|

Vacature niet meer actief

Docent Sport & Bewegen

Ben jij enthousiaste en gemotiveerde docent sport en bewegen? Bied jij graag een veilige en kansrijke start aan jonge nieuwkomers? Dan zoeken wij jou bij de internationale schakelklas Arnhem!

Jouw baan
Als docent op de ISK zorg jij samen met jouw collega’s voor een rijk taalbad. Jij weet wat er voor jouw vak nodig is om nieuwkomersleerlingen de kennis en vaardigheden bij te brengen. Je zorgt voor uitdaging en draagt bij aan een veilige leeromgeving waarin iedere leerling door jou wordt gezien.

Je verricht de reguliere werkzaamheden als docent sport en bewegen, maar de grootste uitdaging is de doelgroep waar je dit mee en voor doet. Je werkt met een groep jongeren met ieder hun eigen verhaal en achtergrond. Sommige leerlingen hebben weinig bewegingsvaardigheden, terwijl andere leerlingen in het land van herkomst actief een sport beoefenden. De verschillen tussen de leerlingen zijn dus groot.

Naast het geven van jouw vak, kun je ook mentor van een klas worden. Het mentoraat draag je samen met een duo-mentor. Samen draag je bij aan de brede ontwikkeling van de leerling en help je de leerling een volwaardige plek te vinden in de Nederlandse maatschappij.

In het schooljaar 2023-2024 heeft ISK Arnhem twee locaties. Je komt op de locatie in Arnhem Zuid te werken (Groningensingel 1245).

Jij bent...
Je werkt graag in teamverband en bent in staat om een rijk onderwijsaanbod neer te zetten en bij te stellen naar behoefte van de leerling. Het werkplezier ontstaat door de diversiteit en dynamiek met deze doelgroep. Met doorzettingsvermogen, creativiteit, differentiatie en onderwijservaring zorg jij voor een positief leerklimaat.

Over ons
De internationale schakelklas Arnhem (ISK Arnhem) is een school voor leerlingen van 12 tot 16 jaar die net in Nederland zijn komen wonen. Met 45 verschillende nationaliteiten is de ISK op dit moment een kleurrijke en dynamische school.

Onze school biedt een veilige en kansrijke start aan jonge nieuwkomers, die sinds kort in de regio Arnhem wonen. Dit zijn niet alleen vluchtelingen of statushouders, maar ook kinderen van arbeids- en kennismigranten. In gemiddeld twee jaar tijd bereiden gedreven en betrokken onderwijsprofessionals leerlingen voor op het reguliere onderwijs, zodat zij net als alle jongeren in Nederland hun talenten kunnen ontwikkelen en een toekomst kunnen opbouwen. In het ISK-traject ligt de focus op intensief taal- en rekenonderwijs, vakken als Engels en Mens en Natuur die straks nodig zijn in het vervolgonderwijs, kennis van de Nederlandse normen, waarden & gebruiken, zelfredzaamheid en sociale integratie. Persoonlijke aandacht en maatwerkonderwijs staan hierbij centraal.

ISK Arnhem staat voor:

 • Een veilige landing in Nederland: In een stabiele, open en kleurrijke omgeving bieden deskundige en betrokken docenten leerlingen de ruimte om te oefenen en hun toekomst te ontdekken.
 • Volwaardig nieuwkomersonderwijs op maat, dat aansluit bij het vervolgonderwijs: Met aandacht voor wie de leerling is, wat de leerling al kan en wat de leerling nodig heeft.
 • Het ontwikkelen van talenten en persoonsvormend onderwijs: Zodat de leerling als ieder ander kind kan bouwen aan een mooie toekomst.

Het team kenmerkt zich door samen te gaan voor een veilig pedagogisch klimaat, waardoor leerlingen zich naar capaciteit kunnen ontwikkelen. Binnen de teamcultuur hechten we grote waarde aan veiligheid, vertrouwen en autonomie. Iedere nieuwe collega is heel erg welkom; we kijken om naar elkaar en geven elkaar erkenning voor het mooie werk dat we mogen doen. Deze grondhouding komt ten goede aan rijk en boeiend nieuwkomersonderwijs en een stevig team dat wel van een uitdaging houdt.

Wij bieden...
Wij bieden jou per direct (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de CAO VO.

 • Wij bieden jou een inspirerende en uitdagende werkomgeving in een professioneel, maar ook warm team dat echt voor de leerlingen gaat. Hier krijg je ruimte, vrijheid en vertrouwen om de regie te pakken in je werk.
 • Als ISK kunnen we je vanwege de fluctuerende leerlingaantallen niet direct een nieuwe aanstelling toezeggen voor het nieuwe schooljaar. Het gesprek over jouw perspectief en mogelijkheden binnen Quadraam zullen we dan ook direct vanaf jouw start voeren.
 • Je ontvangt een contract voor minimaal 0,4 FTE. Wil je meer uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (CAO VO bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...

Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je hebt de vakinhoudelijke en pedagogische competenties om lesstof goed over te brengen. Dit houdt het volgende in:

 • Je hebt een bevoegdheid voor het VO, of in de afrondende fase van jouw opleiding;
 • Je hebt aantoonbare én relevante ervaring met het lesgeven aan (nieuwkomers) leerlingen tussen de 12 en 16 jaar;
 • Jouw taalniveau Nederlands minimaal B2, zodat je de leerlingen kan voorbereiden op Nederlandstalig onderwijs.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Dirk van Oosteren, Afdelingsleider, d.vanoosteren@isk-arnhem.nl.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit zo snel mogelijk of uiterlijk 5 december a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

ISK Arnhem

Groningensingel 1245
6835 HZ Arnhem Netherlands 4

Groningensingel 1245 6835 HZ Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!