|

Vacature niet meer actief

Orthopedagoog/leerlingbegeleiding/schoolmaatschappelijk werker, 0,7-0,8 FTE (vervanging)

Orthopedagoog/leerlingbegeleiding/schoolmaatschappelijk werker, 0,7-0,8 FTE (vervanging)
Ben jij een enthousiaste orthopedagoog? Ben je gespecialiseerd in leerproblematiek en heb je affiniteit met Montessori onderwijs? Lees dan snel verder en ontdek onze vacature op het Montessori College in Arnhem.

WAT GA JE DOEN?
Je brengt de onderwijsbehoefte van leerlingen in kaart en geeft op basis daarvan handelingsgerichte adviezen aan het team. Je geeft trainingen in bijv. sociale vaardigheid of leren-leren aan individuele of kleine groepjes leerlingen. Samen met de docent of mentor stel je klassenplannen op. Je stelt OPP’s op en zorgt voor de aanvraag van TLV VSO. Daarnaast vind je het leuk om gesprekken met ouders en collega’s te voeren over lastige onderwerpen en onderhoud je het contact met externe partners.

Als leerlingbegeleider maak je onderdeel uit van het ondersteuningsteam binnen Montessori College Arnhem. Vanuit deze rol geef je het (zorg)beleid vorm, samen met de desbetreffende collega’s. Tevens werk je nauw samen met de collega’s van de Quadraam brede afdeling Quadraam Diagnostiek & Advies (Q D&A).

Jij werkt met geduld en humor, je denkt in oplossingen en je weet als geen ander de leerlingen op een positieve manier te benaderen. Je zorgt voor een goede begeleiding, monitoring en evaluatie van de begeleidingstrjacten. Je beschikt over pedagogische en didactische vaardigheden en je bent organisatorisch sterk. Voor de docenten ben je een prettige collega, goede samenwerking vinden wij belangrijk. Jij herkent jezelf in de woorden: enthousiast, pro-actief, teamspeler, stevige persoonlijkheid, stressbestendig, inspireren en motiveren.

Waarom werk ik op het Montessori Arnhem?
‘Ik mag hier, meer dan op andere scholen, experimenteren met de vakinhoud en de lesmethode!’

‘Voor mij is het samenwerken in een cluster, op een gezellige en warme school een groot pluspunt’

‘De samenwerking en een enthousiast team om mij heen’

OVER ONS
Het Montessori College Arnhem is een kleinschalige school, vlakbij het centraal station van Arnhem. De school is goed bereikbaar met OV, fiets en auto. Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met ruim 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare school voor tweefasen-vwo, havo en mavo. Wel hebben we een andere aanpak en kijk op leren. Persoonlijk leiderschap staat bij ons centraal: leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor hun werk. Wij begeleiden ze daarin en geven zo samen invulling aan ‘vrijheid in gebondenheid’. Wat ons verder kenmerkt, is dat wij samenwerken in een hecht en fijn team. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw vak binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij ook belangrijk. Wanneer je bij ons begint, krijg je een training over het Montessori-onderwijs en word je begeleid door één van onze coaches. Zo zorgen wij voor een goede start!
.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per half maart (startdatum in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO VO.
  • Je ontvangt een contract voor 0,7 of 0,8 FTE tot aan de zomervakantie met eventueel een (gedeeltelijke) verlenging in het nieuwe schooljaar.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent een inschaling in schaal 8 of 9. Je salaris bedraagt dan minimaal 2.329,- euro en maximaal 3.975,- euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (CAO VO).
  • Vrij tijdens de schoolvakanties.
  • 8% vakantietoeslag en een 13e maand
  • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.
  • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van 12 eurocent per kilometer, conform CAO VO.
  • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere docenten. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze docenten innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.
  • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
WAT VRAGEN WIJ?
Om deze vacature succesvol te vervullen heb jij een HBO of WO opleiding in de richting van (ortho)pedagoog afgerond. Ervaring in het onderwijs is zeker een pré.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? Verras ons uiterlijk 20 februari met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV en/of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal via www.werkenbijquadraam.nl. Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. De gesprekken zullen zo snel mogelijk na de sluitingsdatum ingepland worden.

Meer informatie over Quadraam en het Montessori College lees je op www.quadraam.nl en www.montessoricollegearnhem.nl. Wil je meer weten over deze vacature of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze afdelingsleider Edit Djini, Edit is te bereken per mail via e.djini@montessoriarnhem.nl of telefonisch via 026-3209830

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben of wil je weten of je bij Quadraam en haar scholen past? Bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl en doe de test!
Wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Montessori College

Utrechtseweg 174
6812 AL Arnhem Netherlands 4

Utrechtseweg 174 6812 AL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!