|

Vacature niet meer actief

Docent Lichamelijke opvoeding ISK Arnhem 0,8-0,9 FTE (regulier)

Docent Lichamelijke opvoeding ISK Arnhem 0,8-0,9 FTE (regulier)

Ben jij een bevlogen en ervaren docent sport en bewegen? Ben je flexibel en komend schooljaar beschikbaar? Het team van ISK Arnhem maakt graag met je kennis!

OVER ONS

De internationale schakelklas Arnhem (ISK Arnhem) is een school voor leerlingen van 12 tot 16 jaar die net in Nederland zijn komen wonen. Met 45 verschillende nationaliteiten is de ISK op dit moment een kleurrijke en dynamische school.

Onze school biedt een veilige en kansrijke start aan jonge nieuwkomers, die sinds kort in de regio Arnhem wonen. Dit zijn niet alleen vluchtelingen of statushouders, maar ook kinderen van arbeids- en kennismigranten. In gemiddeld twee jaar tijd bereiden gedreven en betrokken onderwijsprofessionals leerlingen voor op het reguliere onderwijs, zodat zij net als alle jongeren in Nederland hun talenten kunnen ontwikkelen en een toekomst kunnen opbouwen. In het ISK-traject ligt de focus op intensief taal- en rekenonderwijs, vakken als Engels en Mens en Natuur die straks nodig zijn in het vervolgonderwijs, kennis van de Nederlandse normen, waarden & gebruiken, zelfredzaamheid en sociale integratie. Persoonlijke aandacht en maatwerkonderwijs staan hierbij centraal.

ISK Arnhem staat voor:

- Een veilige landing in Nederland.

In een stabiele, open en kleurrijke omgeving bieden deskundige en betrokken docenten leerlingen de ruimte om te oefenen en hun toekomst te ontdekken.

- Volwaardig nieuwkomersonderwijs - op maat, dat aansluit bij het vervolgonderwijs.

Met aandacht voor wie de leerling is, wat de leerling al kan en wat de leerling nodig heeft.

- Het ontwikkelen van talenten en persoonsvormend onderwijs.

Zodat de leerling als ieder ander kind kan bouwen aan een mooie toekomst.

Het team kenmerkt zich door samen te gaan voor een veilig pedagogisch klimaat, waardoor leerlingen zich naar capaciteit kunnen ontwikkelen. Binnen de teamcultuur hechten we grote waarde aan veiligheid, vertrouwen en autonomie. Iedere nieuwe collega is heel erg welkom; we kijken om naar elkaar en geven elkaar erkenning voor het mooie werk dat we mogen doen. Deze grondhouding komt ten goede aan rijk en boeiend nieuwkomersonderwijs en een stevig team dat wel van een uitdaging houdt.

WAT GA JE DOEN?

Als docent op de ISK zorg jij samen met jouw collega’s voor een rijk taalbad.

Je verricht de reguliere werkzaamheden als docent sport en bewegen, maar de grootste uitdaging is de doelgroep waar je dit mee en voor doet.

Je werkt met een groep jongeren met ieder hun eigen verhaal en achtergrond. Sommige leerlingen hebben weinig bewegingsvaardigheden, terwijl andere leerlingen in het land van herkomst actief een sport beoefenden. De verschillen tussen de leerlingen zijn dus groot.

Jij weet wat er voor jouw vak nodig is om nieuwkomersleerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen. Je zorgt voor uitdaging, veel afwisseling door activerende didactiek en draagt bij aan een veilige leeromgeving waarin iedere leerling door jou wordt gezien. Je werkt graag in teamverband en bent in staat om een rijk onderwijsaanbod neer te zetten en bij te stellen naar behoefte van de leerling.

Het werkplezier ontstaat door de diversiteit en dynamiek met deze doelgroep. Met doorzettingsvermogen, creativiteit, differentiatie en onderwijservaring zorg jij voor een positief leerklimaat.

Naast het geven van jouw vak, word je ook mentor van een klas. Het mentoraat draag je samen met een duo-mentor. Samen draag je bij aan de brede ontwikkeling van de leerling en help je de leerling een volwaardige plek te vinden in de Nederlandse maatschappij.

In het schooljaar 2023-2024 werken we met twee locaties. Je komt op één van de locaties te werken.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

· Wij bieden jou een inspirerende en uitdagende werkomgeving in een professioneel, maar ook warm team dat echt voor de leerlingen gaat.

· Ruimte, vrijheid en vertrouwen om de regie te pakken in je werk.

· De vacature is voor de duur van 1 schooljaar. Als de leerlingaantallen dat toelaten, dan is er mogelijk een vervolg mits het van beide kanten bevalt. Als ISK kunnen we je vanwege de fluctuerende leerlingaantallen niet direct een nieuwe aanstelling toezeggen voor het nieuwe schooljaar. Het gesprek over jouw perspectief en mogelijkheden binnen Quadraam zullen we dan ook direct vanaf jouw start voeren.

· Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Het salaris bedraagt minimaal € 3.001, - en maximaal € 4.573, - (schaal LB CAO VO) bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband.

· Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue en Bol.com.

· Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 cent per kilometer, conform CAO VO.

· Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.

· Vrij tijdens de schoolvakanties.

· Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken.

WAT BRENG JE VERDER MEE?

Om deze functie goed te kunnen vervullen heb je een afgeronde ALO-opleiding (vereiste!). Daarnaast is ervaring met nieuwkomersleerlingen een pré.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je meedoen en onderdeel uitmaken van ons team? ​Verras ons met jouw sollicitatie voor 5 juni 2023. Meer informatie over Quadraam en ISK lees je op www.quadraam.nl en https://vmbo-venster.nl/t-Venster/ISK. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Sanne van der Veen, afdelingsleider ISK Arnhem ( s.vanderveen@isk-quadraam.nl )

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

ISK Quadraam

Arnhem
Netherlands 1

Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!