|

Vacature niet meer actief

Docent mens en maatschappij/geschiedenis (in opleiding)

Docent maatschappijvakken (in opleiding)
Ben jij die enthousiaste, energieke en innovatieve docent maatschappijvakken, die net als wij graag out of the box denkt? Ga samen met ons en onze leerlingen op onderwijsexpeditie, want jij maakt het verschil!

Jouw baan
De wereld staat niet stil. Het Westeraam beweegt mee vanuit de vraag: hoe leren onze vmbo-leerlingen optimaal? Vanaf september 2024 starten we daarom in onze onderbouw met Wereldonderwijs. Dit schooljaar zijn we dit volop aan het ontwikkelen. De ingrediënten? Een persoonlijke leerroute op basis van thematisch, contextrijk en vakoverstijgend onderwijs rondom acht praktijkgerichte ‘werelden’. Als ‘werelddocent’ laat jij je niet leiden door de grenzen van het lokaal. Dit schooljaar geef je nog reguliere lessen maatschappijleer, M&M, geschiedenis waarbij les gegeven wordt met zelf ontworpen materiaal. Boeken zijn er niet bij. We werken met leerdoelenkaarten en geven veel eigen verantwoordelijkheid aan onze leerlingen. Klassikaal lesgeven komt minimaal aan de orde.

Ben jij degene die uitdagend onderwijs verzorgt en mee gaat ontwikkelen aan ons nieuwe onderwijs? Degene die begrijpt dat de maatschappijvakken voor onze leerlingen veel inzichten bieden? Degene die buiten het lokaal durft te gaan? Ben je een inspirerende docent die vernieuwend kan denken en daar anderen in kan meenemen? Wil jij werken op een school, die volop groeit en waar medewerkers écht trots zijn? Dan ben je bij ons op je plaats. Meer weten? Lees snel verder.

Door het vertrek van een collega ontstaat er ruimte om hier nu al op aan te haken: Hier wil je bij zijn! Daarnaast is een mentoraat aan een van onze onderbouwklassen onderdeel van het pakket.

Jij bent...
Om deze functie te kunnen vervullen, beschik jij over een aantal eigenschappen:

  • Je bent dol op het werken met vmbo-leerlingen of je hebt de verwachting dat dit goed bij je past. Jij begrijpt dat leren pas leuk en mogelijk wordt als je goed contact hebt met onze leerlingen; het besef dat onderwijs pas echt landt wanneer leerlingen begrijpen waarom ze leren, zit in jou verankerd.
  • Jij hebt lef! We zitten midden in een verandering, waarop je in grote mate invloed hebt. Jij staat te trappelen om samen met je collega’s een deel van ons onderwijs opnieuw vorm te geven en daarin eigenaarschap te nemen. Je bent dan ook een ‘aanpakker' en heb graag autonomie.
  • Verder ben je bedreven in coachend lesgeven en het bieden van individuele begeleiding. Jouw flexibiliteit, wendbaarheid en creativiteit stellen je in staat om 'out of the box' te denken en dit gebruik je in je lesmateriaal.

Over ons
Het Westeraam is een jonge en levendige vmbo-school in Elst (Gelderland). We bieden onze ruim 600 leerlingen drie routes: de basisberoepsgerichte, de kaderberoepsgerichte en de gemengde leerweg. Wij zijn onderdeel van Quadraam scholengroep en werken veel samen met vmbo Maarten van Rossem en met Lyceum Elst.

Ons uitgangspunt? Leerlingen de kennis en vaardigheden leren waaraan zij in de toekomst veel hebben. Wij kénnen en zíen onze leerlingen en hebben oog voor wie zij (willen) zijn. Buitenschools leren, maatwerk in onderwijs en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Ons WereldOnderwijs draait om contextrijk onderwijs via een persoonlijke leerroute met regie op het eigen leren. Meer weten? Bekijk dan dit filmpje!

In ons enthousiaste, fijne team krijg je volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Onze kernwaarden: samen werken en samen ontwikkelen vanuit nieuwsgierigheid, vertrouwen en verbinding!

Waarom werk ik op Het Westeraam?

  • “Contextrijk onderwijs zorgt ervoor dat ik mijn leerlingen beter kan uitleggen waarom zij dingen leren. Dat zorgt voor meer gemotiveerde kids in mijn klas.” - Clemon Franssen, docent Nederlands
  • “Leren gebeurt samen en vanuit nieuwsgierigheid. Op basis van vertrouwen haal je het beste in elkaar naar boven. Dat je van waarde mag zijn in het leerproces van de leerling is waarom ik op HW werk.” - Nikki Kolks, docente Engels

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 januari 2024 een inspirerende en uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.

  • Je ontvangt een contract tot einde van het schooljaar voor 0,8 FTE, met de intentie deze na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in tenminste schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (CAO VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.

Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je bent bevoegd om les te geven in een of meer van de volgende vakken: mens en maatschappij, aardrijkskunde en geschiedenis. Daarnaast ben je een tweedegraads docent of volg je een docentenopleiding.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Charlotte van den Brink, afdelingscoördinator onderbouw, c.vandenbrink@hetwesteraam.nl of Danique Peer, clustervoorzitter maatschappijvakken, d.peer@hetwesteraam.nl.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk vóór 3 december 2023 a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!