|

Vacature niet meer actief

Rector voor het Stedelijk Gymnasium

Rector voor het Stedelijk Gymnasium
Een regionale school: leerlingen zijn afkomstig van meer dan honderd verschillende basisscholen uit de wijde omgeving van Arnhem. De minder dan 800 leerlingen doorlopen met succes en plezier hun schoolcarrière en ontwikkelen zich tot kritische wereldburgers, toegerust voor de volgende stap. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig en ambitieus en willen de wereld ontdekken. De ruim 90 betrokken en bevlogen medewerkers van het SGA zien het als hun opdracht om leerlingen te inspireren en uit te dagen tot maximale ontplooiing van hun talenten. Intellectueel en cognitief, moreel en sociaal. Dat doen zij met een breed, diepgaand en samenhangend programma en met oog voor de diversiteit van de leerlingen.

Er heerst een fijne en veilige sfeer in de school, waar leerlingen en medewerkers zichzelf kunnen zijn en anderen accepteren zoals ze zijn. Dit geven ze vorm vanuit de volgende waarden:

  • Betrokkenheid
  • Respect
  • Verantwoordelijkheid
  • Kwaliteit
  • Plezier

Het SGA zit op dit moment in een traject voor schoolontwikkeling via Voortgezet Leren. Dat betekent dat er vanaf het begin van dit schooljaar wordt gewerkt aan het formuleren van een nieuwe ‘bedoeling’ voor het SGA. Op deze nieuwe bedoeling bouwt het onderwijs dan weer voort.

Het Stedelijk Gymnasium Arnhem heeft een vierhoofdige schoolleiding met een rector, een conrector en twee teamleiders (voor resp. de onderbouw en bovenbouw). De rector is eindverantwoordelijk voor de school en rapporteert aan het bestuur (Stichting Quadraam). Een interim-rector neemt momenteel de taken van de rector waar.

Stichting Quadraam vormt het bestuur van het Stedelijk Gymnasium Arnhem. Onder Quadraam vallen veertien scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Arnhem, de Liemers en de Overbetuwe. Quadraam biedt een compleet en divers aanbod van kwalitatief hoogwaardig onderwijs in een kleinschalige setting.
Quadraam heeft een eigen waardenstrategie opgesteld. Een kompas geeft de ideologie (kernwaarden & bedoeling) en ambities (grenzeloos leren) van de organisatie weer. Dit heeft geleid tot een strategische agenda met drie onderdelen:

  1. Ontschotten van het onderwijs
  2. Creëren van een lerende gemeenschap
  3. Transformeren naar een flexibele organisatie

Deze onderdelen zijn uitgewerkt in een uitvoeringsagenda met concrete doelen. De directeuren/rectoren van Quadraam hebben zich als groep aan deze waardenstrategie verbonden.

Je opdracht
Vanuit verbindend leiderschap bouw je met passie en visie samen met alle betrokkenen aan de verdere ontwikkeling van het SGA:

  • Een verdere verbetering van de onderwijskwaliteit realiseren door het onderwijs en de begeleiding nóg beter aan te laten sluiten bij wat een leerling nodig heeft:
    • Versterking van het mentoraat
    • Ontwikkeling van een krachtig onderwijsaanbod waarin de koppeling met de actualiteit herkenbaar is
  • Werken aan een professionele cultuur, door het versterken van eigenaarschap en gedeeld leiderschap in de organisatie, in samenwerking met een relatief jong MT.
  • Innovatie stimuleren en daarbij ruimte geven aan het proces waarbij het ook fout mag gaan om een lerende cultuur en organisatie te faciliteren.


Strategische kansen voor het SGA signaleren en benutten:

  • Vanuit de rijke traditie en waarden van een categoraal gymnasium een bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkelingen zoals kansengelijkheid en wereldburgerschap.
  • Borgen continuïteit SGA in relatie tot een gezonde bedrijfsvoering.


Als rector van één van de Quadraam scholen lever je een actieve bijdrage aan realisatie van de waardenstrategie van deze organisatie:

  • Je realiseert, samen met je collega-directeuren/rectoren, relevante onderdelen van de uitvoeringsagenda.
  • Een bijdrage leveren aan school-overstijgende thema’s en projecten (gemiddeld één dag per week).


Persoonlijkheidsprofiel

  • Stevige persoonlijkheid met oog voor de mens en de zakelijke belangen. Politiek en bestuurlijk sensitief. Durft nieuwe wegen te bewandelen om ingezette koers te realiseren.
  • Betrokken, besluitvaardig, verbindend en onderzoekend.
  • Goede balans tussen informeel en formeel leiderschap. Communicatief vaardig. Daadkrachtig zonder autoritair te zijn. Gevoel voor humor.
  • Zichtbaar en benaderbaar binnen en buiten de school.
  • Heeft strategisch inzicht en werkt goed samen.


Selectie-eisen

  • Willen werken in een stichting waarbij er gekozen is voor een waardenstrategie en waar je je als groep directeuren aan verbindt.
  • Academisch werk- en denkniveau.
  • Integrale leidinggevende ervaring (bij voorkeur) opgedaan op eindverantwoordelijk niveau in een onderwijsorganisatie.
  • Affiniteit met gymnasiumleerlingen.


Selectiewensen

  • Ervaring met en kennis van gymnasiumonderwijs is een pré.
  • Je hebt de ambitie om je voor langere tijd aan de organisatie te verbinden.

Beteor Advies in onderwijs begeleid ons in deze procedure. Interesse voor de vacature kun je kenbaar bij Beteor via:

https://beteor.nl/vacatures/rector-stedelijk-gymnasium-arnhem-arnhem/

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Stedelijk Gymnasium Arnhem

Thorbeckestraat 17
6828 TS Arnhem Netherlands 4

Thorbeckestraat 17 6828 TS Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!