|

Vacature niet meer actief

Docent Wiskunde C 0,1 FTE (regulier, nieuwe schooljaar)

Modulemaker / vakdidactisch begeleider voor het parcours WISKUNDE C

ZOEKEN WIJ JOU?

Ben jij docent Wiskunde?
Voor het parcours Wiskunde C zijn wij nog op zoek naar één of meer creatieve en innovatieve wiskundedocenten, die het leuk vinden om naast hun werk op school interessante Wiskunde C modules te verzorgen binnen de Q-highschool.
Wil jij één of meer uitdagende modules ontwerpen en uitvoeren binnen dit parcours? Heb je een baan op een Quadraamschool of een school in de omgeving van Arnhem of de Liemers? Wil je deze baan net iets completer, uitdagender en innovatiever maken? Of mis je als wiskundedocent dat wiskunde C op jouw school gegeven wordt? Combineer jouw baan dan met een rol in dit Wiskunde C-parcours en werk mee aan onderwijs dat leerlingen écht op hun toekomst in maatschappelijke en/of culturele sector voorbereidt.

DE Q-HIGHSCHOOL
De Q-highschool van Quadraam bedenkt, ontwerpt en organiseert onderwijs voor alle leerlingen van de veertien Quadraamscholen. Er doen leerlingen mee van alle leeftijden en alle niveaus. Dat maakt het ook zo uitdagend voor onze docenten: onze leerlingen willen graag op maat bediend worden. Ons motto is namelijk: de leerling in de regie. Een leerling bepaalt zelf wat en hoe hij wil leren. En dat motto nemen wij heel serieus!
Het programma geven we vorm in parcoursen. Parcoursen zijn modulair opgebouwde programma’s die kunnen leiden tot het eindexamen in een bepaald vak. De exameneisen liggen vast, maar de route ernaar toe is flexibel. Leerlingen stellen hun eigen programma samen en bepalen zelf het startmoment, het tempo en de volgorde van hun traject.
Lees meer over de Q-highschool op: https://q-highschool.nl en over Quadraam op: https://www.quadraam.nl/home

WAT GA JE DOEN?
Bij de Q-highschool kunnen leerlingen het parcours (vak) Wiskunde C volgen als examenvak. Leerlingen schrijven zich per blok in voor een module van 8 weken. Jij ontwerpt deze modules. Met jouw inhoudelijke en vakdidactische kennis zorg je ervoor dat de leerlingen straks alles weten voor het examen, maar het gevoel hebben dat zij aan het leren zijn voor hun eigen toekomst. Omdat jij creatief en innovatief bent zijn jouw modules niet standaard ingericht. Je zorgt ervoor dat leerlingen de Wiskunde in verband kunnen brengen met de échte wereld. Je gebruikt moderne tools, legt relaties tussen de theorie en de actualiteit en je betrekt experts uit de echte wereld bij je lessen. Bij voorkeur trek je ook met de leerlingen de wijde wereld in.
Mensen die voor de Q-highschool willen werken, weten leerlingen te motiveren om ook buiten de school te leren, vinden het leuk om te pionieren, richten ook tijd- en plaatsonafhankelijk onderwijs in en willen zelf heel veel leren van hun collega's én van de leerlingen. De lessen binnen de modules kunnen fysiek, hybride of op afstand plaatsvinden.
Alvast enkele onderwerpen die deel uitmaken van het parcours Wiskunde C:
 • Wiskunde in de uitverkoop = ontdek de diepere wereld achter lineaire, exponentiële, gebroken en wortel- verbanden.
 • Forensische wiskunde = Verdubbelingstijden en halveringstijden onderzoeken door op een exacte manier de oplossing van een exponentiële vergelijking te vinden en je werpt een blik op logaritmische schaalverdelingen.
 • Algebraïsche taart bakken =. In de algebra worden getallen voorgesteld door letters en bestaan er allerlei regels die zeggen hoe je met die letters moet rekenen.
 • Tellenspellen en Fiboniacci-krullen = combinaties, permutaties, faculteiten en recursie
 • Escher en Johan Cruijff, hoe dan? = Logische redeneringen worden omgezet in symbolen. Je onderzoekt paradoxen, contradicties en Venn-diagrammen.
 • Statistische picknick = Wist je bijvoorbeeld dat de kans dat er op een voetbalveld twee mensen op dezelfde dag jarig zijn, groter is dan 50%? En dat terwijl er slechts 23 personen rondlopen (vergeet de scheidsrechter niet!) en een jaar maar liefst 365 dagen telt.
MET WIE WERK JE SAMEN?
Je werkt heel direct samen met Wiskunde C-docenten van de Q-highschool. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het parcours en de losse modules daarin. Ook heb je contact met de medewerkers van het organiserend Q-highschoolteam en met de overige Q-highschooldocenten.
In principe werk je vanuit huis of school. Uiteraard ben je, wanneer nodig, wel aanwezig bij jouw fysieke lessen, die plaatsvinden op één van de Quadraamscholen.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou een dynamische en innovatieve werkomgeving waarin jij het beste van jezelf kunt laten zien en waarin je samenwerkt met mensen uit verschillende scholen en de buitenwereld.
De arbeidsvoorwaarden passen bij de rol die je wilt vervullen en worden individueel met jou afgestemd. Wil je je functie bij de Q-highschool combineren met een baan op een Quadraamschool? Dan stemmen we ook af met je leidinggevende op school.
Bij werken in de Q-highschool horen de arbeidsvoorwaarden van Quadraam en de CAO-VO:
· Een inschaling passend bij de rol en bij jouw kennis en ervaring conform CAO-VO.
 • Bij goed functioneren behoort een vaste aanstelling tot de mogelijkheden.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8%
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Dit kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg of voor aankopen via Coolblue en Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met José Janssen, kwartiermaker van de Q-highschool (0654-152099 of per mail: j.janssen@quadraam.nl).

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Q Highschool (CBQ)

Saturnus 5
6922 LX Duiven Netherlands 4

Saturnus 5 6922 LX Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!