Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes op het gebied van HR, onderwijs en de laatste ontwikkelingen rondom arbeid.

Technoplaza op het Liemers college krijgt vervolg!

5 jaar Technoplaza op Landeweer

Alweer 5 jaar heeft de locatie Landeweer van het Liemers College het technieklokaal Technoplaza ‘in huis’. Dinsdag 5 november hebben de initiatiefnemers, waaronder het Liemers College, hun handtekening onder het Techniekpact 2020 gezet. Daarmee zeggen zij ‘ja’ voor nog eens 5 jaar Technoplaza.

Jaarlijks bezoeken ruim 1.400 basisschoolleerlingen het technieklokaal, waar zij op speelse en creatieve wijze kennis maken met techniek. Het Liemers College is een van de initiatiefnemers van het Liemerse technieklokaal. Ook het basisonderwijs, het bedrijfsleven en de overheid zijn initiatiefnemers.

Eigen mini-stoplicht

Inmiddels nemen 28 basisscholen uit de Liemers deel aan het project. Zij bezoeken viermaal per jaar het technieklokaal. Daarnaast is in de afgelopen jaren dankzij het technieklokaal een nieuwe vorm van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven ontstaan. Zo verzorgen op dit moment drie bedrijven uit de regio concrete opdrachten in het technieklokaal. Een voorbeeld? De leerlingen krijgen in Technoplaza de kans om hun eigen mini-stoplicht te maken. Bekijk een kort filmpje​ met de leerlingen hier. 

Motiveren voor de techniek

De komende jaren is de ambitie om deze samenwerking met het bedrijfsleven (en uiteraard het onderwijs) verder uit te bouwen. De lessen in het technieklokaal zijn bedoeld om kinderen enthousiast te maken voor een technische opleiding.

Werken op het Liemers College of een van de andere scholen van Quadraam? Maak een Job Alert aan op onze werken bij website en blijf altijd op de hoogte.

Deel dit bericht

« Terug naar overzicht

Andere Nieuwsitems

Meet & Greet Quadraam maart 2021

Ook dit jaar kun je weer vrijblijvend komen kennismaken met Quadraam en haar 14 scholen. Op 2 maart en 23 maart 2021 openen wij onze (online) deuren en kun je vrijblijvend contact leggen met de collega's van de diverse scholen.

Meer lezen

Leidinggevend talent, wij zijn op zoek naar jou!

Leidinggevend talent, wij zijn op zoek naar jou!

Werk jij bij Quadraam en heb jij de ambitie om jezelf te ontwikkelen tot afdelingsleider of schoolleider (rector)? Mooi, want wij zijn op zoek naar ambitieuze collega’s en bieden jou de mogelijkheid deel te nemen aan onze talentenprogramma. Meer weten? Lees hier meer en reageer!

Meer lezen

Week van het werkgeluk!

Welke ingrediënten zijn bepalend voor het werkplezier in het onderwijs? Hoe zorg je dat je het ook op langere termijn leuk houdt voor jezelf? En ook: welke impact heeft corona? In deze Week van het Werkgeluk spraken we met verschillende collega’s op drie verschillende Quadraam-scholen: Edit Djini van Montessori College Arnhem, Paula Golding van het Liemers College en Wiltjo Koster van Lyceum Elst. Lees hier het interview met Edith Djini.

Meer lezen

Onze sollicitatieprocedure

Zo af en toe ontvangen ook wij feedback op onze sollicitatieprocedure. Wat gaat goed en wat kan beter? Als we dan onderstaande mail ontvangen worden wij toch wel heel blij!

Meer lezen

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test

Bekijk onze vacatures

Bekijk alle vacatures