|

Docent Nederlands (In Opleiding)

Ben jij een gedreven docent Nederlands die met volle overgave groepen leerlingen op het Olympus College inspireert en uitdaagt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je ontwikkelt creatieve lessen die aansluiten bij de leer- en leesinteresses van de leerlingen, en tilt hun taalvaardigheid naar een hoger niveau. Sluit je aan bij ons team en maak het verschil!

Jouw baan
Bij het Olympus College ben je als docent Nederlands dé steunpilaar voor onze onderbouwleerlingen op mavo-, havo- en vwo-niveau. Je staat voor de klas en geeft gerichte ondersteuning in zowel de Nederlandse taal als leesvaardigheid. Deze benadering maakt jouw werk niet alleen vakinhoudelijk boeiend, maar biedt ook volop kansen om je pedagogische en didactische vaardigheden verder te ontwikkelen. Bij aanvang van deze baan is er begeleiding aanwezig, zodat je goed voorbereid te werk kunt gaan. Ben je nog bezig met jouw opleiding of sta je aan het begin van jouw carrière? Het Olympus College heeft ook een opleidingsteam die jou kan ondersteunen.

Wat maakt deze tijdelijke vervanging op het Olympus College zo leuk?

 • Je leert een goed georganiseerde onderwijsomgeving kennen met prettige onderwijsmethoden.
 • Een tijdelijke vervanging biedt vaak kansen om nieuwe vaardigheden aan te leren en samen te werken met andere professionals en hun pedagogische benaderingen.
 • Je leert niet alleen onze school kennen, maar bouwt ook een netwerk op met onze collega’s en creëert potentiële toekomstmogelijkheden binnen onze andere 14 scholen binnen Quadraam.
 • Je maakt direct impact op onze leerlingen in een belangrijke periode van het schooljaar. En dat waarderen wij op het Olympus College!
 • Hoewel de functie tijdelijk is, krijg je toegang tot professionele ontwikkelingsmogelijkheden en trainingen.
 • Bij goed functioneren bestaat er een mogelijkheid op vaste uren voor het schooljaar 2025-2026. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.

Jij bent…

Jij bent flexibel, creatief en geduldig, en je benadert elke les met een positieve instelling. Je bent de docent die leerlingen aanzet tot leren en lezen van de Nederlandse taal. Met jouw aanpak creëer je een omgeving waarin iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt.

Wij zoeken een docent Nederlands die:

 • Innovatieve lesmethoden inzet om Nederlands boeiend te maken.
 • In staat is om een prettige leeromgeving te creëren aan kleine groepjes leerlingen.
 • Met enthousiasme en positiviteit bijdraagt aan de ontwikkeling van iedere leerling.
 • Flexibel inspeelt op de verschillende leerbehoeften en talenten van de leerlingen.
 • Flexibel inspeelt binnen de sectie Nederlands. Dit kan betekenen dat er gevraagd kan worden om een klas over te nemen bij uitval.Bovenkant formulierOnderkant formulier

Over ons
Het Olympus College is een school met het profiel Creatief en Sportief. Dit komt terug in onze lessen, maar ook in de activiteiten buiten de les om. Onze school streeft naar goed en breed onderwijs in een inspirerend klimaat. Om aan te sluiten bij de belevingswereld van leerlingen maken we ons onderwijs aansprekend en eigentijds. We sluiten daarbij aan bij de verschillende stijlen van leren van leerlingen, met duidelijke kaders.

Het geven/nemen van autonomie, ontwikkelen van competenties en het onderhouden van goede onderlinge relaties zit ons in het DNA. Bij ons wordt iedere leerling gezien en bieden we maatwerk. We staan voor inclusie, maatschappij nabij onderwijs en gelijke kansen voor iedereen!

De sfeer in onze school is erg prettig. Er is veel wederzijds respect tussen docenten, ondersteunend personeel en leerlingen. Onze directie werkt vanuit dienend leiderschap en geeft veel ruimte en zelfstandigheid. Je krijgt bij ons volop de ruimte en vertrouwen om jouw taken op de beste manier vorm te geven. Het Olympus College is goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid bij de school indien je met de auto komt.

Wil jij een indruk krijgen van onze school? Bezoek dan onze site: https://www.olympuscollege.nl/

 • “De sfeer is hier goed. Er is veel wederzijds respect tussen docenten en leerlingen.”
 • “We zijn een hele brede school met een grote diversiteit aan leerlingen. Dat maakt het zo interessant!”
 • “We zijn een hecht en sterk team.”

Wij bieden...
Wij bieden jou per 28 november 2024 (startdatum in overleg) een uitdagende werkomgeving met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, conform de cao vo.

 • Je ontvangt een tijdelijk contract voor 0.5-0.6 fte tot en met 18 april 2025. Na de vervanging bekijken we van beide kanten of we voor schooljaar 2025-2026 met elkaar verder gaan voor vaste uren. We bespreken graat met jou de mogelijkheden bij het Olympus College.
 • Wil je meer of minder uren werken? Ook dan komen we graag met je in contact!
 • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring, wat betekent dat je wordt ingeschaald in schaal LB. Je salaris bedraagt dan minimaal €3.301,- en maximaal €5.030,- bruto per maand (cao vo bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband).
 • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
 • Daarnaast bieden we jou volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zo kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via GoodHabitz, onze online academy.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Wij vragen...

Je hebt affiniteit met onze leerlingen en kan snel de verbinding aangaan. Je brengt een tweedegraads lerarenopleiding Nederlands mee of zit in de afrondende fase van je studie. Ook als je eerstegraads bent, komen we graag met je in contact.

Sfeer proeven, dat kan!
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Neem dan contact op met David van der Wel (conrector Olympus College). Je kunt hem bereiken door te mailen naar d.vanderwel@olympuscollege.nl of te bellen naar 026-3202870. LET OP: David van der Wel is van 9 juli 2024 tot en met 14 augustus 2024 niet bereikbaar.

Solliciteer
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk zondag 18 augustus 2024 a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Solliciteer nu!
Deadline
zondag 18 augustus 2024
Contactpersoon
David van der Wel
De recruiter van deze functie is
Leonieke Heskes
School
Olympus College
Functie
Nederlands
Opleidingsniveau
2e graads
Salaris en Schaal
€ 3.301 - € 5.030 (LB)
FTE
0,5 FTE, 0,6 FTE

Deel deze vacature

Waar kom je te werken?

Olympus College

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!