|

Vacature niet meer actief

Docent economie & ondernemen 2e graad (of in opleiding)

Ben jij onze enthousiaste docent economie & ondernemen? Heb jij een groot hart voor onze vmbo-leerlingen? Ben jij erop gericht om het maximale uit je leerlingen te halen? Begrijp jij ook dat leren pas leuk en mogelijk wordt als je goed contact hebt met onze leerlingen? Kom dan werken op Het Westeraam in Elst.

Het Westeraam koerst af op vernieuwend, vakoverstijgend Wereldonderwijs. Ben jij die enthousiaste, energieke en innovatieve docent die net als wij graag buiten gebaande paden denkt? Ga samen met ons en onze leerlingen op onderwijsexpeditie, want; #jijmaakthetverschil!

Jouw baan!
Op Het Westeraam geloven we in het potentieel van elke leerling en willen we hen helpen om het maximale uit zichzelf te halen. Als docent economie & ondernemen speel jij een cruciale rol in het begeleiden en inspireren van onze jongeren op het gebied van economie, ondernemerschap en financiële vaardigheden.

Met jouw kennis en enthousiasme zorg je ervoor dat de leerlingen de economische wereld om hen heen begrijpen en leren hoe ze met vertrouwen en creativiteit kunnen ondernemen. Je biedt boeiende lessen, waarbij de praktijk en de theoretische kennis hand in hand gaan. Naast economie geef je ook rekenlessen. Door een sterke band op te bouwen met jouw leerlingen creëer je een veilige en stimulerende omgeving waarin zij kunnen groeien en excelleren. Leerlingen kunnen zich bij jou op hun eigen tempo ontwikkelen. Naast dat je economie & ondernemen en rekenlessen geeft krijg je ook de ruimte om keuzevakken te verzorgen. Super leuk en geen dag is dus hetzelfde.

Wie ben jij?
Natuurlijk ben je een prettige en energieke collega voor ons team. Je voegt echt iets toe! Daarnaast beschik je over de volgende eigenschappen:

  • Je bent dol op het werken met vmbo-leerlingen en hebt hierin (ruime) ervaring.
  • Je weet als geen ander dat persoonlijke aandacht de basis is voor optimale leerprestaties.
  • Je begrijpt dat onderwijs pas echt landt als leerlingen weten waaróm ze leren.
  • Je bent een kei in coachend lesgeven en individuele coaching.
  • Je hebt lef! We zitten midden in een verandering. Daarop heb je in grote mate invloed maar je moet het wel leuk vinden om die te pakken!
  • Je bent praktijkgericht en ondernemend; je haalt de buitenwereld graag naar binnen.
  • Je houdt van samenwerken, zowel binnen de school als daarbuiten.
  • Je staat te trappelen om samen met je collega’s een deel van ons onderwijs opnieuw vorm te geven en daarin eigenaarschap te nemen.
  • Je bent een aanpakker en komt helemaal tot je recht in een hecht team met veel autonomie binnen kaders.
  • Je bent flexibel, wendbaar, creatief en denkt “out of the box”.
  • Je hebt een bevoegdheid economie en ondernemen of bent daarvoor in opleiding.

Waarom werk ik op Het Westeraam?

  • Contextrijk onderwijs zorgt ervoor dat ik mijn leerlingen beter kan uitleggen waarom zij dingen leren. Dat zorgt voor meer gemotiveerde kids in mijn klas. Clemon Franssen, docent Nederlands
  • Met één team verantwoordelijk zijn voor zowel het onderwijskundig, als het pedagogische aspect van ons onderwijs, zorgt voor verbinding. Ik voel daardoor veel meer eigenaarschap. Charlotte van den Brink, Docente Mens & Wereld
  • Leren gebeurt samen en vanuit nieuwsgierigheid. Op basis van vertrouwen haal je het beste in elkaar naar boven. Dat je van waarde mag zijn in het leerproces van de leerling is waarom ik op HW werk. Nikki Kolks, docente Engels

Over ons
Het Westeraam is een jonge en levendige vmbo-school in Elst (Gelderland). We bieden onze 650 leerlingen drie routes: de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg.

Ons uitgangspunt? Leerlingen de kennis en vaardigheden leren waaraan zij in de toekomst veel hebben. Wij kénnen en zíen onze leerlingen en hebben oog voor wie zij (willen) zijn. Buitenschools leren, maatwerk in onderwijs en persoonlijke ontwikkeling staan centraal.

Ons Wereld Onderwijs draait om contextrijk onderwijs via een persoonlijke leerroute met regie op het eigen leren. Meer weten? Bekijk dan dit filmpje! In ons enthousiaste, fijne team krijg je volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden: samen werken en samen ontwikkelen vanuit nieuwsgierigheid, vertrouwen en verbinding!

Wij zijn onderdeel van Quadraam, de onderwijsgroep met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij werken veel samen met de Quadraam-scholen vmbo Maarten van Rossem in Arnhem-Zuid en met het aangrenzende Lyceum Elst (mavo, havo en vwo).

Wij bieden!
Een inspirerende en uitdagende werkomgeving per 1 augustus 2023. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO:

  • Een arbeidscontract van een jaar voor 0,8 tot 1 FTE. Wil je minder werken? Ook dan komen we graag met je in contact.
  • We bieden je een jaarcontract met uitzicht op vast.
  • Inschaling op basis van jouw kennis en ervaring, in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal € 3.001, - en maximaal € 4.573, - per maand (CAO VO bruto per maand op basis van fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid voor professionalisering! Om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com.
  • En tot slot een fijne en enthousiaste sectie waarbij heel veel ruimte voor initiatief is!

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Kennismaken of een rondleiding door de school? #Gewoondoen!
Ben jij die bevlogen docent die popelt om met onze vmbo-leerlingen aan de slag te gaan? Mooi! Dan komen we heel graag met je in contact. Wil je eerst even contact of een rondleiding door de school? Neem gerust contact op met Conny Haukes, afdelingsleider, of met Kurt Hendriks, clustervoorzitter en docent economie. Conny is bereikbaar via c.haukes@quadraam.nl en Kurt via k.hendriks@hetwesteraam.nl.

Enthousiast? Stuur je sollicitatie in vóór 7 juli 2023. Je bent vrij in de vorm die je kiest: brief, cv, Powerpoint, video … Verras ons vooral! We laten je zo spoedig mogelijk weten of we je uitnodigen voor een gesprek.
Solliciteer via onze website www.werkenbijquadraam.nl. Tot snel!

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!