|

Vacature niet meer actief

Coach bij Boost Yourself!

Boost Yourself is een uniek en succesvol traject dat is ontwikkeld door de Q-highschool in samenwerking met diverse scholen van Quadraam. Het traject is speciaal voor alle leerlingen van onze scholen. Wij geven de leerlingen een energieke boost door hun een avontuurlijk leertraject aan te bieden. Daarin staat de vraag centraal: ‘Hoe pak jij (weer) de regie over jouw eigen leren en leven?’

Het Boosttraject is bedoeld voor leerlingen die hebben gemerkt/laten zien dat zij niet lekker verder kunnen met hun schoolcarrière om welke reden dan ook. Zij ervaren drempels op gebieden als: focus en aandacht, planning en organisatie, of zij ervaren moeilijkheden in hun thuissituatie en/of in hun sociaal-emotionele ontwikkeling.

In een groep van 8 tot 12 leerlingen van verschillende leerniveaus en leeftijden gaan deze leerlingen gedurende een intensief traject van acht weken de uitdaging aan om de regie over zichzelf en hun eigen leren (terug) te krijgen! Twee coaches, die intensief met elkaar samenwerken, begeleiden dit traject.

Het Boost Yourself-traject bestaat uit:
  • Een online kennismaking met iedere deelnemende leerling
  • Een kick-off op de vrijdagmiddag en -avond! Een belangrijk moment om elkaar te leren kennen en een veilige sfeer binnen de groep te creëren.
  • Vijf fysieke groepsmomenten
  • Drie online één op één coachmomenten
  • Een eindmeeting waarin de leerlingen aan elkaar en aan anderen laten zien wat ze hebben bereikt
  • Na het traject is er een overdrachtsgesprek met de mentor uit de school
Het gehele traject vindt buiten schooltijd plaats en is avontuurlijk en verassend. Je gebruikt als coach je eigen kennis en ervaring, maar kunt ook putten uit een blauwdruk met succesvolle oefeningen, spellen en tools. Én je kunt sparren met andere coaches.

Afhankelijk van de leerbehoeften van leerlingen zal het programma iedere keer op details en inhoud variëren. Bij het verder komen in óf oplossen van de persoonlijke leervraag van de leerling, is de inzet van experts uit de buitenwereld noodzakelijk. Zo is het mogelijk om experts te zetten op het gebied van: het aanleren van leerstrategieën, plannen en organiseren of netwerken.

Je maakt deel uit van een team van coaches die ook trajecten begeleiden gedurende het schooljaar. We verwachten dit schooljaar 12 tot 16 trajecten te organiseren. Je neemt deel aan (online) intervisiemomenten met het team van coaches en het organisatieteam vanuit de Q-highschool.

Profiel: Coach
Leerlingen laten zich tijdens het Boosttraject zien op een andere manier dan ze gewend zijn. Er zal gevoelige en persoonlijke informatie gedeeld worden. Het is noodzakelijk om hier uiterst professioneel mee omgaan. Jij als coach hebt hierin een belangrijke rol. Je bent in staat om leerlingen verder te helpen, kijkt graag met hen vooruit en durft individueel maar ook in groepsverband het gesprek aan te gaan.

• Je bent de vertrouwenspersoon voor de leerlingen die meedoen
• Je begeleidt leerlingen bij het proces om hun leervragen/leerbehoeften concreet te maken en uit te diepen (de vragen achter de vraag te ontdekken).
• Je helpt leerlingen bij het opstellen van hun persoonlijke leerdoelen en bij het uitdenken van de stappen om leerdoelen ook te bereiken
• Je beoordeelt de complexiteit van de problemen, de haalbaarheid van de oplossingen en de onderliggende (zorg)vraag
• Je weet de leerling op een speelse wijze te doorgronden
• Je durft lastige zaken op een veilige en respectvolle manier ter sprake te brengen
• Je weet vanuit het programma (de inhoud) een koppeling te maken naar de persoonlijke leerbehoefte van iedere leerling en de leerling te begeleiden bij veranderingen in hun gedrag
• Je kunt flexibel inspelen op de leerbehoeftes van de leerlingen
• Je weet een gezellige sfeer neer te zetten
• Je vindt het leuk om tijdens oefeningen creatief gebruik te maken van materialen
• Je hebt flair en kunt daarmee de dagen vullen met een verrassend programma
• Je geeft de leerling tips om zich thuis en op school verder te kunnen ontwikkelen
• Je bent opgeleid als (jongeren)coach en/of je hebt door ervaring deze competenties verworven.
• Je hebt een breed handelingsrepertoire als coach en kunt zowel individuen als groepen begeleiden
• Je hebt kennis van groepsdynamiek en weet hierop in te spelen

Inzet:
• Je bent bereid om buiten schooltijden te werken: de bijeenkomsten starten om 15.30 uur en duren tot 18.00 of 19.30 uur.
• Je bent per traject altijd 1 vrijdag beschikbaar om de intensieve start van de groep te begeleiden. Deze bijeenkomst duurt van 15.30 uur tot 21.30 uur.
• Je bent bij voorkeur beschikbaar om 2 trajecten naast elkaar te draaien, hetgeen betekent dat je twee middagen (t/m de vroege avond) per week beschikbaar bent voor het Boost Yourself-traject.
• Ieder traject omvat een inzet van 50 uur per persoon.
• Je kunt al snel van start!

Opleidingsprofiel:
• Bij voorkeur ben je een gecertificeerd jongerencoach
• Je hebt een HBO-opleiding gevolgd zoals: Toegepaste Psychologie, Coaching, Kinderpsychologie, (Ortho)pedagogiek, Gedragsbeïnvloeding en Begeleiding.

Arbeidsvoorwaarden:
Zowel een tijdelijk dienstverband, detachering vanuit een ander dienstverband (bijv. vanuit een school) of inzet op factuurbasis is mogelijk.
Bij het aangaan van een dienstverband volgen wij de arbeidsvoorwaarden uit de CAO-VO en ligt de vergoeding van de werkzaamheden, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal op € 2.592,- bruto per maand en maximaal €4.301,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Contact:
In de herfstvakantie (van vrijdag 22 oktober tot maandag 1 november 2021) worden jouw vragen alleen via Whatsapp beantwoord. Vanaf 1 november kun je ook telefonisch contact opnemen met Ilse van den Hoven-Blokland, Q-highschool: 06-22716056

Procedure:
Met geschikte kandidaten gaan wij meteen in gesprek. We maken eerst een online afspraak (via Office Teams) om nader kennis met elkaar te maken. Je kunt solliciteren tot en met 19 november 2021.

Arbeidsvoorwaarden:
Zowel een tijdelijk dienstverband, detachering vanuit een ander dienstverband (bijv. vanuit een school) of inzet op factuurbasis is mogelijk.
Bij het aangaan van een dienstverband volgen wij de arbeidsvoorwaarden uit de CAO-VO en ligt de vergoeding van de werkzaamheden, afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal op € 2.592,- bruto per maand en maximaal €4.301,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Centraal Bureau Quadraam (CBQ)

Saturnus 5
6922 LX Duiven Netherlands 4

Saturnus 5 6922 LX Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!