|

Vacature niet meer actief

Docent Nederlands (in opleiding)

Welkom op het Olympus College in Arnhem! Ben jij gepassioneerd over de Nederlandse taal en wil je leerlingen inspireren om hun taalvaardigheid te ontwikkelen en zich te verdiepen in onze prachttaal? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste docent Nederlands die ons team komt versterken.

Wij bieden jou een baan waarbij je:

  1. Gebruik kunt maken van creatieve lesmethoden: Als tweedegraads docent Nederlands (in opleiding) kun je experimenteren met creatieve en interactieve lesmethoden. Je kunt boeiende en dynamische lessen ontwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge leerlingen. Het gebruik van multimedia, storytelling en spelvormen kan de lessen levendig en boeiend maken.
  2. Bouwt aan een sterke basis: Als docent Nederlands kun je een essentiële rol spelen bij het ontwikkelen van de taalvaardigheid, analytisch denken en communicatievaardigheden van leerlingen. Hiermee bereid je hen voor op de uitdagingen van de bovenbouw en het vervolgonderwijs
  3. Blijvende impact kunt maken. Als docent Nederlands zul je jouw leerlingen aanmoedigen om hun verbeeldingskracht te gebruiken bij het schrijven, debatteren, analyseren en interpreteren van teksten. Je gaat hen helpen om de Nederlandse taal te beheersen en hun communicatieve vaardigheden te vergroten.
  4. Komt te werken in een inclusieve leeromgeving: Als docent Nederlands ben je niet alleen een bron van kennis, maar ook een mentor en coach voor de leerlingen. Je zorgt voor een inclusieve leeromgeving waarin leerlingen worden aangemoedigd om vragen te stellen, samen te werken en kritisch na te denken over de wereld om hen heen. Je biedt individuele begeleiding en ondersteuning om hun leerproces te optimaliseren.
  5. Volop samenwerkt: Op het Olympus college geloven we sterk in teamwork en het belang van een goede samenwerking. Je maakt deel uit van een hecht team van docenten die zich inzetten voor het bieden van een stimulerende leeromgeving. Samen werken we aan het ontwikkelen van creatieve lesplannen, het uitwisselen van best practices en het ondersteunen van elkaar in onze professionele groei.

Over het Olympus College
Het geven/nemen van autonomie, ontwikkelen van competenties en het onderhouden van een goede onderlinge relaties zit ons in het DNA. Bij ons wordt iedere leerling gezien en bieden we maatwerk. We staan voor inclusie, maatschappij nabij onderwijs en gelijke kansen voor iedereen!

Wij bieden twee profielen, Creatief en Sportief. Dit komt terug in onze lessen, maar ook in de buitenles-activiteiten. Onze school streeft naar goed en breed onderwijs in een inspirerend klimaat. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen maken we ons onderwijs aansprekend en eigentijds. We sluiten daarbij aan bij de verschillende stijlen van leren van leerlingen, met duidelijke kaders.

Wij zijn onderdeel van Quadraam, de overkoepelende stichting met ruim 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers De sfeer is hier goed. Er is veel wederzijds respect tussen docenten, ondersteunend personeel en leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap en geeft veel ruimte en zelfstandigheid. Je krijgt bij ons volop de ruimte en vertrouwen om jouw taken op de beste manier vorm te geven.

Wij bieden jou!
Wij bieden je vanaf eind oktober (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform CAO VO.

  • Een jaarcontract van ca. 0.6 -0.7 FTE, met uitzicht op vast. Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Mogelijkheid om jouw dienstverband uit te breiden met werk op andere scholen van Quadraam.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.001, - en maximaal €4.573,- bruto per maand (CAO VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, een extra vrije dag opnemen voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Jij biedt!
Uiteraard ben je in bezit van een bevoegdheid Nederlands, of ben je in opleiding.
Met jouw ervaring in lesgeven, natuurlijke affiniteit met de doelgroep en zelfstandige werkhouding ben jij in staat leerlingen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met de wereld van taal!

Solliciteer
Nieuwsgierig? Mooi! Dan komen we heel graag met je in contact. Wil je eerst even bellen? Bel gerust met Henk Stemerdink, hoofd P&O. Henk is bereikbaar via telefoonnummer 026-3202870. Je kunt ook een mail sturen naar: h.stemerdrink@olympuscollege.nl. Je mag ook gerust appen of bellen met Marieke de Wildt, recruitment adviseur, 06-456 41 694. Bijvoorbeeld om de opties om de contractvorm of uitbreiding uren te bespreken.

Wil je direct reageren? Verras ons met jouw sollicitatie en kies vooral de vorm die bij jou past. Een brief, CV of videoboodschap, het kan allemaal! Doe dit uiterlijk 15 oktober 2023. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismaking.

Solliciteer via onze website www.werkenbijquadraam.nl. Tot snel!

Meer weten?
Bijvoorbeeld over de sollicitatieprocedure, wat wij jou allemaal te bieden hebben, of je bij Quadraam en haar scholen past? Bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl. Of doe alvast de test!

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Olympus College

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!