|

Docent NT2

Houd jij van taal én werk je graag met jongeren? Vind je het leuk om leerlingen van 12 tot 16 jaar te helpen hun plek te vinden in Nederland? Dan is deze baan echt iets voor jou! Bij ISK Arnhem krijg je de kans om jonge nieuwkomers een warme start te geven en ze te begeleiden naar een veelbelovende toekomst. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Jouw baan
Als docent NT2 bij ISK Arnhem geef je niet alleen Nederlandse taallessen aan nieuwkomers, maar bied je ook een warm welkom aan jongeren die net in Nederland zijn. Je helpt hen niet alleen met het leren van de taal, maar ook met het bouwen aan een nieuwe toekomst hier. Je verzorgt NT2-lessen voor eerste- en tweedejaars ISK-leerlingen, waarin je hen uitdaagt en motiveert om hun Nederlands verder te ontwikkelen. Van grammatica tot spreekvaardigheid, jij maakt elke lesdag leuk en leerzaam!

Daarnaast krijg je de kans om:

 • Taalontwikkeling te stimuleren: Je begeleidt leerlingen bij het ontwikkelen van hun luister-, lees-, spreek- en schrijfvaardigheden door middel van interactieve en creatieve leermethodes.
 • Te ondersteunen bij integratie: Naast de taal leer je hen over Nederlandse gewoontes en cultuur, zodat ze zich snel thuis voelen in hun nieuwe omgeving.
 • De voortgang bij te houden: Je volgt nauwlettend de vooruitgang van elke leerling en deelt dit regelmatig met collega’s en ouders, zodat iedereen op de hoogte is van hun ontwikkeling.
 • Samen te werken: Je maakt deel uit van een fijn team van collega’s die samenwerken om het beste onderwijs te bieden aan de leerlingen.
 • Individuele begeleiding te geven: Je biedt persoonlijke aandacht aan elke leerling, omdat je begrijpt dat iedereen op zijn eigen manier leert.

Jij bent...
Jij bent een betrokken docent met een groot hart voor de leerlingen en bent altijd bereid een stapje extra te zetten om hen te helpen. Je bent flexibel en creatief, waardoor je je makkelijk kunt aanpassen aan verschillende niveaus en leermethodes. Bovendien weet je altijd een manier te vinden om je lessen interessant te maken.

Je kunt duidelijk en effectief communiceren met leerlingen, ouders en collega's. Je hebt veel geduld en begrip voor de uitdagingen waarmee nieuwkomers te maken hebben en je weet een veilige en vrolijke leeromgeving te creëren waar elke leerling zich welkom voelt.

Over ons
De internationale schakelklas Arnhem (ISK Arnhem) is een school voor leerlingen van 12 tot 16 jaar die net in Nederland zijn komen wonen. Met 45 verschillende nationaliteiten is de ISK op dit moment een kleurrijke en dynamische school.

Onze school biedt een veilige en kansrijke start aan jonge nieuwkomers, die sinds kort in de regio Arnhem wonen. Dit zijn niet alleen vluchtelingen of statushouders, maar ook kinderen van arbeids- en kennismigranten. In gemiddeld twee jaar tijd bereiden gedreven en betrokken onderwijsprofessionals leerlingen voor op het reguliere onderwijs, zodat zij net als alle jongeren in Nederland hun talenten kunnen ontwikkelen en een toekomst kunnen opbouwen. In het ISK-traject ligt de focus op intensief taal- en rekenonderwijs, vakken als Engels en Mens en Natuur die straks nodig zijn in het vervolgonderwijs, kennis van de Nederlandse normen, waarden & gebruiken, zelfredzaamheid en sociale integratie. Persoonlijke aandacht en maatwerkonderwijs staan hierbij centraal.

ISK Arnhem staat voor:

 • Een veilige landing in Nederland: In een stabiele, open en kleurrijke omgeving bieden deskundige en betrokken docenten leerlingen de ruimte om te oefenen en hun toekomst te ontdekken.
 • Volwaardig nieuwkomersonderwijs op maat, dat aansluit bij het vervolgonderwijs: Met aandacht voor wie de leerling is, wat de leerling al kan en wat de leerling nodig heeft.
 • Het ontwikkelen van talenten en persoonsvormend onderwijs: Zodat de leerling als ieder ander kind kan bouwen aan een mooie toekomst.

Het team kenmerkt zich door samen te gaan voor een veilig pedagogisch klimaat, waardoor leerlingen zich naar capaciteit kunnen ontwikkelen. Binnen de teamcultuur hechten we grote waarde aan veiligheid, vertrouwen en autonomie. Iedere nieuwe collega is heel erg welkom; we kijken om naar elkaar en geven elkaar erkenning voor het mooie werk dat we mogen doen. Deze grondhouding komt ten goede aan rijk en boeiend nieuwkomersonderwijs en een stevig team dat wel van een uitdaging houdt.

Wij bieden...
Wij bieden jou per het nieuwe schooljaar een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

 • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,7 - 1 fte. Bevalt het van beide kanten goed? Dan bekijken we na dat schooljaar graag de mogelijkheden bij het ISK Arnhem, of bij een van onze 14 andere scholen.
 • Wil je minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
 • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...
Jij brengt een afgeronde pabo-opleiding of een tweedegraads bevoegdheid voor het VO mee. Je hebt daarnaast een afgeronde NT2-opleiding en/of aantoonbare én relevante ervaring met het geven van NT2 aan nieuwkomersleerlingen tussen de 12 en 18 jaar. Als laatste is het belangrijk dat jouw taalniveau minimaal C2 is als je het vak NT2 gaat geven. Jij bent namelijk degene die onze leerlingen voorbereid op het Nederlandstalige onderwijs.

Heb je vragen? Stel ze gerust!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Dirk van Oosteren (afdelingsleider). In verband met de zomervakantie is Dirk van Oosteren te bereiken via mail: d.vanoosteren@isk-arnhem.nl.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Je hebt tot en met donderdag 15 augustus om te reageren, dus neem rustig de tijd tijdens deze zomervakantie. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek. De gesprekken zullen plaatsvinden op 16 of 20 augustus. Zet je dit alvast met potlood in je agenda?

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Solliciteer nu!
Deadline
donderdag 15 augustus 2024
Contactpersoon
Dirk van Oosteren
De recruiter van deze functie is
Bo Eilers
School
ISK Arnhem
Functie
NT 2
Soort onderwijs
ISK
Opleidingsniveau
2e graads, HBO
Salaris en Schaal
€ 3.301 - € 5.030 (LB)
FTE
0,9 FTE, 1,0 FTE, 0,7 FTE, 0,8 FTE, 0,6 FTE

Deel deze vacature

Waar kom je te werken?

ISK Arnhem

Thomas A Kempislaan 82
6822 LS Arnhem Netherlands 4

Thomas A Kempislaan 82 6822 LS Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!