|

Vacature niet meer actief

Docent wiskunde

Wil jij wiskundelessen geven op een manier die écht het verschil maakt voor vmbo-leerlingen? Kom werken bij vmbo ‘t Venster, waar je niet alleen formules deelt, maar ook inspireert. Word de docent die leerlingen helpt een positieve kijk op leren te ontwikkelen en wiskunde weet toe te passen in het dagelijkse leven. Er ligt hier een leuke wiskundige en pedagogische uitdaging voor jou klaar!

Jouw baan

Op vmbo ’t Venster ben je als docent wiskunde meer dan alleen een bron van kennis! Je bent een mentor en een rolmodel voor onze vmbo-leerlingen. Je helpt hen niet alleen hun wiskundige kennis te vergroten, maar ook hun zelfvertrouwen te versterken. Je creëert een omgeving waarin elke leerling zich gewaardeerd en begrepen voelt.

Als docent wiskunde geef je boeiende en interactieve wiskundelessen aan onze vmbo-leerlingen. Je maakt lesplannen die aansluiten bij de leerbehoeften van de leerlingen en biedt begeleiding aan leerlingen die extra hulp nodig hebben. Door samen te werken met jouw docententeam bevorder je een positief schoolklimaat voor jouw leerlingen. Je kunt ook het mentoraat op je nemen, waardoor je echt onderdeel wordt van ons team en meedenkt over de basisvaardigheden voor wiskunde en rekenen.

Er is begeleiding van onze Academische Opleidingsschool en de sectie wiskunde. Je geeft voornamelijk les aan leerlingen van leerjaar 1 en 2 met basis-, kader- of mavoniveau.

Jij bent
Je bent een (bijna afgestudeerde) docent wiskunde met een hart voor vmbo-onderwijs. Je hebt uitstekende communicatieve en pedagogische vaardigheden. Tijdens je lessen bouw je een positieve relatie op met leerlingen en bied je creativiteit in het lesgeven. Je legt lesstof uit op een manier die begrijpelijk is door gebruik te maken van praktijkvoorbeelden en theorie. Als het niet in één keer lukt, bied je de lesstof in meerdere stappen aan om de leerlingen te helpen het te begrijpen. Jij weet wat jouw leerlingen nodig hebben!

Over ons
Vmbo ’t Venster is een prachtige school, gelegen in Arnhem-Noord. Wij zijn onderdeel van Quadraam; de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in en rondom Arnhem.

“In een veilige leeromgeving waar we elkaar zien, komt iedereen tot bloei”

Dat is de visie van ’t Venster: we zien de leerlingen en hun talenten. We dagen jou en leerlingen uit doelen te stellen. We vinden het belangrijk dat je trots kunt zijn op wie je bent en wat je van elkaar leert. Op onze school komen leerlingen met basis-, kader- of theoretische leerweg/mavo-advies. Onze school is ook dé school voor de topsporter! Wij zijn één van de dertig scholen in Nederland met een officiële erkenning als Topsport Talentschool. Onze topsportleerlingen kunnen studie en sport goed combineren omdat wij extra faciliteiten bieden.

Bekijk onze film!
Als docent wiskunde kom je terecht binnen een enthousiast en fijn team! Je krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven. Wil jij een indruk krijgen van onze sectie wiskunde én onze school? Bekijk dan hier ons filmpje, speciaal voor jou, om te zien waarom onze school dé leukste school is om te komen werken.

100-dagen interview met Lisanne Domensino, docent wiskunde op 't Venster!

Wat zou je willen zeggen tegen toekomstige collega’s?
“Ben je dol op pubers? Sta je een beetje stevig in je schoenen? Kom werken op het vmbo, bij ’t Venster! Je kunt hier zóveel betekenen. Ik heb wel eens het gevoel ‘ik mag hier werken en ik word er nog voor betaald ook’.”

Wil je het volledige interview teruglezen en weten waarom Lisanne zo graag werkt op 't Venster én met vmbo-leerlingen? Bekijk dan hier het volledige interview over haar avontuurlijke en mooie reis binnen Quadraam!

Wij bieden
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0.4-1.0 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast. Laat ons in jouw sollicitatie weten hoeveel fte je beschikbaar bent.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal € 3.301,- en maximaal € 5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Ben je startend docent? Dan kun je gebruik maken van de starterskorting!
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.
  • Goede begeleiding vanuit onze vaksectie wiskunde. We staan te popelen om jou te ontmoeten!

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen
Je hebt affiniteit met onze vmbo-leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een lerarenopleiding wiskunde met je mee of je zit in de afrondende fase van deze lerarenopleiding. Je bent bereid om minimaal 3 dagen te werken.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Elske Nijdam (afdelingsleider onderbouw). Je kunt haar bereiken door te bellen naar 06-46061065 of te mailen naar e.nijdam@vmbo-venster.nl.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk donderdag 27 juni 2024 a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

't Venster

Thomas A Kempislaan 82
6822 LS Arnhem Netherlands 4

Thomas A Kempislaan 82 6822 LS Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!