|

Vacature niet meer actief

School Coach (afgeknapt op dit vak) 0.1 - 0.2 fte, (tijdelijk met uitzicht op uitbreiding)

School Coach (afgeknapt op dit vak) 0.1 - 0.2 fte, (tijdelijk met uitzicht op uitbreiding)

Laat jij onze leerlingen zelf ontdekken waarom ze zijn afgeknapt op een betreffend vak? Ben jij voorstander van avontuurlijk onderwijs? Heb jij interesse in middelbare scholieren en hun leven? Wil jij coachend aan de slag in een positieve en toekomstgerichte omgeving? Dan is Afgeknapt op dit vak van de Q-highschool wat voor jou!

WAT GA JE DOEN?

Misschien herken je het wel als je terugdenkt aan je eigen schooltijd. Eigenlijk loopt alles wel lekker. Maar net dat éne vak blijkt steeds weer een doorn in het oog te zijn. Voor leerlingen die hier tegenaan lopen, is het iedere keer weer een enorme kluif om huiswerk te maken, de toetsen voor te bereiden en überhaupt de moed te vinden om de les te volgen. Misschien ligt het aan mij? Of aan de docent? Of toch meer aan de inhoud.

Wat heb je eigenlijk aan dit vak in het leven? Allemaal gedachten die door hun hoofd schieten. De realiteit is dat ze ook voor dat ene vak een voldoende willen halen om hun toekomstige doelen te kunnen bereiken. Wat zou het fijn zijn als ze, net als hun klasgenoten, met plezier en vertrouwen de opdrachten voor dit vak kunnen aanpakken.

Tijdens Afgeknapt op dit vak? laat jij de leerlingen zelf ontdekken waarom ze zijn afgeknapt op het betreffende vak. Dit gebeurt doordat jij tijdens de avontuurlijke bijeenkomsten inhaakt op gebeurtenissen, ontdekkingen of uitspraken van leerlingen. De insteek is altijd positief en het doel is dat de leerlingen leren reflecteren en ontdekken welke rol zij zelf hebben of kunnen nemen binnen de ontstane situatie.

Aan welke factoren kunnen zij zelf iets doen of veranderen? En met welke factoren kunnen zij leren omgaan? Het doel is dat de leerlingen door de tools en handvatten die zij krijgen aangereikt, weer grip krijgen op het vak en daardoor een positief gevoel hebben over zichzelf.

Hierbij gaan wij uit van de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan waarbij de intrinsieke motivatie van mensen afhankelijk is van de vervulling van drie natuurlijke basisbehoeften: competentie, autonomie en verbondenheid. Jij als coach hebt hierin een belangrijke rol. Je bent in staat om leerlingen verder te helpen, kijkt graag met hen vooruit en durft individueel maar ook in groepsverband het gesprek aan te gaan.

· Je bent de vertrouwenspersoon voor de leerlingen die meedoen. Je bent toegankelijk en gemakkelijk benaderbaar en je zorgt voor een veilige en respectvolle leeromgeving

· Je staat achter de uitgangspunten van de zelfdeterminatietheorie en bent creatief in het aanbieden van tools en oefeningen, waarmee leerlingen zelf aan de slag kunnen tijdens de bijeenkomsten of thuis.

· Je stimuleert leerlingen op zichzelf te reflecteren, en bent in staat die reflectie bij te sturen als dat nodig is.

· Je weet de leerling op een speelse wijze te doorgronden en begeleidt leerlingen bij het ontdekken van de vragen achter de vraag.

· Je staat positief in het leven en straalt dat gevoel en dat vertrouwen uit naar de leerlingen.

· Je helpt leerlingen bij het opstellen van hun persoonlijke leerdoelen en bij het uitdenken van de stappen om die leerdoelen ook te bereiken.

· Je hebt een breed handelingsrepertoire als coach en kunt zowel individuen als groepen begeleiden.

· Je bent bereid je te verdiepen in de relatie tussen ‘je competent voelen’ en ‘het hanteren van leerstrategieën’

· Je kunt al snel van start en bent bij voorkeur meerdere middagen flexibel inzetbaar

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdagmiddag óf donderdagmiddag van 14.30 tot 17.00 uur op locaties in de omgeving van Arnhem en de Liemers. De locatie kan verschillen per bijeenkomst, afhankelijk van het doel van de bijeenkomst en de herkomst van de deelnemers.

WAAROM WERK IK BIJ Q-HIGHSCHOOL
Het is belangrijk dat je je kunt vinden in de uitgangspunten van de Q-highschool.

Wij geloven erin dat leerlingen zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor (delen van) hun eigen leerproces. Q-highschool biedt daarvoor de ruimte en de mogelijkheden. Meer info: www.q-highschool.nl. Bij de Q-highschool staat de behoefte van de leerling centraal. De focus ligt op de ontwikkeling en niet op het voldoen aan voorwaarden vanuit de bestaande schoolstructuur. Tijdens Afgeknapt op dit vak? willen leerlingen op een andere manier benaderd worden, waardoor ze met een open blik naar de wereld kunnen kijken.

Dooddoeners als: “Dit vak moet je nou eenmaal volgen. Even je schouders eronder!” passen niet bij de Q-highschool.

WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou vanaf per direct (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze locatie in Arnhem. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.

· Je ontvangt een tijdelijk contract voor ca. 0,1 | 0,2 FTE.

. Inschaling vindt plaats in schaal 10 conform CAO VO Je salaris bedraagt dan minimaal 2.755,- euro bruto per maand en maximaal 4.573,- euro bruto per maand

· 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

· Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Dit budget kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen via Coolblue en Bol.com etc.

· Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van 0,19 euro per kilometer, conform CAO VO.

· Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP, waarbij Quadraam 70% voor haar rekening neemt.

· Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere docenten. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze docenten innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.

· Kom je bij Quadraam werken, dan stimuleren we jou om na te denken over jouw bevlogenheid en jouw toekomst. Vanuit ons programma ‘Blijf bevlogen!’ ondersteunen we je met advies, activiteiten en een uitgebreide toolbox. Meer weten? Lees hier verder.

· Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?
Wij nodigen uitdrukkelijk ook docenten uit om te solliciteren, die zich graag willen ontwikkelen tot coach en deze uitdaging willen combineren met een docentenbaan

Je bent opgeleid tot gecertificeerd (jongeren)coach en/of je hebt door ervaring deze competenties verworven.

Je hebt een HBO-opleiding gevolgd zoals: Toegepaste Psychologie, Coaching, Kinderpsychologie, (Ortho)pedagogiek, Gedragsbeïnvloeding en Begeleiding of een Lerarenopleiding met nascholing op het gebied van coaching of leerlingbegeleiding.

LATEN WE KENNISMAKEN!

Met geschikte kandidaten gaan wij zo snel mogelijk in gesprek. Je kunt solliciteren tot en met maandag 19 december 2022 met jouw CV en een aansprekende motivatie over wie jij bent en waarom jij de persoon bent die wij zoeken, dit kan ook via een videoboodschap! Solliciteer via onze website www.werkenbijquadraam.nl.

MEER WETEN?
Jouw vragen worden alleen via Whatsapp beantwoord. Ilse van den Hoven-Blokland, Q-highschool: 06-22716056

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Centraal Bureau Quadraam (CBQ)

Saturnus 5
6922 LX Duiven Netherlands 4

Saturnus 5 6922 LX Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!