Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes op het gebied van HR, onderwijs en de laatste ontwikkelingen rondom arbeid.

Het Liemers college heeft een schoolhond!

Leerlingen zorgen voor Teddie
De bedoeling van Teddie op school is dat leerlingen leren verantwoordelijkheid te nemen. Zij hebben de taak om Teddie uit te laten en zij zorgen ervoor dat Teddie te eten krijgt. Het Liemers College vindt het belangrijk dat leerlingen ook die vaardigheden ontwikkelen. Bovendien zorgt een hond op school voor een stuk gezelligheid en voor verbinding met elkaar.
 

En Teddie staat deze dierendag volop in de belangstelling, ze staat vandaag zelfs in de Gelderlander.

Teddie groeit mee met de brugklas
Hoewel Teddie gewoon op school rondloopt, komt zij wel in een vaste klas. In de eerste periode is Teddie vooral in de structuurklas te vinden. In deze klas zitten leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften. Zodra Teddie meer gewend is, komt zij ook in de brugklas. De bedoeling is dat Teddie meegroeit met de leerlingen van de brugklas en zo steeds meer in de hele school te vinden is. Maar wel altijd met de leerlingen die op die dag verantwoordelijk zijn voor Teddie.


Voor Teddie wordt goed gezorgd, dag en nacht!


Zoals gezegd, zijn leerlingen ervoor verantwoordelijk dat Teddie het op school naar de zin heeft. Maar Teddie heeft ook een baasje, waar ze ‘s avonds mee naar huis gaat. En… Teddie gaat zelf ook naar school. Omdat ze nog een pup is, gaat zij nog gewoon naar puppycursus. Daarna is het de bedoeling dat Teddie wordt opgeleid tot hulphond, zodat zij uiteindelijk ook op die manier leerlingen kan ondersteunen.

Geschikt voor op school
Het Liemers College heeft met de Labradoodle gekozen voor een ras dat heel gemakkelijk is in de omgang. Teddie is een hypoallergeen hondje, zodat ook leerlingen met een allergie de hond kunnen knuffelen en verzorgen. De keuze is op Teddie gevallen, omdat zij volgens de fokker geschikt voor een schoolomgeving. De fokker heeft veel ervaring met (hulp)honden in bijzondere omstandigheden.

Deel dit bericht

« Terug naar overzicht

Andere Nieuwsitems

Meet & Greet Quadraam maart 2021

Ook dit jaar kun je weer vrijblijvend komen kennismaken met Quadraam en haar 14 scholen. Op 2 maart en 23 maart 2021 openen wij onze (online) deuren en kun je vrijblijvend contact leggen met de collega's van de diverse scholen.

Meer lezen

Leidinggevend talent, wij zijn op zoek naar jou!

Leidinggevend talent, wij zijn op zoek naar jou!

Werk jij bij Quadraam en heb jij de ambitie om jezelf te ontwikkelen tot afdelingsleider of schoolleider (rector)? Mooi, want wij zijn op zoek naar ambitieuze collega’s en bieden jou de mogelijkheid deel te nemen aan onze talentenprogramma. Meer weten? Lees hier meer en reageer!

Meer lezen

Week van het werkgeluk!

Welke ingrediënten zijn bepalend voor het werkplezier in het onderwijs? Hoe zorg je dat je het ook op langere termijn leuk houdt voor jezelf? En ook: welke impact heeft corona? In deze Week van het Werkgeluk spraken we met verschillende collega’s op drie verschillende Quadraam-scholen: Edit Djini van Montessori College Arnhem, Paula Golding van het Liemers College en Wiltjo Koster van Lyceum Elst. Lees hier het interview met Edith Djini.

Meer lezen

Onze sollicitatieprocedure

Zo af en toe ontvangen ook wij feedback op onze sollicitatieprocedure. Wat gaat goed en wat kan beter? Als we dan onderstaande mail ontvangen worden wij toch wel heel blij!

Meer lezen

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test

Bekijk onze vacatures

Bekijk alle vacatures