoals Rijnstad, AM- Support, Pactum, Presikhaaf University kunnen reageren en kandidaten voorstellen via de per e-mail ontvangen link.

 

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Maarten van Rossem

Groningensingel 1235
6835 HZ Arnhem Netherlands 4

Groningensingel 1235 6835 HZ Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'