|

Vacature niet meer actief

Afdelingsleider Voortgezet Onderwijs Oekraïense School, 0,6 – 0,8 FTE (tijdelijk)

Afdelingsleider Voortgezet Onderwijs Oekraïense School, 0,6 – 0,8 FTE (tijdelijk)
Stel je voor, er is oorlog in je land waardoor je moet vluchten, vaak alleen met je moeder en andere broertjes of zusjes. Je komt in een vreemd land en daar moet je naar school. Gelukkig wel met andere kinderen uit een zelfde soort situatie, maar toch een hele overgang.

Als teamleider is het belangrijk dat je verbinding met deze kinderen legt. En met de docenten die het onderwijs verzorgen richting deze kinderen. Je stemt af wat er nodig is, zowel qua onderwijs als voor het kind zelf. Dat kan sterk wisselen dus flexibiliteit is een vereiste in deze omgeving.

En omdat het onderwijs voor deze groep kinderen nog maar kort geleden gestart is, betekent het dat er nog veel te ontwikkelen is. Creativiteit is nodig om alle uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

WAT GA JE DOEN?
In eerste instantie ga je vanaf 1 februari tot en met 31 juli 2023 aan de slag met de uitdagingen die er voor het onderwijs aan onze Oekraïense leerlingen zijn. Komend half jaar kent de volgende uitdagingen voor de Oekraïneschool en daarmee voor afdelingsleider;

· Onderwijsaanbod afstemmen met ISK-onderwijs uiteraard in samenwerking met ISK Quadraam

· Huisvestingsvraagstuk

· Doorstroom Oekraïense leerlingen naar regulier (VO/ MBO/ HBO) onderwijs

· Personeelsbeleid

Kortom een complexe interessante en uitdagende klus die een stevige persoonlijkheid vraagt. Je kan goed samenwerken, bent zelfstandig en durft vragen te stellen. Voor het team en leerlingen ben je zichtbaar en het motto ‘zeggen wat je doet & doen wat je zegt’ past bij jou.

OVER ONS
Onze Oekraïne school is sinds 4 april 2022 gestart. Wij bieden onderwijs aan 90 tot 100 Oekraïense VO leerlingen die verdeeld zijn over 6 klassen. Het team is ontzettend gemotiveerd de lessen inhoudelijk zo goed mogelijk vorm te geven en loopt in deze fase tegen verschillende uitdagingen aan. Deze ontwikkelingen moeten zeker worden voortgezet. Als afdelingsleider zorg jij voor een stevige basis en voor jouw team.

Jij weet dat een team pas goed kan functioneren als de medewerkers gezien en gehoord worden en de talenten maximaal worden benut. Je werkt daarom vanuit vertrouwen en stuurt aan op verbinding en samenwerking, maar óók op het nemen van verantwoordelijkheid, het nakomen van afspraken en het stellen en behalen van doelen. Het werk bestaat uit ad hoc vraagstukken op de werkvloer, zowel operationeel als inhoudelijk en strategische vraagstukken.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU

  • Je kunt vanuit jouw sterke pedagogische én onderwijskundige visie gefocust, planmatig en strategisch denken en werken. Je ziet de grote lijnen;
  • Je kunt snel schakelen tussen conceptueel denken en operationeel handelen;
  • Je bent sturend op en begeleidend betreft de inhoud en oplettend op de mens (blijft in verbinding);
  • Jij hebt hoge verwachtingen en kan jouw collega’s op een positieve manier prikkelen en uitdagen;
  • Je bent in staat te reflecteren op je eigen handelen en staat open voor feedback;
  • Je bent omgevingsgericht en zoekt samenwerking op, ook binnen Quadraam.
  • Je staat met je voeten in de klei en stelt je op als meewerkend voorman of vrouw.

· Je bent leergierig, staat open om te leren en wat je niet weet maak je je eigen.

· Je bent een netwerker en initieert jij samenwerking met betrokken partijen als de gemeente, de opvanglocaties, jongerenwerkers en andere scholen.

Om succesvol te kunnen zijn in deze functie vragen wij verder dat je:

  • ervaring hebt met schakelen tussen ad hoc aanpakken en lange termijn plannen maken
  • oog hebt voor de nieuwe ontwikkelingen rondom het nieuwkomersonderwijs van de toekomst en geeft invulling aan jouw rol vanuit de maatschappelijke opdracht van Quadraam;
  • begrijpt dat de duur van de opdracht niet makkelijk te bepalen is. Samen kijken we telkens naar de nieuwe stap en duur en maken we afspraken.
  • een echte ambassadeur bent, voor de school, de leerlingen en jouw team!
  • heb jij -net als wij- hart voor deze doelgroep, heb je flair en humor? Dan heb je zeker een streepje voor.


WAT BIEDEN WIJ JOU?
Wij bieden jou per 1 februari 2023 (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving op onze locatie in Arnhem Zuid. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden uit de CAO VO.

  • Je start met een half- jaar contract binnen Quadraam en gaat aan de slag voor 0,6 -0,8 FTE. Bevalt het van beide kanten uit goed? En is er door schaalgrootte voor langere tijd nog een afdelingsleider nodig dan stemmen we hier tijdig over af.
  • Het salaris bedraagt minimaal € 3.031,-en maximaal € 6.059,- (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
  • Vaste onkostenvergoeding en reiskosten tussen locaties Quadraam van € 50,- per maand
  • 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een vergoeding van 5% ter compensatie van overuren en reistijd.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, aankopen doen via Coolblue en Bol.com, inzetten voor deskundigheidsbevordering.
  • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,19 cent per kilometer.
  • Een laptop en telefoon.
  • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP, waarbij Quadraam 70% van de kosten voor haar rekening neemt.
  • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk en je eigen functie te creëren.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken.
  • Ook kun je deelnemen aan het intervisietraject ‘frisse blikken’ met andere nieuwe afdelingsleiders en conrectoren.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? ​Verras ons met jouw sollicitatie voor 16 januari 2023 Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal. Meer informatie over Quadraam ISK Quadraam www.quadraam.nl en www.vmbo-venster.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met onze directeur Ramona Stael, r.stael@vmbo-venster.nl.


MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat onze voorkeur.

Een (ontwikkel)assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

ISK Quadraam

Groningensingel Arnhem
Netherlands 2

Groningensingel Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!