Nieuws

Lees hier de laatste nieuwtjes op het gebied van onderwijs, inspirerende berichten vanuit collega's en de laatste ontwikkelingen vanuit Quadraam.

Technoplaza op het Liemers college krijgt vervolg!

5 jaar Technoplaza op Landeweer

Alweer 5 jaar heeft de locatie Landeweer van het Liemers College het technieklokaal Technoplaza ‘in huis’. Dinsdag 5 november hebben de initiatiefnemers, waaronder het Liemers College, hun handtekening onder het Techniekpact 2020 gezet. Daarmee zeggen zij ‘ja’ voor nog eens 5 jaar Technoplaza.

Jaarlijks bezoeken ruim 1.400 basisschoolleerlingen het technieklokaal, waar zij op speelse en creatieve wijze kennis maken met techniek. Het Liemers College is een van de initiatiefnemers van het Liemerse technieklokaal. Ook het basisonderwijs, het bedrijfsleven en de overheid zijn initiatiefnemers.

Eigen mini-stoplicht

Inmiddels nemen 28 basisscholen uit de Liemers deel aan het project. Zij bezoeken viermaal per jaar het technieklokaal. Daarnaast is in de afgelopen jaren dankzij het technieklokaal een nieuwe vorm van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven ontstaan. Zo verzorgen op dit moment drie bedrijven uit de regio concrete opdrachten in het technieklokaal. Een voorbeeld? De leerlingen krijgen in Technoplaza de kans om hun eigen mini-stoplicht te maken. Bekijk een kort filmpje​ met de leerlingen hier. 

Motiveren voor de techniek

De komende jaren is de ambitie om deze samenwerking met het bedrijfsleven (en uiteraard het onderwijs) verder uit te bouwen. De lessen in het technieklokaal zijn bedoeld om kinderen enthousiast te maken voor een technische opleiding.

Werken op het Liemers College of een van de andere scholen van Quadraam? Maak een Job Alert aan op onze werken bij website en blijf altijd op de hoogte.

Deel dit bericht

« Terug naar overzicht

Andere Nieuwsitems

Hier krijg ik de ruimte om geschiedenis en taal te combineren!

Leerlingen van het Lorenz Lyceum in Arnhem kunnen kiezen voor de prachtige taal Afrikaans als keuzevak. Zo leren ze niet alleen over onze geschiedenis, maar worden ze net als ik een beetje verliefd op deze 'mooi taal'. Mooi toch. Ik werk nu bijna 2 jaar bij Quadraam en heb geen dag spijt van deze keuze'. Aldus Tijmen Schmitt, eerstegraads docent Geschiedenis.

Meer lezen

Omgekeerd werven, werkt!

Jongeren enthousiast maken om te kiezen voor techniek en ICT, super belangrijk! En wie beter dan mensen die werken in deze branches kunnen onze leerlingen enthousiasmeren en opleiden. Omgekeerd werven dus. We zijn ermee begonnen en het werkt!

Meer lezen

Werk jij in de elektro- of installatietechniek?

Werk jij in de elektro- of installatietechniek?

Wil jij jongeren enthousiasmeren en jouw kennis overbrengen? Heb jij altijd al iets willen betekenen voor het onderwijs en lijkt het je leuk onze kids mee te nemen in de wondere wereld van techniek?

Dan is dit jouw kans!

Meer lezen

Vergroot je kansen in het onderwijs

WIj geloven niet in tekorten in het onderwijs, wel in kansen grijpen! Daarom bieden wij steeds meer mogelijkheden om naast je bestaande bevoegdheid een extra bevoegdheid te halen in een tekortvak

Meer lezen

Pas jij bij Quadraam? Doe de test!

Naar de test

Bekijk onze vacatures

Bekijk alle vacatures