Technoplaza op het Liemers college krijgt vervolg!

5 jaar Technoplaza op Landeweer

Alweer 5 jaar heeft de locatie Landeweer van het Liemers College het technieklokaal Technoplaza ‘in huis’. Dinsdag 5 november hebben de initiatiefnemers, waaronder het Liemers College, hun handtekening onder het Techniekpact 2020 gezet. Daarmee zeggen zij ‘ja’ voor nog eens 5 jaar Technoplaza.

Jaarlijks bezoeken ruim 1.400 basisschoolleerlingen het technieklokaal, waar zij op speelse en creatieve wijze kennis maken met techniek. Het Liemers College is een van de initiatiefnemers van het Liemerse technieklokaal. Ook het basisonderwijs, het bedrijfsleven en de overheid zijn initiatiefnemers.

Eigen mini-stoplicht

Inmiddels nemen 28 basisscholen uit de Liemers deel aan het project. Zij bezoeken viermaal per jaar het technieklokaal. Daarnaast is in de afgelopen jaren dankzij het technieklokaal een nieuwe vorm van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven ontstaan. Zo verzorgen op dit moment drie bedrijven uit de regio concrete opdrachten in het technieklokaal. Een voorbeeld? De leerlingen krijgen in Technoplaza de kans om hun eigen mini-stoplicht te maken. Bekijk een kort filmpje​ met de leerlingen hier. 

Motiveren voor de techniek

De komende jaren is de ambitie om deze samenwerking met het bedrijfsleven (en uiteraard het onderwijs) verder uit te bouwen. De lessen in het technieklokaal zijn bedoeld om kinderen enthousiast te maken voor een technische opleiding.

Werken op het Liemers College of een van de andere scholen van Quadraam? Maak een Job Alert aan op onze werken bij website en blijf altijd op de hoogte.

« Terug naar overzicht

Ander nieuws

Blijf Bevlogen! Online spreekuren voor persoonlijke ontwikkeling.

Hier krijg ik de ruimte om geschiedenis en taal te combineren!

Omgekeerd werven, werkt!

Werk jij in de elektro- of installatietechniek?

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test