|

Docent Nederlands

Taal is het krachtigste wapen dat we hebben. Kun jij onze leerlingen laten zien hoe taal ons verleidt om een product te kopen en hoe zij diezelfde kracht kunnen gebruiken om anderen te overtuigen? Ben jij in staat om de nieuwsgierigheid van leerlingen te wekken waarom sommigen patat zeggen en anderen friet? Dan is het Liemers College dé plek voor jou! Lees verder!

Heb je deze vacature al eens eerder gezien? Dat kan kloppen. We hebben inmiddels een nieuwe collega gevonden maar er zijn nog wat extra uren te verdelen. Wij zoeken dan ook jou om ons team compleet te maken!

Jouw baan
Als docent Nederlands ga jij lesgeven aan leerlingen van mavoklassen. Je gaat samen met je leerlingen de schoonheid van taal ontdekken; van het analyseren van teksten tot het schrijven van creatieve verhalen. Jouw lessen zijn een mix van leerzaam en leuk, waarbij je leerlingen aanmoedigt om hun taalvaardigheden te verbeteren.

In jouw klas maak je grammatica en spelling levendig en interessant, waardoor leerlingen er graag mee aan de slag gaan. Je gebruikt actuele onderwerpen en digitale tools die aansluiten bij hun belevingswereld. Daarnaast bied je gevarieerde lesmethoden aan, waarbij leerlingen soms de vrijheid krijgen om zelf het tempo te bepalen tijdens het lezen of om creatieve opdrachten te bedenken.

Jij bent...
Jij bent de docent die de Nederlandse taal voor onze mavoleerlingen tot leven brengt met geduld en enthousiasme. Je weet precies hoe je een leeromgeving moet creëren waarin elke leerling zich veilig voelt. Met jouw creativiteit en vernieuwende aanpak maak je de lesstof boeiend en toegankelijk. Je positieve houding en betrokkenheid dragen bij aan het welzijn en de ontwikkeling van elke leerling.

Over ons
Het Liemers College is een brede school, verdeeld over vier locaties in Zevenaar. De locatie Zonnege is een kleine locatie waardoor de leerlingen en docenten elkaar goed kennen. De sectie heeft gezellige collega's die je graag helpen.

  • “We hebben een goede samenwerking in een enthousiast en fijn team.”
  • “Jij krijgt bij ons volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven.”

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://www.liemerscollege.nl/locaties/locatie-zonegge/.

Wij bieden
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,5 - ,75 fte, met de intentie dit na een jaar om te zetten naar vast. Heb je nu vast elders? Dan is direct starten met een vast contract bespreekbaar.
  • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een tweedegraads bevoegdheid Nederlands met je mee, of je hebt deze bijna in bezit.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Johan Veenstra, j.veenstra@liemerscollege.nl, 0316 583 800.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 23 juni a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Solliciteer nu!
Deadline
zondag 23 juni 2024
Contactpersoon
Johan Veenstra
De recruiter van deze functie is
Bo Eilers
School
Liemers College Zonegge
Functie
Nederlands
Soort onderwijs
MAVO
Opleidingsniveau
2e graads
Salaris en Schaal
€ 3.301 - € 5.030 (LB)
FTE
0,7 FTE, 0,6 FTE, 0,8 FTE, 0,4 FTE, 0,5 FTE

Deel deze vacature

Waar kom je te werken?

Liemers College

Zonegge 07 9
6903 CT Zevenaar Netherlands 4

Zonegge 07 9 6903 CT Zevenaar Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!