|

Vacature niet meer actief

Leerlingbegeleider 0,8 FTE (regulier)

Leerlingbegeleider 0,8 FTE (regulier)

Voor de leukste vmbo school van Arnhem zoeken wij een nieuwsgierige, laagdrempelige leerlingbegeleider met ervaring in ’t voortgezet onderwijs. Wil jij werken op een school, waar iedereen volop in ontwikkeling is en waar medewerkers écht het beste voor de leerlingen willen?​ Dan ben je bij ons op je plaats. Meer weten? Lees snel verder.

Op onze school zijn we volop in ontwikkeling en leren we met en van elkaar. Daarom zoeken wij een nieuwe collega die ons team komt versterken en graag onderdeel uitmaakt van ons Onderwijs Ondersteunend Begeleidingsteam (OOB-team).

Wat ga je doen en wie ben jij?
Je bent als leerlingbegeleider dé expert op het gebied van gedrags- en leerproblematiek van onze leerlingen en wat dat van onze medewerkers vraagt. Je bent casushouder van verschillende leerlingen met complexe ondersteuningsvragen en schrijft hier ontwikkelingsperspectiefplannen (OPP) voor. Je begeleidt daarnaast zelf actief de leerling en je onderhoudt contact met ouders, collega’s en externe partners.

Je bent bekend met de routes binnen de verschillende vormen van onderwijs. Je adviseert leerlingen, ouders en collega’s over passende interventies, zowel op leerling- als op organisatieniveau. Uiteraard werk je niet alleen, maar samen met de collega’s van het OOB-team. Het OOB-team bestaat uit een ondersteuningscoördinator en diverse pedagogische krachten. We doen het echt samen!

Je wordt onderdeel van onze lerende organisatie, bent nieuwsgierig en stelt veel vragen. We zijn volop in beweging en zoeken iemand die actief meedenkt en onderneemt. Daarnaast kun je overzicht houden in een casus en de juiste mensen benaderen. Je bent kritisch en voorziet ons van feedback, maar altijd vanuit verbinding. Je vindt het leuk om op de werkvloer in de klaslokalen mee te kijken en (ad-hoc) adviezen te geven aan docenten indien nodig. Je voegt echt iets toe! Je bent zichtbaar, open en toegankelijk. Je legt makkelijk contact en bent zeer benaderbaar voor leerlingen en collega’s.

Natuurlijk ben je een prettige en energieke collega voor ons team.
Jij herkent jezelf in de woorden: enthousiast, flexibel, proactief, gericht op samenwerken en je kunt je vinden in de koers van onze school.


Waarom werk ik op ’t Venster in Arnhem?
‘Ik heb als docent heel bewust voor ’t Venster gekozen. De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en direct. Hierdoor weet je wat je aan ze hebt en wat je van ze kan en mag verwachten. Op ’t Venster heb je als docent echt een toegevoegde waarde. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière. Dit spreekt mij als mens en docent erg aan!’ John van der Linde, docent Wiskunde Vmbo ’t Venster

OVER ONS
Vmbo ’t Venster in Arnhem Noord biedt onderwijs in alle vmbo-leerwegen aan met drie profielen: sport, cultuur en ondernemen. Wij zijn een topsport talent school (LOOT-school) die talenten en topsporters extra faciliteiten biedt om studie en sport te kunnen combineren. Vmbo ‘t Venster is met 430 leerlingen een school die volop in ontwikkeling is. Ieder dag werken wij met ons team hard om van betekenis te zijn voor onze leerlingen. Door goed onderwijs en begeleiding te verzorgen. Als wij ons ontwikkelen, doen de leerlingen dat ook! In ons gebouw en op het Olympus College zitten onze Internationale Schakelklassen (ISK) en bieden we onderwijs voor nieuwkomers. Deze leerlingen stromen vaak door naar ons eigen vmbo. Een goede samenwerking is dus noodzakelijk en daar werken wij hard aan. Wij zijn onderdeel van Quadraam. Dit is de overkoepelende stichting met 14 middelbare scholen in Arnhem, Overbetuwe en de Liemers.

WIJ BIEDEN JOU!
Wij bieden jou per 1 augustus 2022 (startdatum uiteraard in overleg) een inspirerende en uitdagende werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden, conform CAO VO.
  • Je ontvangt een jaarcontract voor 0,8 FTE. Bevalt het van beide kanten uit goed en is er genoeg formatieruimte? Dan kan jouw contract voor 0,8 FTE na 1 jaar omgezet worden naar vast.
  • Inschaling vindt plaats op basis van jouw kennis en ervaring. Dit betekent dat je wordt ingeschaald in schaal 9, dit bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal €2630,- en maximaal €3975,- (CAO VO).
  • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Een persoonlijk budget van 50 uur bij een fulltime dienstverband. Deze kun je naar wens inzetten. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om fiscaal aantrekkelijk te sporten, je kunt kiezen voor een hogere reiskostenvergoeding, een extra vrije dag voor een weekendje weg, aankopen doen via Coolblue, Bol.com etc.
  • Een standaard reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer van € 0,12 per kilometer, conform CAO VO.
  • Een goede en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds ABP.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden wij ook belangrijk. Daarom hebben wij onze huisacademie Quriuz. Je kunt via Quriuz diverse masterclasses en workshops volgen, maar ook netwerken met andere orthopedagogen. Daarnaast hebben wij Q-Highschool waarbij onze collega’s innovatieve projecten kunnen opzetten en begeleiden.
  • Kom je bij Quadraam werken, dan stimuleren we jou om na te denken over jouw bevlogenheid en jouw toekomst. Vanuit ons programma ‘Blijf bevlogen!’ ondersteunen we je met advies, activiteiten en een uitgebreide toolbox. Meer weten? Lees hier verder.
  • Ruimte en vrijheid om de regie te pakken in je werk.
WAT BRENG JE VERDER MEE?
Je bent dol op vmbo leerlingen en houdt van hun directheid. Meeveren en flexibel zijn is jouw tweede natuur. Je hebt gevoel voor humor en kunt goed relativeren. Je weet dat humor in veel lastige situaties de oplossing kan zijn. Dit pas je dan ook toe.

LATEN WE KENNISMAKEN!
Wil je meedoen en onderdeel uitmaken van ons team? ​Verras ons met jouw sollicitatie voor 12 juni 2022. Kies de vorm die bij jou past. Brief, CV of een leuke videoboodschap? Het kan allemaal.​ Worden wij enthousiast? Dan nodigen wij je uit voor een eerste gesprek. Deze zal plaatsvinden in week van 13 juni 2022.

Meer informatie over Quadraam en Vmbo ‘t Venster lees je op www.quadraam.nl en www.vmbo-venster.nl. Wil je meer weten of heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Nathalie Jansen, leidinggevende van het ondersteuningsteam, via n.jansen@vmbo-venster.nl

MEER WETEN?
Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure, over wat wij jou allemaal te bieden hebben, weten of je bij Quadraam en haar scholen past (doe de test!), bezoek dan onze website www.werkenbijquadraam.nl.
En wil je altijd op de hoogte blijven van onze vacatures? Maak dan snel een Job Alert aan!

Wij gaan voor de beste collega op de juiste plek! Daarom wordt deze vacature direct intern en extern gepubliceerd. Wij zien heel graag je sollicitatie tegemoet.

Job Alert

Op de hoogte blijven van vacatures in jouw vakgebied? Stel jouw persoonlijke JobAlert in.

Bekijk actieve vacatures

Waar kom je te werken?

't Venster

Thomas A Kempislaan 82
6822 LS Arnhem Netherlands 4

Thomas A Kempislaan 82 6822 LS Arnhem Netherlands

Jouw collega's

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'

"De leerlingen op ’t Venster zijn eerlijk en heerlijk direct. Naast het bijbrengen van de vakinhoudelijke kennis krijg jij ook de verantwoordelijkheid om ze coachend een stapje verder te helpen in hun (school)carrière!” John van der Linde, docent wiskunde op Vmbo ‘t Venster

 

'Samenwerken met heerlijk directe leerlingen!'
'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk nu zo’n 18 jaar op het Maarten van Rossem. Ik wilde graag op een vmbo-school werken. Ik wil mijn leerlingen een gezonde leefstijl meegeven. Hen gezonde keuzes laten maken. Dát motiveert mij, iedere dag weer.” 

Diane Hommes, vakgroephoofd Zorg & Welzijn op het Maarten van Rossem 

'Hier kan ik leerlingen een gezonde leefstijl meegeven'

“Ik werk het allerliefste met pubers. Ook al zitten ze onderuitgezakt met een capuchon op hun hoofd tekeningetjes te maken in hun schrift, juíst dan letten ze ontzettend goed op. Dat moet je even doorgronden. Ze hebben echt wel interesse in de wereld om hen heen. Het leukste moment is als je een lampje ziet branden, daar kan ik echt van genieten.” Pieter Hermens, docent Duits en coach OPUS- Lorentz Lyceum

Ik werk het allerliefst met pubers!