Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes op het gebied van onderwijs, inspirerende berichten vanuit collega's en de laatste ontwikkelingen vanuit Quadraam.

Het Liemers college heeft een schoolhond!

Leerlingen zorgen voor Teddie
De bedoeling van Teddie op school is dat leerlingen leren verantwoordelijkheid te nemen. Zij hebben de taak om Teddie uit te laten en zij zorgen ervoor dat Teddie te eten krijgt. Het Liemers College vindt het belangrijk dat leerlingen ook die vaardigheden ontwikkelen. Bovendien zorgt een hond op school voor een stuk gezelligheid en voor verbinding met elkaar.
 

En Teddie staat deze dierendag volop in de belangstelling, ze staat vandaag zelfs in de Gelderlander.

Teddie groeit mee met de brugklas
Hoewel Teddie gewoon op school rondloopt, komt zij wel in een vaste klas. In de eerste periode is Teddie vooral in de structuurklas te vinden. In deze klas zitten leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften. Zodra Teddie meer gewend is, komt zij ook in de brugklas. De bedoeling is dat Teddie meegroeit met de leerlingen van de brugklas en zo steeds meer in de hele school te vinden is. Maar wel altijd met de leerlingen die op die dag verantwoordelijk zijn voor Teddie.


Voor Teddie wordt goed gezorgd, dag en nacht!


Zoals gezegd, zijn leerlingen ervoor verantwoordelijk dat Teddie het op school naar de zin heeft. Maar Teddie heeft ook een baasje, waar ze ‘s avonds mee naar huis gaat. En… Teddie gaat zelf ook naar school. Omdat ze nog een pup is, gaat zij nog gewoon naar puppycursus. Daarna is het de bedoeling dat Teddie wordt opgeleid tot hulphond, zodat zij uiteindelijk ook op die manier leerlingen kan ondersteunen.

Geschikt voor op school
Het Liemers College heeft met de Labradoodle gekozen voor een ras dat heel gemakkelijk is in de omgang. Teddie is een hypoallergeen hondje, zodat ook leerlingen met een allergie de hond kunnen knuffelen en verzorgen. De keuze is op Teddie gevallen, omdat zij volgens de fokker geschikt voor een schoolomgeving. De fokker heeft veel ervaring met (hulp)honden in bijzondere omstandigheden.

Deel dit bericht

« Terug naar overzicht

Andere Nieuwsitems

Hier krijg ik de ruimte om geschiedenis en taal te combineren!

Leerlingen van het Lorenz Lyceum in Arnhem kunnen kiezen voor de prachtige taal Afrikaans als keuzevak. Zo leren ze niet alleen over onze geschiedenis, maar worden ze net als ik een beetje verliefd op deze 'mooi taal'. Mooi toch. Ik werk nu bijna 2 jaar bij Quadraam en heb geen dag spijt van deze keuze'. Aldus Tijmen Schmitt, eerstegraads docent Geschiedenis.

Meer lezen

Omgekeerd werven, werkt!

Jongeren enthousiast maken om te kiezen voor techniek en ICT, super belangrijk! En wie beter dan mensen die werken in deze branches kunnen onze leerlingen enthousiasmeren en opleiden. Omgekeerd werven dus. We zijn ermee begonnen en het werkt!

Meer lezen

Werk jij in de elektro- of installatietechniek?

Werk jij in de elektro- of installatietechniek?

Wil jij jongeren enthousiasmeren en jouw kennis overbrengen? Heb jij altijd al iets willen betekenen voor het onderwijs en lijkt het je leuk onze kids mee te nemen in de wondere wereld van techniek?

Dan is dit jouw kans!

Meer lezen

Vergroot je kansen in het onderwijs

WIj geloven niet in tekorten in het onderwijs, wel in kansen grijpen! Daarom bieden wij steeds meer mogelijkheden om naast je bestaande bevoegdheid een extra bevoegdheid te halen in een tekortvak

Meer lezen

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test