|

Vacature niet meer actief

Docent Nederlands (in opleiding)

Welkom op het Lorentz Lyceum in Arnhem! Ben jij gepassioneerd over de Nederlandse taal en wil je leerlingen inspireren om hun taalvaardigheid te ontwikkelen en zich te verdiepen in onze prachttaal? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent Nederlands die ons team komt versterken.

Wij bieden jou een baan waarbij je:

  1. Leerlingen van de havo en het vwo voorbereidt op hun examen. Jouw rol als docent Nederlands is van onschatbare waarde bij het voorbereiden van onze leerlingen. Je deelt niet alleen je diepgaande kennis van de Nederlandse taal en literatuur, maar inspireert en motiveert hen ook om het beste uit zichzelf te halen.
  2. Bouwt aan een sterke basis: Als docent Nederlands speel je een essentiële rol bij het ontwikkelen van de taalvaardigheid, analytisch denken en communicatievaardigheden van onze leerlingen. Hiermee bereid je hen voor op de uitdagingen van he examen en het vervolgonderwijs.
  3. Blijvende impact kunt maken: Als docent Nederlands zul je jouw leerlingen aanmoedigen om hun verbeeldingskracht te gebruiken bij het schrijven, debatteren, analyseren en interpreteren van teksten. Je helpt hen om de Nederlandse taal te beheersen en hun communicatieve vaardigheden te vergroten.
  4. Komt te werken in een inclusieve leeromgeving: Als docent Nederlands ben je niet alleen een bron van kennis, maar ook een mentor voor de leerlingen. Je zorgt voor een inclusieve leeromgeving waarin leerlingen worden aangemoedigd om vragen te stellen, samen te werken en kritisch na te denken over de wereld om hen heen. Je biedt individuele begeleiding en ondersteuning om hun leerproces te optimaliseren.
  5. Volop samenwerkt: Op het Lorentz Lyceum geloven we sterk in teamwork en het belang van een goede samenwerking. Je maakt deel uit van een hecht team van docenten die zich inzetten voor het bieden van een stimulerende leeromgeving. Samen werken we aan het ontwikkelen van creatieve lesplannen, het uitwisselen van best practices en het ondersteunen van elkaar in onze professionele groei.
  6. Ambities: En ben je ambitieus, dan zit je goed bij ons! Op onze school is alle ruimte om je ambities waar te maken. We waarderen collega’s die actief betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de school.

Over ons

Het Lorentz Lyceum is onderdeel van Quadraam en een toegankelijke school in Arnhem Zuid. Wij bieden onderwijs aan havo, vwo, gymnasium en OPUS (afdeling hoogbegaafden). Wat ons kenmerkt? Wij zijn een school met een sterk internationaal profiel. Dit zie je terug in onze tweetalige klassen maar ook in alle lessen. We organiseren reizen en uitwisselingen in verschillende jaarlagen. Op onze school wordt jaarlijks door leerlingen een LmunA georganiseerd: Lorentz Model United Nations Arnhem. Alle leerlingen nemen deel aan internationale debatten en leren hiermee over de wereld om hen heen.

Op het Lorentz Lyceum werken wij samen in een prettig en hecht team. Voor en door collega’s wordt veel georganiseerd wat bijdraagt aan een goede sfeer tussen de docenten. Je krijgt bij ons volop de ruimte en het vertrouwen om jouw vak op de beste manier vorm te geven. Begeleiding vinden wij belangrijk. Wanneer je bij ons begint, word je begeleid door jouw sectie en ons professionaliseringsteam.

Wij bieden jou.
Onze collega gaat in oktober met zwangerschapsverlof. We bieden je de ruimte en tijd om mee te lopen en in te werken, dus op korte termijn starten is mogelijk. Wil je liever direct starten na de herfstvakantie dan kan dat natuurlijk ook. Wat wij jouw bieden aan arbeidsvoorwaarden lees je hieronder:

  • Een contract voor ca. 0,9- 1 FTE. Wil je minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Heb je nu een vast contract elders en wil je niet alleen vervangingswerk doen, bel met Marieke de Wildt om de mogelijkheden te bespreken.
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, een extra vrije dag opnemen voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Jij biedt!
Uiteraard ben je in bezit van een bevoegdheid Nederlands, of ben je in opleiding. Met jouw ervaring in lesgeven, natuurlijke affiniteit met de doelgroep en zelfstandige werkhouding ben jij in staat leerlingen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met de wereld van taal!

Sfeer proeven, dat kan
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Mail of bel dan met onze conrector, Susanne Pondman, (s.pondman@lorentzlyceum.nl 0614585056) Ook via onze socials en website kun je een goede indruk krijgen van onze school. Je mag ook gerust met Marieke de Wildt, recruitment adviseur, bellen of appen (06-456 41 694). Bijvoorbeeld om de opties rondom inschaling of (vast) contract te bespreken.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie en kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk 31 oktober a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je graag uit voor een gesprek.

Meer weten?
Bijvoorbeeld over de sollicitatieprocedure, wat wij jou allemaal te bieden hebben, of je bij Quadraam en haar scholen past? Bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl. Of doe alvast de test!
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Lorentz Lyceum

Metamorfosenallee 100
6843 HX Arnhem Netherlands 4

Metamorfosenallee 100 6843 HX Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!