|

Vacature niet meer actief

Verzuimmedewerker

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die de verzuimadministratie van leerlingen op Lyceum Elst op orde houdt. Maak jij makkelijk contact en voel je je betrokken bij onze leerlingen en onze school? Solliciteer dan snel!

Jouw baan
Als verzuimmedewerker op Lyceum Elst regel je alles omtrent verzuim. Je ontvangt de verzuimmeldingen, maakt rapportages op en verwerkt deze in het systeem. Alle papieren en digitale documenten met betrekking tot verzuim hou jij bij volgens de geldende regels en procedures of je stuurt hierop aan. Naast het administratief verwerken van de meldingen heb je ook veel persoonlijk contact met de leerlingen. De zorg voor, en het leren van leerlingen staat bij Lyceum Elst op één. Je plant terugkommomenten in en haalt indien nodig een leerling uit de klas. Hierbij heb je een signalerende rol waarbij je dagelijks contact hebt met ouders over meldingen of het ontbreken hiervan. Als het nodig is stel je een brief of e-mail op om te communiceren over zaken die te maken hebben met verzuim. Je communiceert hierbij regelmatig met ouders, teamleiders, mentoren, leerlingen en externen zoals de leerplichtambtenaar.
Het is een afwisselende baan waarin je in een omgeving werkt met veel dynamiek. Sommige gesprekken met ouders en leerlingen vragen om stevigheid. In deze gesprekken weet jij op een heldere en correcte manier te communiceren.
Je team bestaat uit vier collega’s waarvan er steeds twee tegelijk werken. Met hun overleg je regelmatig over de werkwijze en de voortgang van je werkzaamheden.

Jij bent...
Deze functie vraagt om een stevige persoonlijkheid. Je kunt je goed verwoorden zowel mondeling als in schrift. Je legt gemakkelijk contact met anderen, neemt initiatief en voelt je betrokken bij de leerlingen en collega’s. Daarnaast blijf je kalm als het druk is en heb een groot empathisch vermogen. Hierdoor voelen leerlingen zich veilig bij jou en durven ze open met jou te communiceren.

Over ons
Lyceum Elst is een bruisende, groeiende, jonge school met ruim 1000 leerlingen vwo, havo, mavo! Wat ons echt onderscheidt, is dat we veel ruimte geven voor eigen ideeën, creativiteit, ondernemerschap en initiatieven. En het mooiste? Onze schoolleiding gelooft in jou! Zij geven jou volop de ruimte en het vertrouwen om jouw vak op de beste manier vorm te geven, want bij ons staat het resultaat voorop! Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://www.lyceumelst.nl/.

Wij bieden...
In verband met pensionering van een collega bieden wij jou per 1 september een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,5 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal 6. Je salaris bedraagt dan minimaal €2.252,- en maximaal €3.257,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Jij beschikt over minimaal MBO werk- en denkniveau. Wij zouden het prettig vinden als je ervaring hebt met werken met jongeren maar dit is geen must. Ervaring met administratieve taken is gewenst. Kennis van de leerplichtwet en van ons administratiesysteem SomToday is een pré. Je bent goed thuis met het werken in Microsoft Office. Je vaste werkdagen zijn op donderdag en vrijdag. Laatste dagdeel is in overleg in te plannen met een voorkeur voor de maandagochtend. Op maandagochtend werken namelijk alle collega’s met wie je regelmatig overlegt.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of mailen? Neem dan contact op met Jan-Maarten de Wit, rector en leidinggevende. Je kunt hem bereiken door te mailen naar info@lyceumelst.nl of te bellen naar 0481-362920. We zijn bereikbaar buiten de schoolvakanties.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. We verwachten van jou een duidelijke motivatie en CV. Doe dit uiterlijk woensdag 22 mei a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Lyceum Elst

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!