|

Vacature niet meer actief

Teamleider Brugjaar Jan Ligthart 0,8 | 1,0 FTE (regulier)

TTeamleider Brugjaar Jan Ligthart 0,8 | 1,0 FTE (regulier)
Wij zoeken een motiverende en energieke teamleider; iemand die snel kan schakelen tussen de belangen van de school, het team, individuele teamleden en leerlingen. Een echte verbinder: iemand die openstaat voor verschillende ideeën en meningen; die belangen zorgvuldig afweegt en een teamleider die makkelijk afstemming zoekt met de directie.

HET OLYMPUS COLLEGE
Het Olympus College is een interconfessionele school met de afdelingen Mavo, Havo, VWO en het Brugjaar Jan Ligthart. We hebben ongeveer 160 medewerkers en 1400 leerlingen. We hebben op het Olympus College een sterk DNA; wij staan voor inclusiviteit en gelijke kansen en staan midden in de maatschappij.

Onze kernwaarden

· Relatie: leerlingen maken deel uit van onze gemeenschap, ze worden geaccepteerd zoals ze zijn, zijn welkom en voelen zich veilig. De leerling wordt gezien! We onderschrijven de koers van de school en voeren een open gesprek met elkaar over onze bijdrage hieraan. Op deze manier voelen we ons gezien en betrokken. Alles mag gezegd en iedereen spreekt zich uit. Daarbij geldt: eerst begrijpen, dan begrepen willen worden.

· Competentie: leerlingen mogen fouten maken en daarvan leren om te ervaren dat zij zichzelf kunnen verbeteren. We werken samen en leren van en met elkaar: mijn kennis is jouw kennis. We stellen elkaar daarbij de vraag: wat heb jij van mij nodig, zodat het jou beter lukt?

· Autonomie: leerlingen krijgen de ruimte om eigen keuzes te maken en om verantwoordelijkheid te dragen voor die keuzes en hun gedrag. We voelen ons verantwoordelijk voor en betrokken bij onze professionele ontwikkeling en nemen daarin ook de regie door in het proces eigen keuzes te maken.

Als teamleider onderschrijf je niet alleen deze kernwaarden, maar ben je zelf een voorbeeld richting collega’s, leerlingen en andere betrokkenen en creëer je een werkomgeving waarin deze kernwaarden optimaal tot uiting kunnen worden gebracht.

Het Brugjaar Jan Ligthart
Tijdens het unieke Brugjaar Jan Ligthart bieden wij leerlingen, die om welke reden dan ook nog niet klaar zijn om de stap van groep 8 naar de brugklas direct te maken, elke dag maatwerk. Leerlingen krijgen een schooljaar de tijd om te groeien op sociaal-emotioneel en cognitief gebied en om schoolse vaardigheden te oefenen. Naast een aantal basisvakken zoals op een regulier VO gegeven worden, krijgt de leerling op het Brugjaar Jan Ligthart persoonsgerichte ondersteuningslessen en ontvangt hij extra hulp op de door hem gekozen vakken, precies wat hij nodig heeft. Er is veel aandacht voor persoonlijke begeleiding waarin wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, zelfstandigheid en een verbetering van het zelfbeeld. En dit allemaal in de setting van het voortgezet onderwijs. Na het Brugjaar zijn onze leerlingen goed voorbereid om vol zelfvertrouwen de stap naar de brugklas te zetten. Wil je weten hoe een aantal van onze leerlingen het Brugjaar Jan Ligthart ervaren en waarom ze hiervoor gekozen hebben? Kijk dan het filmpje op https://youtu.be/thsJsYBqJXA.

Wat ga je doen?
Als teamleider ben je een verbinder. Je staat naast en tussen de docenten, je ondersteunt waar nodig en geeft verantwoordelijkheid waar mogelijk, een taak die jij serieus neemt omdat je weet dat samenwerken de sleutel tot succes is. Het organiseren van deze onderlinge samenwerking tussen mensen in jouw eigen team, maar ook met andere teams, is daarbij cruciaal zodat initiatief op de werkvloer kan ontstaan. Ideeën die daar ontstaan weet jij te integreren en in te bedden bij de koers van het Olympus College.

Als teamleider (voor circa 0,6 fte) geef je leiding aan een team van circa 20 medewerkers, waarbij je ondersteund wordt door een coördinator. Je hebt oog voor wat er speelt bij je teamleden en voert gesprekken over ontwikkeling. Je houdt met je teamleden de gesprekken in het kader van de gesprekscyclus (ontwikkel- en beoordelingsgesprekken), bezoekt lessen van je teamgenoten en geeft ze feedback.

Als teamleider ben je verantwoordelijk voor de inrichting, ontwikkeling en uitvoering van het onderwijs op het Brugjaar Jan Ligthart. Stel je verbeterplannen op waar nodig en adviseer je de directie over (aanpassing van) het onderwijsbeleid. In afstemming met de directie borg je het onderwijsconcept en zorg je ervoor dat het Jan Ligthart toekomstbestendig is en blijft. Afhankelijk van je baanomvang sta je naast je leidinggevende taken en werkzaamheden, ook zelf een aantal uren per week voor de klas.

Je maakt als teamleider onderdeel uit van de schoolleiding die bestaat uit een rector, twee conrectoren en zes teamleiders. Als jij je in dit profiel herkent, dan zijn we op zoek naar jou.

WAT VRAGEN WIJ VAN JOU?

Afgeronde hbo-/wo opleiding en bevoegd om les te geven.

Je hebt aantoonbare affiniteit met de doelgroep waarmee je gaat werken.

Je bent een energieke persoon en weet anderen te motiveren en te bewegen om gezamenlijk het beste onderwijs voor onze leerlingen neer te zetten.

Je bent in staat om taken en verantwoordelijkheden te verdelen en om samenwerking tot stand te brengen. Je werkt vanuit verbinding en je werkt samen met anderen om gezamenlijk tot het best mogelijke resultaat te komen.

Je bent competent in eigen reflectie en ontwikkeling en je bent bereid om scholing of een opleiding te volgen. Reflectie en ontwikkeling weet je ook te stimuleren bij jouw teamleden.

Je hebt brede kennis van en inzicht in het onderwijs en maatschappelijke ontwikkelingen.

Je bent omgevingsgericht en zoekt de samenwerking op met de andere teamleiders binnen je eigen school en daarbuiten.

Je minimale aanstellingsomvang is 0.8 fte, waarvan circa 0.6 fte voor teamleider; de overige omvang is voor het verzorgen van lessen (tot maximaal 1,0 fte).

WAT BIEDEN WIJ JOU

Wie bieden jou per 1 juni 2023 of zo spoedig mogelijk daarna een inspirerende en uitdagende werkomgeving, waarin je volop de ruimte en verantwoordelijkheid krijgt om je werk zo vorm te geven en je bijdraagt aan de leerlingen en onze school.

• Je start met een jaarcontract en gaat aan de slag voor minimaal 0,8 FTE. Bevalt het van beide kanten goed? Dan word je contract na 1 jaar omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd• Het salaris bedraagt minimaal € 3.031,- en maximaal € 6.059, - (schaal 12 CAO VO) bruto per maand op basis van fulltime dienstverband. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring
• Een vaste onkostenvergoeding van € 25,- per maand en een reiskostenvergoeding van € 25,- per maand voor reizen tussen Quadraam locaties.
• Een vergoeding van 5% ter compensatie van overuren en reistijd.
• 8% vakantietoeslag en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
• Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com etc.
• Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer conform CAO VO.
• Een laptop en telefoon.
• Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
• Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Wij hebben een eigen huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken. Voor aanstaande collega’s bestaat de mogelijkheid daarbij om een ontwikkelassessment te doen.
• Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je onderdeel uitmaken van ons team? ​Graag ontvangen we jouw CV aangevuld met je motivatie in een brief, een videoboodschap of een andere verrassende vorm die bij jou past. Doe dit uiterlijk 26 maart 2023. Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit.

Het wervingstraject bestaat uit een tweetal onderdelen. Na elke ronde maken wij een keuze uit kandidaten. We vinden het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de school en dat de mensen van school dat krijgen van jou.

De eerste ronde vindt plaats op maandag 3 april 2023, de tweede ronde op dinsdag 11 april 2023.

Meer informatie over Quadraam en het Olympus College Arnhem kun je vinden op www.quadraam.nl en www.olympuscollege.nl Heb je inhoudelijk vragen over de functie? Neem dan contact op met onze conrector Anouk Derksen via mailadres: a.derksen@olympuscollege.nl

Een (ontwikkel)assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus team Jan Ligthart

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!