|

Vacature niet meer actief

Projectleider Opleidingsschool Qoers 0,8-1 FTE

Projectleider Opleidingsschool Qoers 0,8-1 FTE

Aanleiding vacature
Door het vertrek van de huidige projectleider ontstaat een vacature voor deze boeiende functie in het dynamisch krachtenveld van opleidingsschool Qoers. Een krachtenveld waarin drie lerarenopleidingen en 14 scholen voor voortgezet onderwijs samenwerken aan het opleiden en professionaliseren van (aankomende) leraren. Heb jij ook een onderwijshart en wil je hieraan bijdragen? De komende tijd staan we voor de gezamenlijke uitdaging om Qoers naar een next level te brengen waarin de kaders van het nieuwe landelijke kwaliteitskader voor opleidingsscholen leidend zijn. De ontwikkelingsgerichte peer review rond 2024 is een belangrijke stip op de horizon.

Wat ga je doen?
Je wordt het eerste aanspreekpunt van Qoers en bent de spil in de samenwerking tussen de scholen en de opleidingsinstituten. Je zorgt voor verbinding en afstemming tussen de verschillende partijen binnen Qoers en versterkt de samenwerking met andere opleidingsscholen. Je coördineert het opleiden/begeleiden van docenten (in opleiding). Ook stuur je professionaliseringsactiviteiten aan ten behoeve van de ontwikkeling van de opleidingsschool. Dit met als doel het, in gezamenlijkheid, goed opleiden van goede leraren. Dit doe je door kennis van zaken en jouw sterke communicatieve vaardigheden. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van de afgesproken strategische koers in de praktijk van de opleidingsschool. Hierbij opereer je tussen operationeel en strategisch niveau waarbij je verantwoordelijk bent voor de tactische besluiten van Qoers.

Je werkt, in eerste instantie, toe naar een ontwikkelingsgerichte peer review in 2024. Uitgangspunt van deze peer review is het nieuwe landelijke kwaliteitskader samen opleiden en inductie. Het afgelopen jaar is inzichtelijk gemaakt waar Qoers staat ten opzichte van dit kwaliteitskader. Aan jou de taak om te verhelderen wat nog nodig is om aan de eisen van het nieuwe kwaliteitskader te voldoen en deze beweging op gang te brengen samen met alle betrokkenen bij Qoers. Je legt verantwoording af aan de stuurgroep Qoers. De directeur Onderwijs & Onderzoek is je formeel leidinggevende.

Wat maakt deze vacature aantrekkelijk?
Houdt jij van ondernemen, buiten kaders denken en houdt jij van complexiteit in je werk? Laat jij je graag uitdagen? Vind jij het leuk om met mensen te werken uit verschillende organisaties en daar een verbindende rol in te spelen? Dan is deze vacature voor jou! Wij bieden je een dynamische omgeving waarin jij zelf inhoud en vorm geeft aan jouw functie.

Wie ben jij?
Je bent een verbinder en een ondernemer met overtuigingskracht! Wij zoeken een collega die graag als een spin in het Qoers-web opereert om een zo goed mogelijke leeromgeving voor aankomende leraren te creëren. Je weet partijen succesvol met elkaar te verbinden en samen te laten werken. Je bent iemand die vanuit een visie op ‘samen opleiden’ onze mooie opleidingsschool vorm kan geven en proactief en alert reageert op signalen.

Wat zoeken wij?
We zoeken een fijne collega die de onderwijskundige uitgangspunten van Qoers kan interpreteren en de vertaalslag naar de werkplekpraktijk kan maken. Je hebt verbindend vermogen en overtuigingskracht. Je bent inhoudelijk goed op de hoogte van lerarenopleidingen en het werkveld voortgezet onderwijs. Kennis over ‘samen opleiden’ strekt tot aanbeveling. Je bent vaardig in projectmanagement en kunt sturing geven aan
medewerkers binnen Qoers. Om deze functie succesvol vorm te geven heb je HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een achtergrond in de richting opleidingskunde, onderwijskunde.

Over Quadraam en Qoers
Quadraam, de Gelderse Onderwijsgroep, bestaat uit 14 scholen voor Voortgezet Onderwijs in de brede regio Arnhem. De scholen hebben een eigen profiel zoals een cultuur-, sportprofiel, een internationaal profiel of een bètaprofiel. Scholen maken plannen als het gaat om het onderwijsaanbod, organisatie en onderwijsinnovatie binnen de gemeenschappelijk afgesproken kaders. Zij leggen verantwoording af aan het College van Bestuur van Quadraam. Daarnaast draagt de Q-highschool bij aan het brede onderwijsaanbod van de scholen. De afdeling Onderwijs & Onderzoek ondersteunt, stimuleert en inspireert scholen onder andere op het gebied van onderwijsinnovatie. Qoers is één van de onderdelen van de afdeling Onderwijs & Onderzoek van Quadraam.  

Qoers is de opleidingsschool voor aankomend leraren van Quadraam in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Radboud Universiteit en de Hogeschool Utrecht. Binnen Qoers worden eerste- en tweedegraads docenten opgeleid.

Qoers voorziet in een hybride leeromgeving; de contexten waarin leren plaatsvindt (instituut en school) worden doelbewust met elkaar verweven. De diversiteit van de Quadraam-scholen en de opleidingsinstituten beschouwen wij als een rijke leeromgeving. Tijdens de opleiding ontwikkelen studenten hun eigen professionele identiteit door samen met en van collega’s en opleiders te leren, en ervaring op te doen met diverse vormen van onderwijs. Ons doel? Leersituaties aanbieden waarin aankomende leraren de verbinding kunnen maken tussen de theorie en de praktijk van het lesgeven. Hierdoor leiden we wendbare collega’s op die in verschillende onderwijssituaties goed uit de voeten kunnen.

Jouw arbeidsvoorwaarden:
Wij bieden jou een inspirerende en uitdagende werkomgeving bij Quadraam in Duiven (bij voorkeur uiterlijk per 1 maart 2021 maar de startdatum is in overleg). Natuurlijk hoort daar een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden bij, wij volgen de CAO-VO.

  • Je ontvangt een jaarcontract van 0,8-1 FTE . Bevalt het vanuit beide kanten goed? Dan kan jouw contract omgezet worden naar een vaste aanstelling. Detachering voor het eerste jaar behoort tot de mogelijkheden.

  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis, ervaring en huidige inschaling. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in schaal 11 of 12. Je salaris bedraagt dan minimaal € 2.724,- en maximaal € 5.699,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (CAO-VO).

  • Wat wij nog meer allemaal bieden zoals vakantiegeld, dertiende maand enzovoort lees je hier.

Laten we kennismaken!
Ben je geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag voor 2 december a.s. jouw CV en een aansprekende motivatie over wie jij bent én waarom jij de persoon bent die wij zoeken. Je kunt dit nu ook via een leuke videoboodschap doen! Solliciteren doe je via onze website www.werkenbijquadraam.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Marie-José Kuypers directeur Onderwijs & Onderzoek, via secretariaat@quadraam.nl. Zijn wij na het zien van jouw motivatie en CV enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. De gesprekken zullen plaatsvinden op 9 december 2021. De tweede ronde (casus) is op 15 december a.s.

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

Centraal Bureau Quadraam (CBQ)

Saturnus 5
6922 LX Duiven Netherlands 4

Saturnus 5 6922 LX Duiven Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!