|

Vacature niet meer actief

Docent Levensbeschouwing en Maatschappijleer

Docent levensbeschouwing en maatschappijleer
Ben jij een enthousiaste en bevlogen docent met een passie voor levensbeschouwing en maatschappelijke thema's? Durf jij de uitdaging aan te gaan om niet alleen in twee vakken les te geven maar ook op twee scholen? Dan zoekt het Liemers jou!

Jouw baan
Jij zal lessen levensbeschouwing verzorgen aan de brede brugklas 1 en 2 en aan havo/vwo 3. Daarnaast zal je ook maatschappijleer geven aan de examenklassen KB4. Dit doe je op twee locaties van het Liemers College: Didam en Landeweer.

We zijn op zoek naar een collega die het vak levensbeschouwing in de breedste zin van het woord wil en kan geven. Als docent levensbeschouwing ben je verantwoordelijk voor het overbrengen van verschillende religieuze en levensbeschouwelijke visies. Je stimuleert kritisch denken en dialoog, en je hebt aandacht voor diverse maatschappelijke thema's. Het curriculum ligt grotendeels klaar, dus je kunt direct aan de slag met het inspireren en motiveren van onze leerlingen.

Voor maatschappijleer bereid jij onze examenleerlingen voor op het schoolexamen en de toekomst. Het programma hiervoor ligt eveneens klaar, zodat je je volledig kunt richten op het enthousiasmeren en begeleiden van je leerlingen. Daarnaast staan je collega maatschappijleer en de schoolbegeleider altijd voor je klaar om een handje te helpen waar nodig.

Over ons
Het Liemers College is een brede school, verdeeld over vier locaties in Zevenaar en Didam en valt onder de scholengroep Quadraam. We vormen een gemeenschap waarin we leerlingen inspireren om te groeien, te leren en hun talenten te ontwikkelen. Onze kernwaarde? Openheid, reflectief en humor.

Bij ons krijg je volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Onze visie is dan ook: “Je presteert het beste als je je op school op je gemak voelt. Op het Liemers College kun je jezelf zijn en mag je je onderscheiden.” Dit geldt niet alleen voor de leerlingen, maar óók voor onze collega’s!

"Ik ben hier gaan werken omdat ik houd van deze doelgroep. De directheid en openheid van de leerlingen maakt het heerlijk om met deze groep te werken. We werken hard en we werken echt samen aan onze gezamenlijke doelen. Samenwerken is een must in onze school!"

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://www.liemerscollege.nl/

Wij bieden...
Wij bieden jou per direct een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.

  • We bieden je een contract voor het schooljaar van minimaal 0,3 FTE, met uitzicht op een vast contract voor meer werkuren na een jaar. Daarnaast krijg je voor de duur van een zwangerschapsverlof nog extra uren tot 0,6 FTE.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.001, - en maximaal €4.573,- bruto per maand (CAO VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt een groot hart voor onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je hebt affiniteit met en kennis van verschillende religieuze en levensbeschouwelijke stromingen. Daarnaast heb je een tweedegraads bevoegdheid.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met onderwijsdirecteur Ronald Smidts, r.smidts@liemerscollege.nl, 06 43145015 of het Liemers telefoonnummer: 0316-583800.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk 28 september a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!