|

Conrector Leerlingbegeleiding 1 FTE (regulier, nieuwe schooljaar)

Solliciteer nu!

Conrector Leerlingbegeleiding Lorentz Lyceum, 1 FTE (regulier) 
Ben jij onze nieuwe conrector die energie krijgt van een veelzijdige, dynamische en internationale omgeving? Een snelle, praktische, resultaatgerichte denker en doener die graag inspireert, draagvlak creëert, vernieuwt en creatief is? Een netwerker pur sang die makkelijk samenwerkt met diverse groepen en individuen én zeer benaderbaar is? Dan zoeken wij jou! Lees snel verder. 

WIE BEN JIJ? 
Wij zoeken een conrector Leerlingbegeleiding met een flinke dosis energie, daadkracht en ondernemerschap. Onze conrector onderwijs gaat onderzoek doen bij Quadraam en onze huidige conrector leerlingbegeleiding neemt haar functie over. Dit doen wij heel bewust. Zo stimuleren we nieuwe inzichten, een frisse blik en creatief denkvermogen. 

Als conrector leerlingbegeleiding geef je leiding aan meer dan 40 collega’s. Dit vraagt dat je zaken goed kunt ‘aanvoelen’ en bespreekbaar maakt, snel kan schakelen, eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid stimuleert, feedback geeft maar ook kan ontvangen en collega’s ondersteunt het allerbeste uit zichzelf te halen. Je gaat graag duurzame en professionele relaties met anderen aan, kan luisteren en vragen stellen om tot oplossingen en beslissingen te komen. Je kan goed werken onder soms grote druk en houdt het hoofd koel. Je bent positief ingesteld en kan je verwonderen. Tegelijkertijd ben je een stevige persoonlijkheid die vast kan houden aan een koers en om kan gaan met tegenwind. 

WAT GA JE DOEN? 
Je wordt integraal verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van het mentoraat, het decanaat en de ondersteuning.  Daarnaast geef je verder vorm aan de vernieuwing van onze OPUS-afdeling voor hoogbegaafden. Ook houd jij je bezig met o.a. PR, werving, scholenmarkten, open dagen en leerlingzaken. In nauwe samenwerking met de conrector onderwijs bouw je verder aan een uitstekende kwaliteitscultuur. Je schrijft en ontwikkelt beleidsstukken en implementeert deze. Verder dagen wij je graag uit om met praktische en passende ideeën en oplossingen te komen over keuzemogelijkheden, het mentorprogramma, het duurzaam inzetten van NPO gelden en het stimuleren en motiveren van leerlingen.  

Kortom, een zeer veelzijdige functie met een uitdagende en gevarieerde portefeuille! 

ONS MT 
Je wordt onderdeel van ons MT bestaande uit 4 collega’s. Jouw kwaliteiten vullen ons huidige team aan. Wat ons MT kenmerkt? Wij zijn zeer ambitieus en betrokken; stellen hoge eisen aan ons werk en aan elkaar. Dat houdt ons scherp. Vanuit een positieve maar kritische houding dagen wij elkaar uit. Wij houden elkaar goed aangesloten op beslissingen en afwegingen. We schakelen snel, willen van elkaar leren en denken graag out of-the-box. Ook volgen wij soms scholing met elkaar om zo inzichten en indrukken met elkaar te delen en te bespreken. 

ONZE SCHOOL 
Het Lorentz Lyceum is onderdeel van Quadraam en een toegankelijke school met een lange, kleurrijke geschiedenis. Wij zijn gevestigd in een prachtig nieuw schoolgebouw in Arnhem Zuid. Onze school doet het goed en groeit volop. Samen met Rivers International School Arnhem zijn wij één school en wordt er nauw samengewerkt. Wij bieden havo, vwo, gymnasium en OPUS- onderwijs aan. Wij zijn een internationaal georiënteerde school met een bèta-profiel waar gewerkt wordt aan een mengvorm van traditioneel lesgeven en werken aan projecten en uitwisselingen. Er zijn regelmatig leerlingen op reis en buitenlandse leerlingen in de school. Leerlingen van onze school doen mee aan Model United Nations congressen. In de onderbouw wordt gewerkt volgens het uitgangspunt van het International Middle Years Curriculum (IMYC). Binnen het Lorentz werken wij met een hecht en prettig team samen. Je krijgt bij ons volop de ruimte en het vertrouwen om jouw vak op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij belangrijk. Wanneer je bij ons begint, word je begeleid door een collega. 

WAT BRENG JIJ MEE? 

 Om deze functie succesvol te kunnen vervullen zijn wij op zoek naar een kandidaat die het volgende meebrengt: 
 • Je hebt bewezen leidinggevende ervaring, bij voorkeur binnen het (internationale) onderwijs  
 • Je bent energiek en daadkrachtig;  
 • Je toont van nature ondernemerschap en creatief denkvermogen;  
 • Je hebt zelfvertrouwen en lef; 
 • Je hebt van nature een proactieve, ondernemende houding; 
 • Je staat stevig in je schoenen en beschikt over natuurlijk leiderschap;  
 • Je bent resultaatgericht en neemt verantwoordelijkheid; 
 • Je denkt en werkt strategisch; 
 • Jij kan collega's meenemen in vernieuwingen en/of veranderingen; 
 • Je bent omgevingsgericht en zoekt veel samenwerkingen op. Ook geef je graag het goede voorbeeld; 
 • Je bent in staat om complexe processen in goed functionerende structuren te kunnen vormgeven; 
 • Je hebt ervaring met alle aspecten van het schrijven en implementeren van beleidsstukken, van idee tot uitvoering tot monitoring; 
 • Je vindt het leuk om te pionieren en zo mede vorm te geven aan je eigen opdracht en rol binnen het Lorentz Lyceum;  
 • Je hebt kennis van verschillende onderwijssystemen en kunt succesvol werken met leerlingen, ouders en collega’s van over de hele wereld; 
 • Je hebt affiniteit met hoogbegaafdheid en met leerlingen die extra zorgbehoeften hebben om hen het best passende onderwijs te kunnen bieden; 
 • Is jouw Engels op een zeer hoog niveau (C1/C2) dan is dat zeker een pre.  

WIJ BIEDEN JOU 
Wij bieden jou per 01 augustus 2021 een inspirerende en uitdagende werkomgeving, waarin je volop de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je werk zo vorm te geven dat het bijdraagt aan de leerlingen en onze school. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO VO.  

 • Je start met een jaarcontract en gaat aan de slag voor 1 FTE. Bevalt het van beide kanten goed? Dan kan je contract na 1 jaar worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.  
 • Het salaris bedraagt minimaal € 3.659,- en maximaal € 5.699,- (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.  
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8%.  
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.  
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.  
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.   
 • Een vaste onkostenvergoeding van € 50,- per maand en een toeslag van 5% per maand. 
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.  
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere conrectoren. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze collega’s innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.  
 • Deelname aan 'Frisse Blik' (intervisiegroep voor nieuwe leidinggevende Quadraam).
 • Kom je bij Quadraam werken, dan stimuleren we jou om na te denken over jouw bevlogenheid en jouw toekomst. Vanuit ons programma ‘Blijf bevlogen!’ ondersteunen we je met advies, activiteiten en een uitgebreide toolbox. Meer weten? Lees hier verder. 

LATEN WE KENNISMAKEN!  
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? Verras ons met jouw sollicitatie voor 10 mei 2021. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV en/of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal. Worden wij enthousiast? Dan nodigen we je uit voor een eerste gesprek op 21 mei 2021. Het gesprek voor de tweede ronde staat gepland op 28 mei a.s. Het arbeidsvoorwaardengesprek zal plaatsvinden op maandag 31 mei a.s. 

Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.  

MEER WETEN? 
Meer informatie over Quadraam en het Lorentz Lyceum lees je op www.quadraam.nl  en www.lorentzlyceum.nl.  Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem dan  contact op met onze rector, Willem Zwart of Maartje Buijs, conrector. Willem en Maartje zijn bereikbaar op 026 32 02 850 of per mail: w.zwart@lorentzlyceum.nl of m.buijs@lorentzlyceum.nl

Alleen sollicitaties via onze werkenbijquadraam website nemen wij in behandeling. 
  
PAS JIJ BIJ QUADRAAM?  
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.  
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!  
  
Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.  

  

Solliciteer nu!
Deadline
zondag 9 mei 2021
Contactpersoon
Willem Zwart
School
Lorentz Lyceum
Functie
Conrector
Soort onderwijs
Gymnasium, HAVO, VWO
Opleidingsniveau
HBO, WO
Salaris en Schaal
€ 2.851 - € 5.699 (Schaal 12)
FTE
1,0 FTE

Deel deze vacature

Maak kennis met ons

Lorentz Lyceum Metamorfosenallee, 100, 6843 HX, Arnhem
Deze vacature in PDF?

Waar kom je te werken?

Lorentz Lyceum

Metamorfosenallee 100
6843 HX Arnhem Netherlands 4

Metamorfosenallee 100 6843 HX Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Adviseren op strategisch niveau'

‘Vanuit HR&O adviseren wij de schooldirecties en het bestuur op strategisch niveau. Quadraam is een organisatie in beweging, waar ruimte is voor je eigen professionele inbreng!' Tanja Schmitt, HR&O Netwerkpartner bij Quadraam

 

 

'Adviseren op strategisch niveau'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'