|

Docent Natuurkunde

Waarom is de lucht blauw? Vallen alle voorwerpen even hard naar beneden? Probeer jij altijd verklaringen te vinden voor wat je ziet en wil je deze vragen samen met je leerlingen onderzoeken en beantwoorden? Ben je daarnaast enthousiast om een mentorrol te vervullen en leerlingen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling? Dan is deze vacature bij het Candea College precies wat je zoekt! Lees snel verder!

Jouw baan
Als docent natuurkunde op het Candea College ga jij aan de slag met het boeien van leerlingen voor het vak natuurkunde. Je verzorgt uitdagende lessen waarbij je de nieuwsgierigheid van leerlingen prikkelt. Van het verklaren van natuurkundige verschijnselen tot het uitvoeren van leuke experimenten: jij brengt de wereld van natuurkunde tot leven!

Je geeft les aan leerlingen van de basisberoepsgerichte leerweg (bb), de kaderberoepsgerichte leerweg (kb) en mavo bovenbouw. Naast het lesgeven word je ook mentor van een klas, waarbij je leerlingen begeleidt in hun persoonlijke ontwikkeling en studiekeuzes. Ook speel je een rol in het keuzevakkenprogramma, waarbij je leerlingen helpt bij het maken van keuzes die bij hen passen.

Jij bent...
...een bevlogen natuurkundedocent die enthousiast is over zijn vak en dit enthousiasme moeiteloos weet over te brengen op leerlingen. Je hebt een duidelijke affiniteit met jongeren en weet snel een band met ze op te bouwen. Je bent creatief in het bedenken van lesmethoden en vindt het leuk om innovatieve onderwijsvormen toe te passen.

Bij ons kun je rekenen op voldoende begeleiding en ondersteuning vanuit de vakgroep, zodat je vol vertrouwen kunt starten.

Over ons
Het Candea College, onderdeel van Quadraam, is een brede school, verdeeld over 2 locaties in Duiven. Met circa 180 collega’s onderverdeeld in een achttal onderwijsteams vormen we de basis voor de ontwikkeling, uitvoering en evaluatie van het onderwijs en de leerlingbegeleiding. Onze onderwijsvisie luidt: ‘Jouw school, jouw toekomst’. Samenwerking tussen teams en sectoren wordt georganiseerd door middel van dwarsverbanden, zoals vakgroepen, kernteams en projectgroepen. Wat ons kenmerkt, is dat er veel ruimte is voor eigen ideeën en initiatieven. Jij krijgt van onze directie volop ruimte en vertrouwen om jouw functie op de beste manier vorm te geven.

Collega’s werken graag bij ons. Er is weinig verloop en er heerst een goede sfeer. Wil je een indruk krijgen van onze school? Bezoek onze site: www.candea.nl.

Wij bieden...
Wij bieden jou per 1 augustus 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,8 - 1 fte, met de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar vast.
  • Wil je minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Uiteraard breng je een tweedegraads bevoegdheid natuurkunde met je mee. Heb je al enkele jaren ervaring als docent natuurkunde? Dan is dat een pre! Als mentor is het belangrijk dat je empathisch bent en kunt inspelen op de behoeften en uitdagingen van individuele leerlingen.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met Inez Leijenaar, teamleider bovenbouw, i.leijenaar@candea.nl, 06 43 60 94 62.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 23 juni a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Solliciteer nu!
Deadline
zondag 23 juni 2024
Contactpersoon
Inez Leijenaar
De recruiter van deze functie is
Bo Eilers
School
Candea College
Functie
Natuurkunde
Soort onderwijs
VMBO
Opleidingsniveau
2e graads
Salaris en Schaal
€ 3.301 - € 5.030 (LB)
FTE
0,8 FTE, 0,7 FTE, 1,0 FTE, 0,6 FTE, 0,9 FTE

Deel deze vacature

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!