Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes op het gebied van onderwijs, inspirerende berichten vanuit collega's en de laatste ontwikkelingen vanuit Quadraam.

Vergroot je kansen in het onderwijs

Wij geloven niet in tekorten in het onderwijs, wel in kansen zien en grijpen! Daarom bieden wij steeds meer mogelijkheden om naast je bestaande bevoegdheid een EXTRA BEVOEGDHEID te halen in een TEKORTVAK. Voor wie is dit interessant? Voor docenten die een bevoegdheid hebben waar veel docenten voor zijn opgeleid, maar waar regelmatig minder vraag naar is (minder leerlingen =minder vraag in een bepaald vak en leidt tot afschaling of het niet kunnen verstrekken van vaste contracten. Denk aan vakken als Lichamelijke opvoeding, biologie, kunst/ tekenen, geschiedenis).  Aan de andere kant zien we enorme vraag naar docenten waar er minder van zijn , denk aan docenten natuurkunde, D&P, wiskunde en techniek.

Hoe mooi is het als wij goede docenten, opgeleid in een vak waar overschot dreigt, de kans bieden hun inzetbaarheid te vergroten door middel van het opleiden in een tekortvak? Een win-win, voor de docent, de leerlingen en voor ons.

Dus, ben je bijvoorbeeld docent Biologie en wil je jouw inzetbaarheid vergroten?  Bekijk onze vacatures Biologie bij het Liemers college en Maarten van Rossem.

En voor wie zich afvraagt, werk dit? Nou en of! Afgelopen halfjaar hebben we een aantal vacatures succesvol opgelost met docenten die deze kans graag grijpen en breder ingezet willen worden.

#vacatures #lerarentekort #kansen #voortgezetonderwijs #grijpjekans #toekomstbestendig #duurzaaminzetbaar #quadraam #goedwerkgeverschap

 

Deel dit bericht

« Terug naar overzicht

Andere Nieuwsitems

Hier krijg ik de ruimte om geschiedenis en taal te combineren!

Leerlingen van het Lorenz Lyceum in Arnhem kunnen kiezen voor de prachtige taal Afrikaans als keuzevak. Zo leren ze niet alleen over onze geschiedenis, maar worden ze net als ik een beetje verliefd op deze 'mooi taal'. Mooi toch. Ik werk nu bijna 2 jaar bij Quadraam en heb geen dag spijt van deze keuze'. Aldus Tijmen Schmitt, eerstegraads docent Geschiedenis.

Meer lezen

Omgekeerd werven, werkt!

Jongeren enthousiast maken om te kiezen voor techniek en ICT, super belangrijk! En wie beter dan mensen die werken in deze branches kunnen onze leerlingen enthousiasmeren en opleiden. Omgekeerd werven dus. We zijn ermee begonnen en het werkt!

Meer lezen

Werk jij in de elektro- of installatietechniek?

Werk jij in de elektro- of installatietechniek?

Wil jij jongeren enthousiasmeren en jouw kennis overbrengen? Heb jij altijd al iets willen betekenen voor het onderwijs en lijkt het je leuk onze kids mee te nemen in de wondere wereld van techniek?

Dan is dit jouw kans!

Meer lezen

Werving 'Strategisch leider/ Schoolleider gezocht' gaat van start

Binnen Quadraam maken we graag ruim baan voor talent! Komend jaar start er weer een nieuwe talentengroep voor toekomstige strategische en/of schoolleiders. Benieuwd? Lees dan verder.

Meer lezen

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test