|

Strategisch Adviseur Formatie en Onderwijs

0.6 – 0.8 FTE | SCHAAL 11 | ONDERWIJSVERNIEWING | BELEID | PERSONELE PLANNING | VISIEGEDREVEN | CREEREN

🚀 Welkom bij Het Westeraam, de allerleukste en gedreven vmbo school in Elst!

Wij zijn een kleinschalige vmbo met grootse ambities voor onze leerlingen en onszelf. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan ons onderwijsconcept en onderdeel worden van een ontzettend gedreven en professioneel team? Wil jij met jouw kennis en ervaring onze ambities mogelijk maken? Ben jij een kei in het maken van prognoses, het plannen van de personele bezetting én kun jij met vernieuwende onderwijslogistiek betekenisvol en flexibel onderwijs vormgeven? Lees dan vooral verder.

Jouw uitdaging
Op Het Westeraam leren we onze getalenteerde vmbo-leerlingen het verschil te maken. We doen dat met een ‘gewoon doen’ mentaliteit en ingegeven door onze kernwaarden nieuwsgierigheid, betrokken en verantwoordelijk. Dit jaar is ons nieuwe onderwijsconcept van start gegaan, het Wereld Onderwijs. Nieuw onderwijs ontwikkelen en er een succes van maken, gaat over veel meer dan alleen onderwijs. Het gaat over leermiddelen, ICT, communicatie, HR en onderwijslogistiek. Het is een integrale aangelegenheid. En dáár hebben we jou bij nodig. Want hoe geef je teams ruimte om hun eigen werk te organiseren? Hoe ga je om met kleinere en grotere aanstellingen? En hoe maak je het in het rooster mogelijk om maatwerklessen te geven? Of om te switchen tussen niveaus? Hoe breng je groepen bij elkaar die samen moeten werken? En zorg je tegelijkertijd voor een betrouwbaar rooster? Jij werkt ons beleid daarvoor uit.

Wat ga je doen?
Samen met de roostermakers en andere betrokkenen bouwde jouw voorganger (die met welverdiend pensioen gaat) een logistiekmodel waarin de uitgangspunten van zowel ons onderwijsconcept als van ons HR-beleid een plek heeft gekregen. Dat model dient de komende jaren verder ontwikkeld en verfijnd te worden. Dat doe je door op basis van een evaluatie verbetervoorstellen aan het MT te doen. Je werkt in diverse werkgroepen waarvan je er ook twee zelf coördineert. Daarnaast ondersteun je ons MT met het kwalitatief en kwantitatief inrichten, volgen en bijstellen van de formatie. Je ziet de verschillende beleidsterreinen en optimaliseert deze in samenhang met elkaar en het schoolbeleid. Je bent in staat om integraal advies te geven en op jouw terrein aan beleidsontwikkeling te doen. Tenslotte neem je deel aan de pilot die we binnen Quadraam starten: een onderzoek naar onderwijslogistiek in het VO samen met de Rijksuniversiteit Groningen.

Waarom wil je bij ons werken
Het zit in ons Het Westeraam-DNA om te blijven leren en ontwikkelen. Om ons onderwijs steeds een beetje beter te maken, omdat dit goed is voor onze leerlingen. We kijken naar de mogelijkheden die we voor onze leerlingen zien en verliezen dat wat moet niet uit het oog. We ontwikkelen en innoveren en willen tegelijkertijd dat we de zaken goed hebben geregeld. We houden van hard werken, plezier maken, resultaat, experimenteren en gedeelde verantwoordelijkheid. Dat doen we in een hecht team en in een professionele cultuur, waarin veel ontwikkelruimte is voor het team.

Ons onderwijs heeft zich de afgelopen jaar hard ontwikkeld en wordt dit jaar dus voor het eerst gegeven. We hebben allerlei mooi ondersteunende (digitale) instrumenten ontwikkeld om ons onderwijs nog levensechter te maken. Kortom, Het Westeraam is een school die het echt anders doet. We zoeken iemand die daaraan kan bijdragen. Meer weten over ons? Bekijk dan dit filmpje!

Wat breng jij mee?

  • Nieuwsgierig en analytisch: je hebt een nieuwsgierige instelling en beschikt over sterke analytische vaardigheden. Je denkt in oplossingen en aarzelt niet om zaken te onderzoeken en uit te testen. Daarnaast kun je problemen en uitdagingen goed analyseren, waardoor je een helder beeld krijgt van wat er speelt.
  • Zelfstandig en proactief: je bent zelfstandig, stressbestendig en proactief. Jij ziet puzzelen als een uitdaging, waarbij je niet terugdeinst voor een tweede poging als dat nodig is. Formatie en onderwijslogistiek vormen de ruggengraat van de school. Jij behoudt het overzicht, blijft rustig en grijpt in waar nodig.
  • Scenario-denker en procesverbeteraar: je hebt een scherp inzicht in wat er speelt en wat er beter kan. Je bent in staat om verbeterprocessen op te zetten en uit te werken tot schoolbeleid. Je denkt in mogelijkheden en kunt verschillende scenario’s en opties uitwerken.
  • Schakel tussen mensen en roosters: je zorgt ervoor dat het rooster en het onderwijslogistieke model samenkomen met de juiste personele inzet. Enerzijds werk je samen met de roostermakers aan het rooster, anderzijds breng je met het MT de personele voorwaarden in kaart en integreer je die in het rooster.
  • Sterke communicatievaardigheden: je bent een echte communicator. Je haalt vragen op uit de verschillende teams, luistert goed en vertaalt deze input naar concrete acties binnen de gestelde kaders.
  • Cijfers en feiten: het formatieproces draait zowel om kwaliteit als kwantiteit. Het is een voordeel als je ervaring hebt met Foleta en berekeningen kunt maken over bijvoorbeeld fte’s. Je kunt deze cijfers koppelen aan de benodigde kwalitatieve inzet van medewerkers.
  • Teamspeler: in onze school werken we in teams en ondersteun je het MT. We zoeken een teamspeler die deze specialistische rol op zich kan nemen. Meedenken, prikkelen en tegendenken wordt hierbij zeer gewaardeerd.
  • Opleiding en ervaring: je hebt hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur ervaring in soortgelijke rollen. Een duidelijke visie op hoe jij binnen onze organisatie het verschil gaat maken, is belangrijk. Ervaring in het onderwijs is een pre.

Ons aanbod

  • Je ontvangt een contract tot einde van het schooljaar voor 0,6 – 0,8 fte, met de intentie deze na 1 jaar om te zetten naar vast. Je kunt per december aanstaande beginnen.
  • Wil je meer uren werken? Ook dan komen we heel graag met je in contact en verkennen we de mogelijkheden.
  • Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en opdracht word je ingeschaald in tenminste schaal 11 (maximaal € 5.862,- bruto per maand op basis van fulltime).
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi ABP pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via CoolBlue, Bol.com etc.
  • Een (werk)telefoon en device.
  • Volop ontwikkelingsmogelijkeden! Je kunt opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via onze online academy GoodHabitz.
  • En ook niet onbelangrijk, je wordt onderdeel van een hecht, gedreven en toegankelijk team. Als je houdt van vrijdagmiddagborrels en samen het weekend wil inluiden, zit je goed bij ons.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

🤩 Sfeer proeven, dat kan.
Nieuwsgierig geworden? Mooi. Dan komen we graag met je in contact. Wil je eerst bellen of een kijkje in onze keuken nemen? Marieke Peppelman, onze directeur staat je graag te woord. Als je een bericht stuurt via k.gerritsma@hetwesteraam.nl dan neemt Marieke contact met je op. Wil je wat meer informatie over het WereldOnderwijs en / of onze plannen voor de komende tijd? Je kunt onze managementassistente Kim Gerritsma mailen voor de informatie.

Solliciteren
Verras ons met jouw sollicitatie. Kies de vorm die bij jou past. Dat mag een brief zijn, maar je mag ook een video opnemen of voor een andere vorm kiezen. Doe dit uiterlijk 20 september a.s. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je uit voor een gesprek. De eerste gesprekronde is gepland op 27 september en de tweede op 3 oktober, beide in de ochtend.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken ernaar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Meer weten?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.

En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan en volg ons op Instagram!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Solliciteer nu!
Deadline
vrijdag 20 september 2024
Contactpersoon
Marieke Peppelman
De recruiter van deze functie is
Bo Eilers
School
Het Westeraam
Functie
Adviseur
Soort onderwijs
VMBO
Opleidingsniveau
HBO
Salaris en Schaal
€ 3.186 - € 5.862 (Schaal 11)
FTE
0,7 FTE, 0,8 FTE, 0,6 FTE

Deel deze vacature

Waar kom je te werken?

Het Westeraam

Auditorium 6
6661 TZ Elst Netherlands 4

Auditorium 6 6661 TZ Elst Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!