|

Conrector Olympus College

Welkom op het Olympus College! Ben jij de open en verbindende leider die ons team en onze school komt versterken? Zoek je een rol waarin jouw communicatieve vaardigheden en sterk analytisch vermogen tot hun recht komen? Wil jij werken in een inclusieve en diverse omgeving waar leren en ontwikkelen centraal staan? Lees dan verder.

Jouw rol
Onze huidige collega maakt een mooie interne stap binnen Quadraam. Daarom komt de positie van conrector vrij per 1 maart 2025.

Het Olympus College, onderdeel van Stichting Quadraam, kenmerkt zich door breed onderwijs in een inspirerend en inclusief klimaat, waarbij samengewerkt wordt in een hecht en prettig team. Wij geloven in kansengelijkheid en streven ernaar dat iedereen, ongeacht achtergrond, gelijke kansen heeft om zijn of haar talenten en capaciteiten te ontwikkelen. Wij werken vanuit een collectieve verantwoordelijkheid waarbij gekeken wordt wat eenieder nodig heeft om een volgende stap in de ontwikkeling te zetten. Dit geldt voor leerlingen, maar ook voor onszelf.

Wij zoeken een conrector die communicatief sterk is, helder grenzen kan aangeven en vertrouwen uitstraalt. Je stimuleert een cultuur van samenwerking en feedback en inspireert anderen om het beste uit zichzelf te halen. Als conrector beschik je over een helikopterview en weet je empathie en realisme te combineren in uitdagende situaties. Je bent besluitvaardig en hebt een scherp oog voor zowel pedagogische als organisatorische belangen. Met jouw inzet en visie willen wij onze pedagogische grondhouding verder verbeteren, omdat we veel van onze leerlingen verwachten en ook van onszelf. Jouw rol is onder andere onze hechte teamcultuur verder te versterken en wat goed is nog beter te maken en verder uit te rollen. Laten zien wat we doen en leren van elkaar. Zo worden we nog beter en garanderen we de beste kwaliteit voor onze leerlingen.

Jouw strategische en analytische vaardigheden stellen je in staat om de complexiteit van klassenindelingen, formatie en roosterplanning te doorzien. Je weet hoe je empathie en realisme kunt combineren om moeilijke gesprekken aan te gaan, terwijl je gefocust blijft op de onderwijskundige en pedagogische belangen van de school. Met een divers team en een rijke culturele omgeving bieden wij jou de kans om een positieve impact te maken op de ontwikkeling van zowel onze leerlingen als onszelf!

Wil jij een kijkje nemen achter de schermen en de sfeer proeven van deze school? Dit filmpje laat je zien waarom het Olympus College dé plek is om jouw leiderschapskwaliteiten in te zetten.

Over het Olympus College in Arnhem
Wij zijn een interconfessionele school in Arnhem en bieden een breed scala aan studierichtingen, waaronder brugjaar Jan Ligthart, vmbo (t), HAVO en VWO. Onze focus ligt op sport en creativiteit, zowel in de lessen als daarbuiten. Met meer dan 1400 leerlingen van 43 nationaliteiten creëren wij een inspirerende en inclusieve leeromgeving. Wij geloven in hoge positieve verwachtingen, kansengelijkheid en persoonlijke ontwikkeling, waarbij iedere leerling de kans krijgt om zich te ontplooien tot een succesvolle deelnemer in de maatschappij. Samen bouwen we aan een veilige en respectvolle gemeenschap.

Bij ons maak je echt het verschil. Je komt te werken in een groot-stedelijke omgeving met bijbehorende uitdagingen. We staan samen met het Maarten van Rossem in Arnhem aan de vooravond van een transitie naar een brede scholengemeenschap binnen het Olympus College in Arnhem, inclusief een nieuw te bouwen pand, gereed in 2031. Hoe ga je om met leerlingstromen van VMBO tot en met gymnasium, en het VSO? Jouw lange termijn visie, analytische en verbindende vermogen én natuurlijk leiderschap zijn cruciaal voor deze ontwikkeling.

Over ons MT
Binnen het Olympus College wordt de directie gevormd door de twee conrectoren en de rector. De schoolleiding wordt gevormd door de zes teamleiders en de directie. De conrectoren sturen elk drie teamleiders aan (deze vacature betreft de aansturing van drie teamleiders, Jan ligthart en leerjaar 1 en 2). De diverse geledingen ontmoeten elkaar in een vastgelegde overlegstructuur, maar ook in de laagdrempeligheid van eenieder. Als schoolleiding leren we veel van en met elkaar. We doen veel aan intervisie, wat een enorme basis van vertrouwen creëert. We verwachten van jou dat jij je kwetsbaar durft op te stellen en deze veilige leeromgeving verder versterkt. Dit betekent ook dat je een voorbeeldfunctie hebt en in staat moet zijn om teamleden te ondersteunen bij het benutten van hun volledige potentieel.

Wat breng jij mee?

  • Vertrouwen en betrouwbaarheid: je bouwt vertrouwen op binnen het team en bent transparant in je beslissingen.
  • Koersvast leiderschap: je hebt een duidelijke visie en geeft koersvast en respectvol leiding, met nadruk op situationeel leiderschap.
  • Verbindend vermogen: je brengt verschillende partijen samen en zorgt voor sterke samenwerking binnen het team.
  • Pedagogisch inzicht: je begrijpt onze leerlingen en kunt inspelen op hun belevingswereld.
  • Communicatie: je bent benaderbaar, luistert naar collega's en communiceert duidelijk.
  • Strategisch inzicht en analytisch vermogen: je kunt strategisch denken en complexe vraagstukken analyseren.
  • Innovatief vermogen: onze koers staat vast maar daarbinnen breng je nieuwe ideeën en oplossingen voor onderwijsverbetering en organisatieontwikkeling.
  • Abstract en systemisch denken; om goed met formatie en roostering om te kunnen gaan kun jij abstract en systemisch denken en goed plannen. Daarbij houd je rekening met de impact op de organisatie. Empathie en realisme zijn essentieel bij het maken van aanpassingen en het voeren van moeilijke gesprekken.
  • Nieuwsgierige en omgevingsgerichte houding: je zoekt actief samenwerking met andere leiders binnen Quadraam.
  • Opleiding en ervaring: je beschikt over relevante (voor)opleidingen én leidinggevende ervaring binnen het onderwijswerkveld.
  • Ervaring met het rooster- en formatieproces binnen een middelbare school is een pré.

Tot slot beschik je over een gezonde dosis humor, die ons helpt te relativeren en helpt om met beide benen op de grond te blijven.

Ons aanbod
Wij bieden je per 1 maart 2025 (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao vo.

  • Een jaarcontract voor ca. 0,8 – 1,0 fte, met de intentie om, bij wederzijdse tevredenheid, dit na 1 jaar (of eerder) om te zetten naar vast.
  • De mogelijkheid om hybride te werken.
  • Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en opdracht word je ingeschaald in schaal 13 (maximaal € 7.225,- bruto per maand).
  • Een vaste onkostenvergoeding van € 25,- per maand.
  • Een maandelijkse bruto vergoeding ter hoogte van 5% van het maandsalaris ter compensatie van (eventueel) overwerk.
  • Vanzelfsprekend ontvang je een reiskostenvergoeding, een mooi pensioen, 8% vakantietoeslag, vrij tijdens de schoolvakanties en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 90 uur bij een fulltime dienstverband. Dat kun je naar wens inzetten. Zo kun je fiscaal aantrekkelijk sporten, een extra vrije dag opnemen voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com.
  • Een (werk)telefoon en device.
  • Deelname aan coaching, Frisse Blikken (intervisie), studiedagen en de mogelijkheid opleidingen & trainingen voor leidinggevenden te volgen. Ook kun je scholing, opleidingen en coaching volgen via Quriuz, onze huisacademie, maar ook via onze online academy GoodHabitz.

Naast deze mooie arbeidsvoorwaarden heeft Quadraam je nog veel meer te bieden! Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Meer weten, dat kan.
Nieuwsgierig geworden? Mooi! We komen graag met je in contact. Wil je liever eerst bellen? David van der Wel, onze conrector, staat je graag te woord. Stuur een bericht naar onze collega Hanny Werkhoven (h.werkhoven@olympuscollege.nl) en David neemt contact met je op. Ook kun je gerust contacten met Marieke de Wildt, adviseur recruitment Quadraam. Bel, app of mail: 06- 456 41 694, m.dewildt@quadraam.nl.

Wil je een informatiepakket ontvangen met onze Koers en enkele beleidsstukken, zodat je een goed beeld krijgt van onze school? Mail onze managementassistente Hanny voor de informatie.

Vanwege de herfstvakantie kan het zijn dat we iets later reageren, maar we nemen zeker contact met je op!

Solliciteer
Ben jij de verbindende conrector die wij zoeken? Heb jij het natuurlijk leiderschap en de ervaring om onze organisatie te versterken? Reageer via http://www.werkenbijquadraam.nl en kies de vorm die bij jou past. Een brief, CV of videoboodschap, het kan allemaal. Doe dit uiterlijk 3 november 2024. Zien we voldoende raakvlakken? Dan nodigen wij je graag uit voor een kennismaking. De eerste gesprekken staan gepland donderdag 14 november (ochtend). De tweede ronde is op dinsdag 19 november (ochtend). Wij waarderen het als je hierop in kunt spelen.

Een ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Een veilige en fijne werkplek voor iedereen
We kijken er naar uit om met je samen te werken! Als onderdeel van onze standaardprocedure vragen we aan al onze collega’s een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen voor indiensttreding. Gewoon, om ervoor te zorgen dat we een veilige en prettige werkomgeving voor iedereen kunnen waarborgen. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Alleen reacties die we ontvangen via www.werkenbijquadraam.nl nemen we in behandeling. Tot snel.

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Dat betekent dat deze vacature direct intern en extern wordt opengesteld.

Solliciteer nu!
Deadline
zondag 3 november 2024
Contactpersoon
David van der Wel
De recruiter van deze functie is
Marieke de Wildt
School
Olympus College
Functie
Conrector
Educational Level
HBO, WO
Salaris en Schaal
€ 5.187 - € 7.225 (Schaal 13)
FTE
0,9 FTE, 0,8 FTE, 0,1 FTE

Deel deze vacature

Waar kom je te werken?

Olympus College

Olympus 11
6832 EL Arnhem Netherlands 4

Olympus 11 6832 EL Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!