|

Vacature niet meer actief

Gastmodules ICT en informatica Q-Highschool (modulair, nieuwe schooljaar)

Gastmodule ICT en informatica (modulair, nieuwe schooljaar)
Wil jij de jeugd kennis laten maken met het mooiste vakgebied wat er is? Wil jij jouw ICT en informatica kennis delen met jongeren? Kom gastlessen verzorgen bij de Q-highschool en
werk mee aan onderwijs dat leerlingen écht voorbereidt op een toekomstige rol binnen de wetenschap, bedrijfsleven en de maatschappij!

ZOEKEN WIJ JOU?
Heb jij een passie voor informatica, computersystemen en/of overige ICT-uitingen? En zou jij het een leuke uitdaging vinden om deze passie te delen met enthousiaste en leergierige leerlingen? Wil jij de jeugd kennis laten maken met het mooiste vakgebied wat er is?

Wil jij naast jouw huidige baan binnen de ICT-branche, interessante informaticamodules verzorgen binnen de Q-highschool? Combineer jouw baan dan met een rol als inspirator en instructeur in een informaticaparcours.

Belangrijk is dat je affiniteit hebt met jongeren van 14 - 18 jaar en interesse hebt voor hun leefwereld. Je wilt jouw passie voor ICT-gerelateerde onderwerpen met hen delen en hen kennis laten maken met de echte wereld. Bovendien wil je bijdragen aan hun succes in het examenprogramma Informatica. Je kunt een beroep doen op een coach die jouw vakdidactische aanpak kan versterken. Om een goede basis te vormen verzorg je een gastmodule van 8 weken (iedere week een middag) plus een opdracht/ toets.

DE Q-HIGHSCHOOL
De Q-Highschool is onderdeel van Quadraam, een stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem en omgeving. De Q-highschool van Quadraam bedenkt, ontwerpt en organiseert onderwijs voor alle leerlingen van de veertien Quadraamscholen. Er doen leerlingen mee van alle leeftijden en alle niveaus. Dat maakt het ook zo uitdagend voor onze docenten: onze leerlingen willen graag op maat bediend worden. Ons motto is namelijk: de leerling in de regie. Een leerling bepaalt zelf wat en hoe hij wil leren. En dat motto nemen wij heel serieus!
Het programma geven we vorm in parcoursen. Parcoursen zijn modulair opgebouwde programma’s die kunnen leiden tot het eindexamen in een bepaald vak. De exameneisen liggen vast, maar de route ernaar toe is flexibel. Leerlingen stellen hun eigen programma samen en bepalen zelf het startmoment, het tempo en de volgorde van hun traject.

Lees meer over de Q-highschool op: https://q-highschool.nl en over Quadraam op: https://www.quadraam.nl/home

WAT GA JE DOEN?
Bij de Q-highschool kunnen leerlingen het parcours Informatica volgen als examenvak. Leerlingen schrijven zich per blok (periode) in voor een module van 8 weken. Eén keer in de week is er een online of fysieke les van anderhalf uur die door jou voorbereid, georganiseerd en begeleid wordt. Met jouw kennis en enthousiasme weet je de leerlingen mee te nemen in de wonderlijke wereld van ICT.
Je maakt gebruik van moderne tools, legt relaties tussen de theorie en de actualiteit en betrekt collega’s uit de echte wereld bij je lessen. Bij voorkeur trek je ook met de leerlingen de wijde wereld in en verzorg je gastlessen bij jouw bedrijf/werkgever.
Mensen die voor de Q-highschool willen werken, weten leerlingen te motiveren om ook buiten de school te leren, vinden het leuk om te pionieren, richten tijd- en plaatsonafhankelijk onderwijs in en willen zelf heel veel leren van hun collega's én van de leerlingen.
Er zijn veel verschillende modules ontworpen die allemaal een ander onderdeel van de informatica belichten. Jij kunt aangeven bij welk onderwerp je expertise ligt en welke modules je graag voor je rekening zou willen nemen. Je kunt de modules ook naar je eigen hand zetten
Enkele onderwerpen die deel uitmaken van het parcours informatica:

  • Python +: Object Oriented Programming, het maken van een game, goeie error-afhandeling, data visualisatie, het programmeren van een Discord bot
  • Basis van computer science: In deze module maak je kennis met hardware. Je krijgt inzicht in de opbouw van een PC en laptop
  • Databases en SQL: In deze module leer je niet alleen een database te analyseren en te gebruiken. Je gaat ook een eigen database ontwerpen. Daarnaast leer je de vraagtaal SQL waarmee je gegevens kunt opvragen uit een database.
  • Security: Capture the Flag: Tijdens deze module maak je kennis met veel gemaakte beveiligingsfouten en leer je hoe je deze voorkomt. Je ontdekt ook hoe je deze fouten kunt gebruiken om zonder toestemming toegang te krijgen tot een computersysteem
  • Webdesign: Wil jij je eigen website leren bouwen? Dat kan! Bij webdesign werk je met twee programmeertalen; HTML en CSS. Dit zijn de twee motoren van het internet.
  • Processing: In deze module leer je "The art of coding and the coding of art". Met behulp van Processing leer je visueel programmeren
  • Programmeren met Arduino: Je ontdekt wat Arduino is en leert de basis van programmeren
  • Artificial Intelligence: Je ontdekt welke rol kunstmatige intelligentie speelt in het dagelijkse leven en met welke perspectieven je naar dit onderwerp kunt kijken.

MET WIE WERK JE SAMEN?
Je werkt heel direct samen met informaticadocenten van de Q-highschool. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het parcours en de losse modules daarin. Ook heb je contact met de medewerkers van het organiserend Q-highschoolteam en met de overige Q-highschooldocenten.
Je werkt vanuit een school, jouw eigen werklocatie/ bedrijf of bij een gastbedrijf.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou de mogelijkheid om gastlessen te verzorgen, jongeren te enthousiasmeren en warm te maken voor jouw vakgebied, stagiaires te werven en wie weet houd je er een toekomstige collega aan over.
Uiteraard vergoeden we de gemaakte uren. Of dat in loondienst is, als zelfstandige of dat je vanuit een bedrijf factureert, dat stemmen we heel graag met je af. Veel is mogelijk en bespreekbaar!

LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Ilse Blokland van de Q-highschool (06 227 160 56 en e-mail: i.blokland@quadraam.nl). Reageren kan via de solliciteer-knop op de werkenbijquadraam.nl website.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Stichting Quadraam

Saturnus 6922
Duiven Netherlands 3

Saturnus 6922 Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!