Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes op het gebied van HR, onderwijs en de laatste ontwikkelingen rondom arbeid.

Week van het werkgeluk!

“Als ik straks terugkijk op m’n leven, heb ik iets zinvols gedaan”

Docent worden? Niks voor Edit Djini. Althans, dat dacht ze als puber. Inmiddels heeft ze binnen de Quadraam-scholen een flinke staat van dienst opgebouwd. Nu werkt ze als afdelingsleider mavo-bovenbouw op het Montessori College in Arnhem. Een gesprek over werkgeluk en jezelf ontwikkelen.

Hoe zag jouw pad binnen Quadraam er tot nu toe uit?

“Ik ben gestart op het Olympus College in Arnhem. In dertien jaar vervulde ik er diverse functies: cultuurdocent, sectiehoofd, kernteamlid. Daarna werkte ik acht jaar op Lyceum Elst in coördinerende rollen. Omdat ik mezelf wilde blijven ontwikkelen in mijn steeds complexer wordende werk, vroeg ik een opleiding voor het middenmanagement aan. Nooit met de intentie om afdelingsleider te worden. Tijdens de opleiding zag ik ineens de vacature voor afdelingsleider bij het Montessori College in Arnhem. Ik solliciteerde spontaan. Helaas kreeg ik de baan toen niet, maar een jaar later wél.”

Welke rol speelde werkgeluk in die stappen?

“Mijn werk is ontzettend belangrijk voor mij. Dus vind ik het ook belangrijk dat ik er lol in heb. Aan de andere kant: ik ben ook geen opgever. Als iets me niet bevalt, dan kijk ik hoe ik het kan veranderen. Ik ben van het type ‘oplossen’ en ‘aanpakken’. Dat zie je ook terug in mijn CV: ik heb op alle scholen vrij lang gewerkt en dat verwacht ik hier ook te doen. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.”

Waar hangt jouw werkgeluk vanaf?

“Dat heeft vooral te maken met zingeving. Als ik aan het eind van mijn leven terugkijk, heb ik in ieder geval iets goeds gedaan: leerlingen de kans gegeven om verder te komen in het leven. Mooi, toch? Verder vind ik de afwisseling fijn en geniet ik van de vrijheid in het onderwijs: als je wilt, kun je elk jaar iets anders oppakken. Daarom voel ik me ook zo thuis in het Montessori-onderwijs: de grondhouding is gericht op vernieuwen. Je moet lef hebben om dingen anders te willen en kunnen doen. Dat past bij mij.”

Nog andere zaken die onmisbaar zijn voor jouw plezier in het werk?

“Ik houd van het contact met mensen, of dat nu leerlingen, collega’s of ouders zijn. Verder geeft het me veel voldoening als een plan slaagt, als mensen enthousiast raken. Daarnaast haal ik veel energie uit de ontwikkelingsgesprekken die ik voer met onze medewerkers. Samen kijken naar hoe zij vanuit een innerlijke drive taken kunnen oppakken naast het docentschap. Zo draag ik bij aan het werkgeluk van mijn team. We helpen elkaar en de school vooruit.”

Hoe belangrijk is waardering voor jou?

“Als afdelingsleider hoor je vooral vaak wat er niet goed gaat. Dat was in het begin even wennen; nu niet meer. Soms vraag ik gericht naar positieve feedback. Mensen hoeven mij als persoon niet per se heel goed te vinden. Ik zou wel teleurgesteld zijn als mensen niet zien welke veranderingen ik in gang heb gezet.”

Welke gevolgen heeft corona voor jouw werkgeluk?

“Eerst vond ik het prima om thuis te werken. Maar al gauw stapelden de Teams-vergaderingen zich op en miste ik echt het persoonlijke contact. Zo lastig om via een beeldscherm reacties van anderen te peilen! Aan de andere kant heeft corona ons als school juist veel positiefs gebracht: in één week hadden we ons online lesprogramma op de rit. Bovendien hebben we met het team ervoor gezorgd dat veel leerlingen alsnog zijn geslaagd. Daar ben ik echt trots op.”

Welk advies heb je voor collega’s?

“Ben je toe aan iets nieuws? Passen de school en jij niet meer zo goed bij elkaar en heb je het echt niet meer naar je zin? Stort je dan in een nieuw avontuur. Binnen Quadraam heb je daarvoor veel mogelijkheden. Maak er gebruik van! Misschien best even spannend, maar wees ervan overtuigd: je hebt veel te bieden en te halen in een nieuwe omgeving.”

Deel dit bericht

« Terug naar overzicht

Andere Nieuwsitems

Meet & Greet Quadraam maart 2021

Ook dit jaar kun je weer vrijblijvend komen kennismaken met Quadraam en haar 14 scholen. Op 2 maart en 23 maart 2021 openen wij onze (online) deuren en kun je vrijblijvend contact leggen met de collega's van de diverse scholen.

Meer lezen

Leidinggevend talent, wij zijn op zoek naar jou!

Leidinggevend talent, wij zijn op zoek naar jou!

Werk jij bij Quadraam en heb jij de ambitie om jezelf te ontwikkelen tot afdelingsleider of schoolleider (rector)? Mooi, want wij zijn op zoek naar ambitieuze collega’s en bieden jou de mogelijkheid deel te nemen aan onze talentenprogramma. Meer weten? Lees hier meer en reageer!

Meer lezen

Onze sollicitatieprocedure

Zo af en toe ontvangen ook wij feedback op onze sollicitatieprocedure. Wat gaat goed en wat kan beter? Als we dan onderstaande mail ontvangen worden wij toch wel heel blij!

Meer lezen

Nieuwe vacatures schooljaar 2020- 2021

Onze 14 scholen werken op dit moment nog hard aan hun formaties voor komend schooljaar. Een aantal vacatures staan al online maar nog zeker niet allemaal. De komende weken volgen de meeste vacatures voor het nieuwe schooljaar. Als eerste op de hoogte zijn van onze vacatures? Maak een JobAlert aan en houd onze social media goed in de gaten.

Meer lezen

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test

Bekijk onze vacatures

Bekijk alle vacatures