|

Vacature niet meer actief

Docent Brugjaar Jan Ligthart

Docent Brugjaar Jan Ligthart
Ben jij iemand die aanvoelt en begrijpt wat onze leerlingen nodig hebben? Geef jij onze leerlingen het zelfvertrouwen om aan de middelbare school te beginnen? Ga dan aan de slag bij het Brugjaar Jan Ligthart!

Wat ga je doen?
Lessen aan kleine groepen leerlingen geven! Jij verzorgt met enthousiasme en begrip hulplessen op het brugjaar Jan Ligthart. Onderdeel hiervan is:

  • Jij creëert volop aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen en ondersteunt hen bij het leren. Mindsettraining, faalangstreductie en communicatietrainingen zijn voorbeelden van de lessen die leerlingen kunnen kiezen.
  • Je verzorgt lessen over projectonderwijs. Bij projectonderwijs staat het leren samenwerken en het verwerken van informatie centraal. Je krijgt de vrijheid om dit vak verder vorm te geven!
  • Naast je lesgevende taken zal je ook mentor worden van een klas. Verbinding maken vind jij dan ook belangrijk.

Jij bent...
Jij bent iemand die lessen met enthousiasme en inlevingsvermogen geeft. Je helpt graag leerlingen groeien zodat zij aan het einde van het jaar klaar zijn voor de middelbare school die bij hen past. Het is je tweede natuur om je handelen en de keuze van je werkvormen aan te passen op dat wat onze leerlingen nodig hebben. Je bent een coach voor je leerlingen en een prettige en energieke collega voor je team.

Jij herkent jezelf in de woorden: enthousiast, teamspeler, proactief, inspireren en motiveren.

Over ons
Tijdens het unieke Brugjaar Jan Ligthart bieden wij leerlingen, die om welke reden dan ook nog niet klaar zijn om de stap van groep 8 naar de brugklas direct te maken, elke dag maatwerk. Leerlingen krijgen een schooljaar de tijd om te groeien op sociaal-emotioneel en cognitief gebied en om schoolse vaardigheden te oefenen.

In het Brugjaar Jan Ligthart ontvangen de leerlingen naast de standaardvakken die op een reguliere middelbare school worden aangeboden, ook persoonlijke ondersteuningslessen. Daarnaast ontvangen de leerlingen extra begeleiding voor de vakken die ze zelf hebben gekozen, afgestemd op zijn specifieke behoeften.

Er is veel aandacht voor persoonlijke begeleiding waarin wordt gewerkt aan zelfvertrouwen, zelfstandigheid en een verbetering van het zelfbeeld. En dit allemaal in de setting van het voortgezet onderwijs. Na het Brugjaar zijn onze leerlingen goed voorbereid om vol zelfvertrouwen de stap naar de brugklas te zetten.

Wil je weten hoe een aantal van onze leerlingen het Brugjaar Jan Ligthart ervaren en waarom ze hiervoor gekozen hebben? Kijk dan het filmpje op Olympus College informatiefilm Brugjaar Jan Ligthart 2021!

Wij bieden...
Wij bieden jou per direct een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,4|0,8 FTE, met de intentie deze na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.001,- en maximaal €4.573,- bruto per maand (CAO VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Wij hebben ook goede begeleiding te bieden! Vanuit schoolopleiders en de sectie kan je begeleiding ontvangen.
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je wil graag onze leerlingen helpen om hun potentieel te bereiken. Verder ben je tweedegraads bevoegd of pabo-docent. Geen ervaring? Geen probleem, ook als startend docent ben jij zeker welkom!

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Wouter den Brok, w.denbrok@olympuscollege.nl, 026 320 2870.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk 28 september a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus team Jan Ligthart

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!