|

Vacature niet meer actief

Docent zorg & welzijn (in opleiding)

Docent zorg & welzijn (in opleiding)

Welkom op het Maarten van Rossem in Arnhem-zuid!

Een relatief kleine vmbo school voor basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Met zowel profiel- als keuzevakken waarbij wij onze leerlingen leren ‘door te doen’.

Heb jij een groot hart voor onze vmbo-leerlingen en ben jij erop gericht om het maximale uit je leerlingen te halen? Breng jij onze leerlingen op weg binnen de verschillende disciplines van Zorg & Welzijn in theorie en praktijk? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent Zorg & Welzijn die ons gezellige team komt versterken.

Wij bieden jou een baan waarbij je:

 1. Jouw expertise en aanpak als professional echt van pas komt: Je bereidt bovenbouw leerlingen van het vmbo voor op hun examen en de maatschappij. Jouw rol als docent zorg & welzijn is van grote waarde je inspireert, motiveert en brengt onze leerlingen naar het juiste niveau. Je kunt ze van alles vertellen en bijbrengen over uiterlijke verzorging, de gezondheidszorg, het welzijnswerk, maar ook over huishoudelijke werkzaamheden, bedrijfsmatige facilitaire zaken of de etiketten van de horeca wereld.
 2. Bouwt aan een sterke basis: Als docent vorm je leerlingen tot zelfverzekerde adolescenten die klaar zijn om de wereld te veroveren. Bij jou draait het niet alleen om het vergaren van kennis, maar ook om het ontwikkelen van cruciale levensvaardigheden. Je stimuleert zelfexpressie, moedigt leiderschap aan en bevordert een positief zelfbeeld.
 3. Volop samenwerkt: In een dynamiek van kleine docententeams. Hierdoor is de herkenbaarheid onderling groot en zijn er korte lijntjes. Wij en jij geloven in een hecht team van docenten die door middel van creativiteit en professionele groei, elkaar ondersteunen en uitdagen.
 4. Leerlingen ziet ontwikkelen: Leerlingen stromen bij ons succesvol uit richting gespecialiseerde opleidingen en worden succesvolle IT’er of ICT’ers, elektricien of elektro monteur, metaal bewerker of lasser of worden een eigen ondernemer en starten als kapper of beginnen een eigen restaurant. Anderen worden docent of gaan aan het werk in de ouderen- of jongerenzorg.
 5. Ambities worden waar gemaakt: En ben je ambitieus, dan zit je goed bij ons! Op onze school is alle ruimte om je ambities waar te maken. Dat geldt voor onze leerlingen, maar ook voor jou! We waarderen collega’s die actief betrokken zijn bij de ontwikkelingen in de school.

Over ons

Het Maarten van Rossem is een school volop in ontwikkeling. Iedere dag werken wij met ons team hard om van betekenis te zijn voor onze leerlingen. Door goed onderwijs en begeleiding op maat te verzorgen.

Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers. Wij zijn een reguliere middelbare VMBO school voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, maar bieden ook vakken op de theoretische leerweg aan.

Met ongeveer 350 leerlingen werken onze docenten iedere dag met veel toewijding en passie aan de toekomst van onze leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap. Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie binnen de schoolbrede kaders op de beste manier vorm te geven.

We werken in kleine docententeams hierdoor is de herkenbaarheid onderling groot en zijn er korte lijntjes, dit maakt ons sterk en het werkt zeer aangenaam. We hebben ons onderwijskundig aanbod ingericht op maatwerk. In het derde leerjaar doen de leerlingen hun CSPE en in het vierde leerjaar kunnen kiezen voor verbreding (intersectoraal) of verdieping. Hierdoor hebben zij straks de juistevoor hun vervolg opleiding.

Ons motto is: 'leren door te doen'. Alles gericht op talentontwikkeling en herkenning door het dicht bij de praktijk te ervaren. Leerlingen stromen bij ons succesvol uit richting gespecialiseerde opleidingen en worden succesvolle beroepsbeoefenaars.

Wij bieden jou…
Wij bieden jou per per direct (uiteraard startdatum in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO:

 • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
 • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,8 tot 1,0 FTE met uitzicht op vast.
 • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
 • Je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal € 3.001,00 en maximaal € 4.573,00 per maand (CAO-VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
 • Vrij tijdens de schoolvakanties.
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Jij biedt
Een flinke dosis inspiratie, frisse lesmethoden, geduld en je begeleidt en volgt jouw leerlingen op de voet. Uiteraard ben je in (bijna) in het bezit van een bevoegdheid Zorg & Welzijn en heb je affiniteit met de doelgroep.

Geen docent maar wel interesse?

Wist je dat we ook graag collega's verwelkomen met ervaring uit andere sociale sectoren? Jouw unieke achtergrond en kennis kunnen onze leerlingen inspireren en hen voorbereiden op de echte wereld. Of je nou de bereidheid hebt om je bevoegdheid te behalen, al docent in wording bent, onderwijsassistent bent met veel ervaring en ambities of iemand uit de praktijk zoals het sociaal maatschappelijk werkveld, de horeca, zorg, toerisme, sport of het facilitaire vak, laat je hier dan vooral niet door tegenhouden om te reageren! We horen graag van je.

Sfeer proeven, dat kan!
Ben je geïnteresseerd en wil je ons team graag ontmoeten? Dat kan. Maak een afspraak voor een rondleiding of bel voor meer informatie. Ben Tutert, afdelingsleider bovenbouw is te bereiken per mail b.tutert@maartenvanrossem.nl via 06-52684587 of via het telefoonnummer van het Maarten van Rossem (026) 3202860. Ook via onze socials en website kun je een goede indruk krijgen van onze school.

Solliciteer

Verras ons met jouw sollicitatie en kies vooral de vorm die bij jou past. Een brief, CV of videoboodschap, het kan allemaal! Doe dit uiterlijk 29 september 2023. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je graag en spoedig uit voor een gesprek. Solliciteer nu via onze website www.werkenbijquadraam.nl. Tot snel!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Maarten van Rossem

Groningensingel 1235
6835 HZ Arnhem Netherlands 4

Groningensingel 1235 6835 HZ Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!