|

Vacature niet meer actief

Afdelingsleider bovenbouw 0,8-1 FTE (regulier)

VACATURE AFDELINGSLEIDER BOVENBOUW VMBO 'T VENSTER, 0,8 – 1,0 FTE (regulier)
Ben jij onze nieuwe energieke, verbindende en doortastende afdelingsleider met een groot hart & passie voor onze vmbo-leerlingen? Ben jij veranderkundig sterk onderlegd en zie je volop kansen en mogelijkheden? Ben jij open, daadkrachtig en wil jij samen met docenten en leerlingen onze ambities verder vormgeven? Ga dan aan de slag op vmbo ’t Venster in Arnhem!

WAT GA JE DOEN?
Onze school doet het goed en ontwikkelt zich positief. Als afdelingsleider van onze bovenbouw ga je leidinggeven aan een afdeling en school in ontwikkeling. Er zijn de afgelopen jaren mooie stappen gezet om de kwaliteit te verbeteren. Deze ontwikkelingen moeten zeker worden voortgezet, maar bovenal zorg jij als afdelingsleider voor een stevige basis en voor jouw team. Jij weet als ervaren leidinggevende dat een team pas goed kan functioneren als zij gezien en gehoord worden en de talenten maximaal worden benut.

Je werkt daarom vanuit vertrouwen en stuurt aan op verbinding en samenwerking, maar óók op het nemen van verantwoordelijkheid, het nakomen van afspraken en het behalen van resultaten. Ook zorg je ervoor dat er focus is en dat plannen vorm krijgen en afgerond worden. Je hebt hoge verwachtingen van leerlingen en de collega’s en daagt hen graag uit het beste uit zichzelf te halen.

Kortom, vanuit een open, transparante, nieuwsgierige en betrokken basishouding communiceer jij. Je bent zichtbaar en het motto ‘zeggen wat je doet & doen wat je zegt’ past bij jou. Je bent leergierig, staat open om te leren en wat je niet weet maak je je eigen. Ook ben je een netwerker en initieer jij samenwerkingen met de ‘buitenwereld’. Denk hierbij aan het bedrijfsleven, gemeenten, andere scholen enzovoort.

Verder herken jij je in:
Lange termijn visie, verbinden, kwetsbaar opstellen, aanspreken op gedrag, daadkracht en lef!

Waarom werk ik op ’t Venster in Arnhem?
‘Ik heb als docent heel bewust voor ’t Venster gekozen. De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en direct. Hierdoor weet je wat je aan ze hebt en wat je van ze kan en mag verwachten. Op ’t Venster heb je als docent echt een toegevoegde waarde. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière. Dit spreekt mij als mens en docent erg aan!’ John van der Linde, docent Wiskunde Vmbo ’t Venster

OVER ONS
Vmbo ’t Venster in Arnhem Noord biedt onderwijs in alle vmbo-leerwegen aan met drie profielen: sport, cultuur en ondernemen. Wij zijn een topsport talent school (LOOT-school) die talenten en topsporters extra faciliteiten biedt om studie en sport te kunnen combineren. Vmbo ‘t Venster is met 530 vmbo leerlingen en 150 ISK leerlingen een school die volop in ontwikkeling is. Ieder dag werken wij met ons team hard om van betekenis te zijn voor onze leerlingen. Door goed onderwijs en begeleiding te verzorgen. Als wij ons ontwikkelen, doen de leerlingen dat ook! Naast vmbo onderwijs bieden we onderwijs aan de Internationale Schakelklassen (ISK). Deze leerlingen zijn nieuwkomers en zij stromen vaak door naar ons eigen vmbo. Een goede samenwerking is dus noodzakelijk en daar werken wij hard aan. Wij zijn onderdeel van Quadraam. Dit is de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers.

Wat onze locatie kenmerkt?
We vragen in deze rol veel van jou, maar daarvoor geven we je ook veel terug! Dat is onze samenwerking in een enthousiast en fijn team. Jij krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Natuurlijk wel binnen de schoolbrede kaders. Onze kernwaarden? We leren onze leerlingen betrouwbaar te zijn in het nakomen van afspraken, de lat voor hun eigen ontwikkeling hoog te leggen én mee te werken aan een veilig leerwerkklimaat. Dit betekent dat wij als team zorgen dat we zelf betrouwbaar zijn, zorgen dat onze pedagogische en didactische aanpak vakbekwaam én breed gedragen is, om zo onze leerlingen optimaal te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
 • Je stuurt aan op basis van verbinding, integriteit, samenwerking en vertrouwen;
 • Je bent een ambitieuze en coachend leider (met minimaal 3 jaar relevante en bewezen ervaring in een leidinggevende positie);
 • Je wilt sámen met het team werken aan onze doelstellingen;
 • Je kunt vanuit jouw sterke pedagogische visie gefocust, planmatig en strategisch denken en werken;
 • Je ziet de grote lijnen;
 • Je kunt snel schakelen tussen conceptueel denken en operationeel handelen;
 • Je bent hard op de inhoud (zorgen voor nakomen afspraken), maar zacht op de mens (blijft in verbinding);
 • Je bent in staat teams te ontwikkelen richting taakvolwassenheid en werkt aan het vergroten van eigenaarschap in de organisatie;
 • Jij hebt hoge verwachtingen en kan jouw collega’s op een positieve manier prikkelen en uitdagen;
 • Je bent in staat te reflecteren op je eigen handelen en staat open voor feedback;
 • Je bent omgevingsgericht en zoekt samenwerking op, ook binnen Quadraam. Ook geef je graag het goede voorbeeld;
 • Je staat met je voeten in de klei en stelt je op als meewerkend voorman of vrouw. Daarom vragen wij ook van je om 1 of 2 lesuren in de week les te geven. Dit kan zijn; een les loopbaanontwikkeling, studievaardigheden of zelfs wiskunde, net wat bij jou past;
 • Verder denk en werk je mee aan de noodzakelijke onderwijskundige en organisatorische uitdagingen. Je hebt een sterke pedagogische visie op het vmbo onderwijs en handelt daar naar.
Om succesvol te kunnen zijn in deze functie vragen wij verder dat je:
 • Ervaring hebt met cultuurveranderingen en het oprecht een uitdaging vindt om hiermee aan de slag te gaan;
 • Oog hebt voor de nieuwe ontwikkelingen rondom het vmbo- onderwijs van de toekomst en geeft invulling aan jouw rol vanuit de maatschappelijke opdracht van Quadraam;
 • Je voor langere tijd aan de school wilt verbinden;
 • Een echte ambassadeur bent, voor de school, de leerlingen en jouw team!
En, ben jij -net als wij- verliefd op onze ISK en vmbo leerlingen, heb je flair en humor? Dan heb je zeker een streepje voor.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 februari 2022 (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze mooie locatie in Arnhem Noord. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden uit de CAO VO.
 • Je start met een jaarcontract. Bevalt het van beide kanten uit goed? Dan kan je contract na 1 jaar worden omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Het salaris bedraagt minimaal € 2.894,-en maximaal € 5.784,- (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Vaste onkostenvergoeding en reiskosten tussen locaties Quadraam van € 50,- per maand
 • 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, een extra vrije dag kopen voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer.
 • Een laptop en telefoon.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP, waarbij Quadraam 70% van de kosten voor haar rekening neemt.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk en je eigen functie te creëren.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken.
 • Ook kun je deelnemen aan het intervisietraject ‘frisse blikken’ met andere nieuwe afdelingsleiders en conrectoren.
LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? ​Verras ons met jouw sollicitatie voor woensdag 15 december 2021. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal.​ Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Deze zal plaatsvinden op 21 december 2021.

Meer informatie over Quadraam en ‘t Venster lees je op www.quadraam.nl en www.vmbo-venter.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze directeur Ramona Stael, r.stael@vmbo-venster.nl of bel: 026- 3209850

Heb je gesolliciteerd en wil je een kijkje nemen in onze school, of kennis maken met een potentiële collega? Neem dan contact op met ons managementsecretariaat via telefoonnummer: 026-3209852 Als wij mogelijkheden zien naar aanleiding van jouw sollicitatie zullen wij zeker een afspraak voor je organiseren!.

Een (ontwikkel)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat onze voorkeur.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

't Venster

Thomas A Kempislaan 82
6822 LS Arnhem Netherlands 4

Thomas A Kempislaan 82 6822 LS Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!