|

Vacature niet meer actief

Wegwijzer Avonturen Oekraïne school Arnhem (0,1 tot 0,2 fte) (Tijdelijk)

Wegwijzer Avonturen Oekraïne school Arnhem (0,1 tot 0,2 fte) (Tijdelijk)

Daar staan ze dan, 150 kinderen gevlucht voor het geweld in Oekraïne en aangekomen in Arnhem, waar ze verblijven bij gastgezinnen of op cruiseschepen aan de Rijn. Kinderen/jongeren willen zich ontwikkelen en willen vooruit. Daarom is onderwijs van essentieel belang.

Quadraam en de Internationale schakelklassen (ISK) zetten alles op alles om deze leerlingen op zeer korte termijn een week vullend programma aan te bieden, dat bestaat uit met name talen, exacte vakken, sport en bewegen en wereldwijsheid.

De Q-highschool ontwikkelt voor alle leerlingen van alle Quadraamscholen innovatief onderwijs waarin leren in de echte wereld centraal staat. De Q-highschool zal vanuit deze visie en moderne kijk op onderwijs ook één dag per week het programma vormgeven en organiseren voor de leerlingen van de Oekraïneschool.

Hoe ziet dat eruit?
De leerlingen van de Oekraïneschool gaan op één vaste dag per week (waarschijnlijk op dinsdag) op avontuurlijke wijze de wereld ontdekken. Dit doen ze door uit een aanbod van “avonturen” te kiezen die hen aanspreken! Tijdens een avontuur leren leerlingen door te doen en door zoveel mogelijk te leren van experts en inspiratoren uit de échte wereld.

Op de Oekraïneschool leren leerlingen samen. Leerniveau, jaarlagen en klassen, zoals we die in het reguliere onderwijs kennen, doen er niet toe. En dat is precies met welke gedachten de avonturen van de Q-highschool zijn ontwikkeld.

Leerlingen pakken zoveel mogelijk zelf de regie over hun avontuur. Uiteraard worden ze daarbij wel een handje geholpen door de wegwijzer. De wegwijzer neemt hen mee op avontuur, zonder de touwtjes uit handen te nemen. De leervragen en nieuwsgierigheid van de leerlingen staan centraal: zij bepalen hoe het avontuur er precies komt uit te zien. Jij als wegwijzer bent in staat te zien en horen welke kant de leerlingen graag op willen.

Voorbeelden van avonturen die aangeboden kunnen worden zijn:
 • Hoe bouw ik een eigen drone?
 • Hoe fotografeer ik met mijn smartphone?
 • Hoe leven jongeren in Arnhem?
 • Hoe bouw ik een boomhut?
 • Hoe werkt een bootje op zonne-energie?
 • Hoe verloopt een arrestatie?
Als wegwijzer ben je geen expert! Hoe minder jij van het onderwerp weet, des te meer je geneigd bent om gebruik te maken van inspiratoren uit de echte wereld. Jij bent als wegwijzer voor leerlingen het vaste gezicht van het avontuur.

Wie ben jij als wegwijzer bij de avonturen op de Oekraïneschool?
 • Jij vindt het leuk om te pionieren, bent creatief, kunt improviseren en wilt zélf graag leren van je collega's én van de leerlingen.
 • Je hebt een groot empathisch vermogen, bent sociaal zeer vaardig en ziet ook de leerlingen staan, die zich vervelen of die zich niet direct betrokken voelen.
 • Je begrijpt dat de leerlingen van de Oekraïneschool in hele onzekere tijden leven die emoties kunnen oproepen, en weet hiermee om te gaan. Doel is om voor deze leerlingen een hele leuke en leerzame avonturen neer te zetten!
 • Je schrikt niet terug voor de taalbarrière. Veel leerlingen spreken geen Nederlands of Engels, je gaat aan de slag met handen, voeten, video’s, voorwerpen, afbeeldingen en een lach.
 • Je bent op de dinsdag minimaal 1 dagdeel beschikbaar (in de ochtend van 9.00 – 13 uur of in de middag 12 -16.00 uur)
Met wie werk je samen?
Je werkt heel direct samen met de regisseur, de organisator en met de andere wegwijzers die namens de Q-highschool gezamenlijk het aanbod organiseren voor de Oekraïneschool.
De voorbereiding doe je vanuit huis en je kunt voor het inzetten van experts, inspiratoren, locaties en materialen overleggen met de organisator.
Periode
De werkzaamheden zijn gepland vanaf 10 mei tot en met 15 juli 2022. Er is vooruitzicht op verlenging van het dienstverband in het nieuwe schooljaar. Ook inzet in het wegwijzerschap binnen de reguliere avonturen van Q-highschool behoort tot de mogelijkheden.

Ook verbreding naar het organiseren van andere activiteiten van de Q highschool behoort dan tot de mogelijkheden. Dit is echter wel afhankelijk van de lokale situatie waarbij het in lijnt ligt dat mogelijke uitbreiding in FTE tevens van toepassing kan gaan zijn.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 10 mei 2022 een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO VO.
 • Een tijdelijk dienstverband voor ca 0,1 | 0,2 FTE. Vanaf 10 mei t/m 22 juli. Bevalt het van beide kanten uit goed en hebben we voldoende ruimte en formatie? Dan kan jouw contract zeker verlengd worden.
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in schaal 9. Je salaris bedraagt dan minimaal € 2.630,- en maximaal € 3.975,- per maand (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
 • Vrij tijdens de schoolvakanties.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8%.
 • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.
 • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer per kilometer, conform CAO VO.
 • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere docenten. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze docenten innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.
 • Kom je bij Quadraam werken, dan stimuleren we jou om na te denken over jouw bevlogenheid en jouw toekomst. Vanuit ons programma ‘Blijf bevlogen!’ ondersteunen we je met advies, activiteiten en een uitgebreide toolbox. Meer weten? Lees hier verder.
 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
LATEN WE KENNISMAKEN!
Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag uiterlijk woensdag 13 april 2022 jouw CV en een aansprekende motivatie over wie jij bent én waarom jij de persoon bent die wij zoeken. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Ilse Blokland - Q-highschool via het mailadres i.blokland@quadraam.nl.

Zijn wij na het zien van jouw motivatie en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Deze zal plaatsvinden op donderdag 14 april 2022 plaatsvinden.

Let op: Alleen sollicitaties via www.werkenbijquadraam.nl worden in behandeling genomen

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Stichting Quadraam

Groningensingel 1245
6835 HZ Arnhem Netherlands 4

Groningensingel 1245 6835 HZ Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!